Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: 4-urni delavnik - vaše izkušnje! 23.1.2009 20:40:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Men se porodniška konča 5.5.2009 in bom šla delat po 4 ure.En mesec prej moram na firmo poslat prošnjo,da mi oni potem spremenijo pogodbo. Čeprav me misel,da bom kmalu šla delat kr malo pikne,se pa po drugi strani tolažim,da bom delala samo 4 ure. Meni se zdi to super,zato,ker gre sin v 4 razred in se začnejo ocene,mala pupika bo pa še tako majhna,da me bo bolj rabila,kot pa jaz tisti denar,ki bi ga pač več zaslužla. Sej v službi niso kej preveč zagreti za to,ampak kaj jih šiša,bojo že.
|
|
|
|
RE: 4-urni delavnik - vaše izkušnje! 23.1.2009 20:58:40
|
|
|
|
Gabrielka
|
Sama že eno leto delam 5 ur na dan in sem zelo zadovoljna. Naše življenje z majhnim otrokom je dosti bolj enostavno, polno in najbrž tudi srečno. V službi naredim veliko (ker hitro delam), tako da nikakor ne bi mogla reči, da se v petih urah ne da nič narest. Po moje naredim približno enako kot bi v osmih. Vsekakor se splača delati manj ur. (Čeprav potem nimaš vsako leto novega mobitel, ampak veselje in nenaspidiranost cele družine - ker pač ni mama ful obremenjena, to odtehta.)
|
|
|
|
RE: 4-urni delavnik - vaše izkušnje! 23.1.2009 21:06:16
|
|
|
|
Žabika
|
Tudi jaz sem delala pol leta po 5 ur. Predvsem zato, ker sem želela, da moja pikice ne gre z 11imi meseci v vrtec. Sem pa imela srečo, ker sem delala od 7-12, pikica pa je cca do 9h spala, tako da je bila varuška res samo malo za poflikat. Popoldnevi so bili pa doooolgi in polni dogodivščin. Lepo je bilo. Je pa odvisno kaj delaš. Jaz v službi nisem bila zadovoljna, ker delam v zdravstvu in sem se počutila tam neuporabna, ker se je veliko stvari zgodilo po 12 uri in posledično sem bila zjutraj slabo informirana. Tako da, ni pomemben samo denar, ampak vse skupaj; tako družinsko kot "poslovno" življenje. Moje mnenje pač.
|
|
|
|
RE: 4-urni delavnik - vaše izkušnje! 23.1.2009 23:06:13
|
|
|
|
Eillish
|
Že dve leti delam po 4 ure, sicer vsaj enkrat tedensko potegnem za kakšno uro, a mi je vseeno bolje, kot da bi hodila pozno domov. Denarja je res manj, a ga pač manj zapraviš. Meni je tak način zaposlitve super, če imaš majhne otroke.
|
|
|
|
RE: 4-urni delavnik - vaše izkušnje! 27.1.2009 9:59:40
|
|
|
|
marty5
|
Jaz sem tudi delala krajši delovni čas, sicer 6 oz. 7 ur in je super. Se tista ena ali dve uri še kako poznata - manj je hitenja in stresa zjutraj, popoldne pa imaš še kaj od dneva za sprehode, igrišče,.... Tudi po tej porodniški bom zgodbo ponovila. V službi najbrž ne skačejo od veselja, ampak družina je na prvem mestu. Se potrduim in dam vse od sebe v tistih urah, včasih se seveda tudi prilagodim. Otroci so otroci tako kratek čas, da se mi zdi res škoda ne izkoristit možnosti, kolikor pač finančno gre.
|
|
RE: 4-urni delavnik - vaše izkušnje! 27.1.2009 11:58:12
|
|
|
|
karmy85
|
Mene pa zanima,če katera dela v samopostrežni trgovini 4-urni delavnik? Meni je 26.11.2008 potekla porodniška in nismo dobili v vrtca,zdaj smo pa v kratkem izvedeli,da smo sprejeti,ampak še ni 100%,ker mora občina potrdit. Iščem pa službo,po poklicu prodajalec in me skrbi,da ne bi mogla delat po 4,5ur?
|
|
|
|
RE: 4-urni delavnik - vaše izkušnje! 31.1.2009 8:40:06
|
|
|
|
punci
|
po mojem pa to ne bi bilo tako težko, vendar bi lažje dobila v kakšni večji trgovini, kjer jih je veliko zaposlenih. V kakšni manjši kjer so maksimalno trije bi bilo verjetno težje izvedljivo. Čeprav na žalost, danes vse več delodajalcev raje vzame študente za 4 ure na dan, ker jim ne rabijo plačevat nobenih prispevkov
|
|
|
|
RE: 4-urni delavnik - vaše izkušnje! 31.1.2009 19:11:58
|
|
|
|
RMRM
|
Ker imam tudi sama namen koristiti to "ugodnost" me zanima, kako je z letnim dopustom in regresom. Ali ti pripada v celoti, ali samo polovično, v kolikor se odločiš za 4 urni delavnik.
|
|
|
|
RE: 4-urni delavnik - vaše izkušnje! 31.1.2009 19:12:21
|
|
|
|
Udb
|
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM Ker imam tudi sama namen koristiti to "ugodnost" me zanima, kako je z letnim dopustom in regresom. Ali ti pripada v celoti, ali samo polovično, v kolikor se odločiš za 4 urni delavnik. Polno.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?