ronja
|
Vsekakor naj te pride vsak dan obiskat! Zrolalo se bo obema, če se 4 dni ne bosta videli, pa bosta vedeli, da bi se lahko. Če ni druge, potem nimaš izbire, ampak če pa je možnost, pa izkoristi! Ronja je bila dobrih 17 mesecev stara, pa niti ni bilo nekega hudega joka ob odhodu, je čisto razumela, da se je pač čas iztekel in da jutri spet prideta. Po moje je tudi za preventivo ljubosumju zelo fajn, da se ves čas vidita in da takrat, ko je ona tam, daš dojenčka čim bolj očiju, da imaš ti roke samo zanjo. Midva sva prakticirala tudi to, da mi je lubi pozvonil na mobi, ko sta šla v dvigalo, da sem jaz malecko odložila, da sem imela proste roke in sem lahko taveliko takoj objela - da je videla, da sem res še vedno čisto njena:) pa darilo od sestrice je dobila in zabičala sem vsem obiskom, da če mislijo kaj prinest, naj prinesejo taveliki in so se tega vsi držali, pa itak so vsi nanjo navalili, ker so jo pač že imeli radi, ni bilo tistega, da bi vsi samo na dojenčka mislili, kar so nas opozorili, da se rado zgodi. Vsak ki je prišel, je najprej Ronjo pozdravil, itd... Take malenkosti se mi zdi, da znajo naredit. Jaz sem že taprvič, ko sem hodila v mš ful pozorno poslušala vse take nasvete, kaj vse je fajn (eno je to, da imaš proste roke v trenutku, ko starejši stopi skozi vrata, pa da mu dojenček prinese darilo,...), ker sem vedela, da bom imela vsaj 2 otroka in sem bila že takrat pozorna. mi je veliko prav prišlo - ne vem, ali zato, ampak mojidve res nista čisto nič ljubosumni! Sva se pa oba res zelo trudila za to! Kar se tiče vrtca, ti ne vem svetovat, ker sem jaz svojo imela doma, res prvo leto nista bili nič bolani, sta pa zato zdaj, odkar sta šli v vrtec, skoz. Dvigat je jaz nisem smela že v nosečnosti, ker sem mela precej hudo diagnozo, ampak je ratalo (0ne in a million:), tako da sem po porodu vse nadoknadila in obe caratala in dvigala, hehe. Čeprav na splošno to odsvetujejo - ne dvigat več kot je težek tvoj dojenček prvih 6 tednov po porodu.