Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
4,5 meseca - kako dodajati? 1.2.2006 15:00:07
|
|
|
|
TVN
|
Že od 2. meseca dalje kombinirava dojenje + Aptamil. Sedaj je dojenja že zelo malo, malce potegne pred obrokom, potem pa noče več in se dere. Mirno se doji samo ponoči, vendar ji ne zadostuje in se prebuja zelo pogosto, zato sem ji sedaj tudi ponoči uvedla stekleničko (po dojenju). Prej je spala že lepo celo noč, sedaj zadnje tedne pa se prebuja in joka in očitno je lačna. Pred nekaj dnevi sem ji v prvem dopoldanskem obroku dala Milupino žitno kašico brez glutena v stekleničko (200 ml + 5 malih žličk kašice) in je pojedla polovico. Ostali obroki so bili dojenje + Aptamil, vendar se mi ponoči še vedno zbudi po kakih 4 urah od zadnjega obroka in hoče jesti. Prebirala sem tule na forumu in očitno ji bo treba dati kašico pred spanjem. Sedaj me zanima, kako naprej? Kaj ji še lahko dam? Koliko? Kot rečeno, pri meni se doji zelo malo, na dan pa spije od 500 - 700 ml Aptamila 2. Je to o.k.? Pri 4 mesecih je tehtala 6.700 gr, je vesel in živahen dojenček. LP!
|
|
|
|
RE: 4,5 meseca - kako dodajati? 1.2.2006 15:49:17
|
|
|
|
hubi
|
Mi smo imeli isti problem. Spal je celo noč, pol se je pa začelo. 2, 3 ure po večerji jok, pa spet popil celo flašo. Sem imela vsega dovolj in sem kupila rižolino. Zvečer mu zmešam pol mleka pol rižolina, pa spi celo noč. Je pa tudi na Aptamilu. Nisem pa mu še nič drugega gostega dodajala in sem bila zato v dvomih. Ampak mali je nor na rižolino in ga veselo pije. Kar se pa količin tiče. Naš je hud jedec in popije okoli 200 ml +- 50 ml čez dan in zvečer okoli 300ml. Ima pa 8,4 kg pri 68 cm. Ti kar probaj, zgubiti itak nimaš kaj.
|
|
|
|
RE: 4,5 meseca - kako dodajati? 1.2.2006 15:52:43
|
|
|
|
hubi
|
Aja, to sem mu začela dajati pri 4,5meseca. Zdaj je star 5 mesecev.
|
|
|
|
RE: 4,5 meseca - kako dodajati? 1.2.2006 17:20:07
|
|
|
|
petrulja
|
Kot da bi opisovala našo Nino. Pri treh mesecih je lepo prespala celo noč in to kakšen mesec od takrat pa nič več. Sva tudi midva mislila, da je lačna (ker sva se samo dojili) in sva ji zvečer poskusila dati mlečno kašico na žličko. Je sicer jedla ampak se je zbujala še bolj ker jo je tiščalo v želodčku. Smo probali tri dni zaporedoma potem pa smo ukinili tudi po nasvetu pediatra. Zdaj je stara teden dni manj kot 7 mesecev in se zvečer še vedno samo dojiva (pa potem ponoči okrog 2. in ob 6. zjutraj). Ti lahko poskusiš mogoče bo tvoje dete boljše sprejelo, glede na to da je itak že na Aptamilu. Nam je pediater pred 6. mesecem odsvetoval dodajanje in smo se potem tega tudi držali. Hrano smo ji dali na pokušino, ker jest itak ni hotla za cel obrok. Zdaj pa je tako da se po kašici še vedno dojiva. Aja začeli smo pa z zmečkano banano, jabolko, korenčkom, cvetačo, brokolijem, zdaj pa tudi že špinačo in pire, pa mlečni riž, gris. Ampak še vedno poje zelo malo tako da ne morem še nobenega obroka dojenja izpustiti. lp petrulja
|
|
|
|
RE: 4,5 meseca - kako dodajati? 2.2.2006 12:15:07
|
|
|
|
TVN
|
Tasaz in Petrulja, hvala. Tasaz, kakšen rožolino mu pa daš? Kateri okus? Mu daš po žlički ali po steklenički?
|
|
|
|
RE: 4,5 meseca - kako dodajati? 2.2.2006 15:55:11
|
|
|
|
bajsek
|
Živjo! Mi smo tud dodajal, do tretjega meseca, pol pa samo Novalac. pri 4 mesecih, sem mu pred spanjem začela dajati od milupe riževo kašico (po flaški - najprej je pojedel 120 ml, sedaj pri pet mesecih pa 180 ml).ampak to še ni prineslo mirnega spanca celo noč. cvčasih spi celo noč, včasih pač ne. ponavadi sem mu ponoči dala še en obrok mleka, da je zaspal, potem sem pa prešaltala na čaj (od hippa za lahko noč), ga spije kar precej in potem zaspi nazaj - še vedno je tako (pediatrinja mi je svetovala, da je bolje, če mu ponoči ponudiš čaj - če je zvečer normalno jedel). lp
|
|
|
|
RE: 4,5 meseca - kako dodajati? 2.2.2006 19:03:18
|
|
|
|
nejča
|
Jaz mu pa zvečer dam v Aptamil prosene kosmiče od Alnature (3 merice na 200 ml mleka), pol pa spi kot top. Zbuja se včasih zaradi suhega zraka, takrat damo čaj. Pazim tudi na to, da čez dan dobi dovolj nasitno hrano, včasih dam že popoldne v mleko 1 merico rižolina s sadjem.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.