Gwendolen
|
rhanna, kot da bi brala sebe. Pri nas se je začelo isto okrog 2. meseca. Mleko smo menjali dvakrat, vendar ni bilo razlik oz. izboljšanja, zato smo ostali pri Novalacu AC, ker je imela krče in je še nekako najlepše jedla to mleko. Tudi mi imamo NUK flaško, se je izkazala še kot nekako najboljša, ja. Uvedli smo jo pa zato, ker smo imeli vmes Aptamil Comfort, ki pa skozi Avent in Tommee Tippee ni hotel teči. Pa potem nismo menjali, ko smo šli nazaj na Novalac AC. Želela bi si, da bi ti lahko napisala, da obstaja kak čudežni recept. Pa ga ni. V določenih obdobjih je vsaka flaška borba. Ja, jok, vpitje, kriljenje, obračanje... Še vedno kdaj pa kdaj. Pa tisto, da naj bi otrok pojedel od 120-180 ml mleka na kg telesne teže. Yeah, right. Naša ni pojedla 120 ml na kg telesne teže že od nekje 9. tedna dalje. Mogoče trikrat vmes, da ji je ratalo, ja. Redi se vseeno. Pediatrinji sem povedala, pa pravi, da ni panike, dokler se redi. Da pač samo toliko rabi. Pri skoraj 4,5 m. ima 7 kg. Teža narašča tam nekje okrog 150 g na teden. Kakšen teden več, kakšen teden manj. Delno sem že sprejela, da ima pač tak tempo rasti, da toliko pač rabi in da je pač malo bolj šlank. Kar ni nujno slabo. Se pa še vedno občasno sekiram, ja. Z GH še nismo začeli, ker še ni pokazala potrebe. Je ne mislim s 4. mesecem začeti siliti z drugo hrano, samo zato, ker je dosegla nek starostni mejnik in je na AM. Bom počakala na kak znak, da je pripravljena, ker zaenkrat še mleka ne poje veliko, pa ponoči lepo spi. Ko se bo pa tudi to spremenilo, bomo pa ukrepali oz. tam nekje okrog 5. meseca oz. ob podvojeni porodni teži, tudi če ne bo nehala spati. Kaj naj ti še napišem... Drži se, poskušaj se ne preveč sekirati. Jaz se ne več toliko, ampak še vedno seštevam ml. Tukaj si pa ne znam pomagati.
Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen ------------------------------------------------------------- We're walking in the air We're floating in the moonlit sky The people far below are sleeping as we fly
|