livia
|
Jaz sem danes videla kaj počnejo v vrtcu v skupini 3-4. Imeli so temo o prometu, starši smo prinesli slike različnih vozil in s razvrščali kaj leti, kaj vozi po tračnicah, kaj pluje,.... Nato so dali v vrečko predmet (avto), otroci so ga otipali in morali narisat kar mislijo, da je v vrečki. Iz odpadnega materiala (tulci wc papirja, škatlice, karton, zamaški,...) so izdelali različna vozila. Drugače se še pogovarjajo o živalih; katera je počasna, katera visoko leta, katera je močna, katera je največja, katera je najtežja,.... Drugače barvajo z voščenkami, flomastri, strižejo s škarjami, naredili so obris svoje roke in ga pobarvali za nivejino akcijo, igrajo se s plastelinom, naredijo slano testo in izdelujejo raznorazne izdelke, berejo knjige, hodijo na sprehode in se pogovarjajo o letnih časih, nabirajo jesenske plodove in iz njih kaj izdelajo,.... Pojejo pesmice, ful mi je lušna ena o prstkih s katero se naučijo imena vseh prstov,.... Doma so aktualni puzli, striženje s škarjami, izdelovanje voščilnic, igranje z dojenčkom in sestrico,...
|