Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: 3-je otroci in ceneji avto? 20.3.2007 14:40:26
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Ja tako je bilo, da si oproščen davka, če pa je slučajno sedaj kaj drugače pa nebi vedela ampak mislim da ni.
|
|
|
|
RE: 3-je otroci in ceneji avto? 20.3.2007 14:45:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Ufff, tega je že dolgo, vendar to ni več. Prav tako so na cedilu pustili družine, ki imajo invalidno osebo v družini. Kar je država dopustila je samo to, da ne plačajo cestne takse. Vsaj nekaj.
|
|
|
|
RE: 3-je otroci in ceneji avto? 20.3.2007 15:00:45
|
|
|
|
malecka
|
ha a tako pa je kje kakšna stran ki bi se dalo to pogledat, ne vem, kje?
|
|
RE: 3-je otroci in ceneji avto? 20.3.2007 16:00:35
|
|
|
|
jooly
|
Ufff, tega je že dolgo, vendar to ni več jaz mislim, no skor prepričana sem, da je to še aktualno. Ne gre sicer za DDV ampak za DMV (to je davek na motorna vozila), ki ga plača prvi uvoznik v državo, pri prodajalcih pa je že vključen v cenik za avto. Postopek je sicer tak, da najprej plačaš celotno kupnino, potem pa na davčni zahtevaš ali pa direktno pri pooblaščenem prodajalcu zahtevaš nazaj DMV. Znesek je različen glede na vozilo in ga poznajo samo finančne službe pri vsakem uvozniku.
|
|
|
|
RE: 3-je otroci in ceneji avto? 20.3.2007 16:14:18
|
|
|
|
beba76
|
Še iz prve roke... Avto smo kupili lansko leto junija in smo dobili nazaj DMV, kot je ena že napisala. Pa da ne boš mislila, da so to neki "bajni" zneski. Za avto smo dali 5,3 mio SIT, pa smo dobili vrnjeno 218.000 SIT. Sem mela občutek, da se kar norčujejo, konec koncev pa, bolje išta, nego ništa. Pa še na prometno ti vpišejo, da so ti dali neki dnar kao zraven in avta tri leta (ali pa mogoče dve - nisem ziher) ne moreš prodati.
|
|
|
|
RE: 3-je otroci in ceneji avto? 20.3.2007 17:35:50
|
|
|
|
lelaval
|
In to naj bi veljalo le za nakup novega avtomobila (ne rabljenega)
|
|
RE: 3-je otroci in ceneji avto? 20.3.2007 20:45:40
|
|
|
|
NinaŠ
|
Kot so ti punce že odgovorile: Prodajalcu plačaš polno ceno, nato pa na pristojnem davčnem organu zahtevaš povračilo DMVja. Na vozilu imaš potem 3 leta prepoved prodaje, če ga prodaš prej, moraš DMV plačat. Stopnje DMVja pa so (v SIT, preračunaj si v €): do 1 mio SIT 1% 1 - 1,4 mio 1,4% 1,4 - 1,8 2% 1,8 - 2,4 3,5% 2,4 - 3 5% 3 - 4 7% 4 - 5 9% 5 - 6 11% nad 6 mio SIT 13% Ali to velja le za nova vozila in ne rabljena pa ne bi vedela, vsekakor ZDMV nič ne govori o tem (po tej logiki bi jaz predvidevala, da velja tudi za rabljena ).
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?