Lara28
|
Ma ne sekiraj se zaradi zlobnih jezikov! Saj ne vedo kaj govorijo. Moje mnenje je, da je za otroka samo dobro, da je navajen tudi drugih ljudi - babic, dedkov, tetk... Saj pravzaprav nikdar ne veš, kdaj te bo življenje pripeljalo v kakšno nepredvideno situacijo (bolezen, služba, ...), ko boš morala otroka pustiti pri kom za kak dan ali dva in tisti, ki tega niso navajeni, potem res lahko doživijo prave travme. Naš je star 22 mesecev in je že nekaj krat ostal pri babici za vikend, enkrat tudi pri moji sestri čez noč. Vem da takrat maximalno užživajo vsi, ne samo on. Midva z možem pa sva se tudi naučila, da takrat posvetiva več časa samo nama in nimava slabe vesti. Si privoščiva kak kino ali gledališče, pa kakšen večer s prijatelji. Saj to ne delamo pogosto, mogoče na dva meseca. Tudi sama sem pred leti, ko je prijateljica potrebovala pomoč, ker je bila veliko sama z otrokom, ob službi pa je delala še magisterij (sama še takrat nisem imela otrok) vzela k sebi njenega fantka (je bil tudi star nekje 2 leti) za kak dan, včasih je tudi prespal pri meni, da je ona kaj postorila ali si preprosto vzela čas zase, ko je bilo to že nujno. In se spomnim, da mi je bilo res fino, posvetila sem mu vsako minuto in sva se res zabavala. In se še spomnim, da so nekateri takrat obsojali to, da ga je pustila pri meni. Celo moji mami takrat ni šlo v račun, kako bom jaz to zmogla in kako mi lahko ona tako zaupa. Pa se je za vse enkratno izšlo, ona je končala študij, mali je danes že šolar in je pravi junak, meni pa so izkušnje z njim tudi pomagale sedaj, ko vzgajam svojega sina.
|