SaaS
|
Moj prvi sin je bil podoben. Kravic ni maral pasti, zato jih skoraj ni. Vsedel se je pri 8m. Plazil in kobacal se ni nikoli, niti ni poskusil, niti ga nisem silila, niti ga na ft terapevt ni učil... Pri 14 mesecih se je začel ob opori vleči na noge in se končno uspel postavit. Pri 17m pa je kar naenkrat lepega dne shodil. Tudi hodit ga nisem silila, ne učila, niti nisva hodila kaj dosti, tako da bi me držal za roke.. Premikal se je pa sede, eno nogo iztegnjeno naprej, eno spodvito. Hiter je bil, da si mislit ne moreš . En večer pa se je spustil stola in naredil tri korake . Ko je videl, da sva z možem čisto navdušena, je začel ponavljati. Naslednji dan je malo povečal razdaljio, potem pa lahko rečem, da je hodil normalno. Ni se spotikal, ni padal kaj dosti. Šel je na ziher, čakal do zadnjega, da bo res siguren.. V razvojni so rekli da je hipoton, da je razvoj le počasen, ni pa nič narobe. Na kontrolo naju ni nikoli naročila. Hodila sva sicer na FT, dokler ni shodil. Tam smo delali razne vaje, ki sva jih morala potem delati tudi doma. Kot sem že napisala, ga terapevt ni nikoli "učil" plaziti ali hoditi. Le določene vaje smo delali, da je razvil mišice, ki so potrebne pri teh gibih, pri hoji. Jaz mislim, da ne skrbeti. Če so v razvojni rekli, da ni nič narobe, potem nimaš kaj kot da pridno telovadite... Boš videl, na lepem te bo presenetil .
< Sporočilo je popravil SaaS -- 10.6.2011 17:25:50 >
|