|
RE: 2,5 letnik še kr noče na kahlo 31.1.2011 21:39:26
|
|
|
|
polma
|
IZVIRNO SPOROČILO: pinkulja naš že kar velik otrok (punčka) še kar noče iz plenic. Je že hodla na kahlo pri 1,5 letih, potem se je rodil bratec, pa tudi jaz nisem bila pri močeh, menjala je skupino in vzgojiteljico v vrtcu... Zdaj pa nič Čez celo poletje sem jo imela v spodnjih hlačkah na domačem vrtu vsaj 2-3 ure nadan, pa je lulal kar vsepovsod. do jeseni se stanje ni izboljšalao, potem sem pa obupala. zdaj kar odločno pove, da on ne bo. tudi v vrtcu ni nič drugače. naj jo ima v plenici do naslednjega poletja? takrat bo stara že 3 leta. kaj pa če tudi takrat ne bo drugače? previjanja sem že sita, komplicira vsakič ko je treba menjati plenico, tako da jo večkrat karv pustim, da ji prek vdari in potem sama pride, da jo previjem in preoblečem. Tvoja punčka je dovolj velika, da bi razumela, da je ne misliš previjat, ker se previjanju upira (oziroma kliče po pozornosti, ki jo tudi dobi, ker se matraš pri previjanju). Jaz bi ji povedala, da je očitno dovolj velika za nagajanje med previjanjem zato, ker pleničke ne potrebuje. in bi ji pleničo doma vzela. Verjetno pa pri tej starosti tudi vzgojiteljice otroke vzpodbujajo na stranišče ali kahlo in če boš doma vztrajala, bo sprejela tudi vrtčevska pravila. Sicer pa bo tudi bratec letos poleti primeren kandidat za zgodnje odvajanje od plenic, pa poskusi odvajat oba hkrati, mogoče pa bo to za oba skupaj igra, zate pa olajšanje. Nabavi nepremočlive plahte za postelje, pa hlačne plenice za punco, pa hlačke za učenje, ki so v Mothercare v LJ okoli 15 eurov, 3 komadi. in 2 lepi kahli, pa knjige, da bosta listala na kahli.
|