|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   1 dan službe-ŠOK
13.3.2006 14:11:22   
mala maja
Evo moj "slavni" prihod v službo. Če se vam ne da brat pa spuste temo.

Sem že dalj časa vedla da ni vse OK sam sem kar upala da se bo spelal.
Začel se je ko sem šla nekje sredi februarja če bi mi dali še lanski dopust, pa se niso strinjali češ da pol mi morjo dat še regres...... Sem ostala brez dopusta čeprav mi pripada.

10.3 mi je potekla porodniška in v petek sem jih šla spotoma pogledat pa niso mel nič pripravljenega tud računalnika ne user posted image user posted image  češ da sodelavec zavčlačuje ker ne naroči pa da je drag...............pa nič niso rekl a mi dajo dopust al nej pridem delat.

DAnes sem se pač prkazala ob 7 h v službi ker mi je pač potekla porodniška in ker mi niso dal ne odpovedi ne dopusta mi ni druza ostalo. Pridem ke pa ni nič naštimano.

In pol mi rečejo da so trenutno v finančnih težavah, da bi radi da izkoristim da bi delala samo po 4 ure in da če se ne strinjam pač ne morejo drugega kot da ostanem brez službe.
Aja pol sem jim pa rekla nej mi dajo knižco če sem jim odveč so pa rekl da tolk pa niso nesramni.user posted image user posted image
To mi povejo danes tri dni po tistem k mi je potekla porodniškauser posted image user posted image . Najhuje pa je to da imam sum da je vse skupaj zakuhal sodelavec ker je njegova žena tud to izkoristla pa da je to full fajn ker jim ni treba plačcvat prispevkov, pa pol plače dobim.....
Meni pa to ne pride v poštev ker si ne morm privoščit da bi mela sam 80 tisoč plače pri 3h otrocih.  Padal sem v poden.

Sem šla vprašat na zavod pa so rekl da če odklonim ponujeno mi ne pripada nadomestilo ker sem odklonila službo, čez noč pa tud nove ne bom najdla.
Aja pa še to ker ni računalnika ne morem delat in me je poslal domov. Nekako smo se pol zmenila da bi hodila delat en teden tri dni drugi teden pa dva dni. Vmes bi bla pa frej.

ma sej ga razumem. Vem da ni dela in da je povsod kriza. sam mene je čist na rit vrgl k mi to danes povejo. Prej pa niso vedl nič povedat. Zakaj so mi šele danes povedal????

Pa še to doma ma mož podjetje in sploh študiram a se mi splača pol za 4 ure hodt delat ker mi je pol pa res vseeno če doma vsatnem in delam doma prijavljena sam za 4 ure. Sej verjetno me hočjo prsilt da bi dala sama odpoved da bi se sama pol zaposlila.

NE vem sem čist zmedena. Razumem jih v službi, sam ne vem pa kako bomo shajal. Ker doma tud ni vse super. Tiste k mate podjetja že vsete kako je enkrat je full dnarja drugič ga pa ni nič ker te en lepo nat.....e....g..AZto bom tud vstarjala pri 4 urah ker mi drugega ne ostane.

Ma uglavnem sem čist paf.

Aja še nekej:
A če delam 4 ure a mi pripada pol malica in prevoz na delo???
Pa še ena prošna, če kera računa plače če maš 190 tisoč bruto kolk to pol pride ven izpalčilo????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 1 dan službe-ŠOK
13.3.2006 14:16:38   
Lumpi
Če delaš 4 ure, ti pripada cela malica in prevoz tudi.

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.3.2006 14:23:16   
Andra
Glede na to, da je tvoja firma v totalnem k****, bi jaz izkoristila možnost in delala samo po 4 ure do otrokovega 3. leta starosti, v kolikor že prej ne bo šlo vse v franže.
Pripadata ti malica in prevoz v celoti ter dopust in regres.
Glede na podatke, ki jih navajaš tvoja plača znaša cca. 130 000 SIT neto (pripada ti polovica), pri tem nisem upoštevala nobenih olajšav za otroke.
Bolj natančno si lahko izračunaš na tej strani:

http://www.swtools.si/

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.3.2006 14:24:41   
CatJa
Na 190.000 bruto, pride neto cca. 130.000.

Tega pa ne razumem najbolj:

Začel se je ko sem šla nekje sredi februarja če bi mi dali še lanski dopust, pa se niso strinjali češ da pol mi morjo dat še regres...... Sem ostala brez dopusta čeprav mi pripada.

Če ti je ostalo še kaj lanskega dopusta, ga imaš vso pravico izkoristit do 30. junija letos, razen če delovni proces tega ne dopušča. V tem primeru ti ga morajo izplačat. In zakaj 'ti morajo pol dat še regres'? Seveda ti ga morajo izplačat. Ne glede na to ali si dopust izkoristila ali ne.
Mater me razpuser posted image  taki izkoriščevalci.

Kaj ti naj rečem? Če ne gre drugače, pač delaj 4-urni delovnik, tačas pa si poišči drugo službo. Vem, da ni lahko, pa se bo vse rešilo. Držim pesti!

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

Neposredna povezava do sporočila: 4
13.3.2006 14:27:27   
Sibil_
Malica in prevoz se štejeta za dni ko delaš-če delaš vse dni po 4 ure dobiš za vsak dan prevoz in malico, če pa bi delala tako kot oni hočejo pa dobiš samo polovico, ker delaš v dveh tednih 5 dni po 8 ur (pet malic in pet prevozov).Pa če boš podpisala tako pogodbo pazi kaj bo z dopustom, ne vem kako štejejo.user posted image
LP,
Sibil

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.3.2006 14:29:20   
mala maja
hvala punce.user posted image user posted image user posted image

Ma sej pravm da jih po eni strani razumem bsam jezi me ta hladen odnos se počutim kot da sem čist odveč.

Drtugega mi pa icer ne ostane kot da bom delala po 4 ure, pa če bom vidla da ni vse ok bom pač iskala drugo službo.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.3.2006 14:30:24   
mala maja
SIBIL hvala

Neposredna povezava do sporočila: 7
13.3.2006 14:32:06   
rozi81
Probaj naresti to kar je napisala Andra. Do otrokovega 3. leta lahko delaš 4 ure na dan vse ostale štiri pa ti plača socilal.

Lp

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.3.2006 15:07:09   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: rozi81

Probaj naresti to kar je napisala Andra. Do otrokovega 3. leta lahko delaš 4 ure na dan vse ostale štiri pa ti plača socilal.

Lp

Ja, 4 ure ti plača socialno le prispevke od minimalne plačeuser posted image

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.3.2006 15:10:05   
mala maja
točno tako kot si napisala asso.

Jaz bi dejansko dobila izplačilo polovične plače in polovičnega prevoza in malice.

Če zračunam nekako 80 tisoč user posted image user posted image  o groza. Me je kar groza pomislt kako bomo shajal, če mava sam vtrca pa šole 20 tisoč pa nič ne znizajop sem šla vprašatuser posted image user posted image

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.3.2006 15:35:12   
Lunca1
Pripada ti prevoz in malica za tiste dneve ko si v službi, se pravi če boš delala po 2 ali 3 dni na teden, boš dobila malico in prevoz za te dneve, če pa boš delala 5x na teden po manj ur, pa boš dobila za vseh 5 dni. Vsaj tako bi moralo biti.

Delo pri tvojem možu, pa ne vem če se izplača, ker bo prišel denar iz istega žaklja - sklepam, tako da verjetno družinski proračun ne bo precej boljši. potem je pa še vedno bolje 90000sit dodatnega kot nič, kajne?

Jaz sem imela 200000sit bruto in sem ven dobila 140000sit.

Neposredna povezava do sporočila: 11
13.3.2006 17:24:13   
karmy
poskusi nekaj časa tam delat, pa vmes novo službo iskat...

no 80 tisočakov je pa vsaj nekaj... boljš kukr da si brez službe in brez podpore... jzt bi to jemala kot podporo ne pa kot službo...in pol maš nekak lahko dve službi za 4 ure user posted image pa 80 tam pa 80 drugje... zdej to napamet govorim.. ker sem vidla na zavodu ene parkrat da iščejo zaposlitev samo za 4 ure... 

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.3.2006 21:21:43   
dulcinea
Ja tako je to s službo. Ti jo vsaj imaš. Jaz pa bom spet cele počitnice iskala službo. Pa pol bom spet dobila sma tanajbltaslabše.
Sam na tvojem mestu bi res koristila porodniško (triletno). Sodelavka tudi to dela . Pravi da je vredi.

Upam,da se uredi to s tvojo službo, D

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.3.2006 21:51:12   
Pupica
Lej izkoristi in delaj po 4 ure, ostalo ti plača socialna, pa še prevoz, in malico, in regres in dopust dobiš.
Potem nej te pa tvoj zaposli za 1 mesec ter naj te da na cesto. Tako boš lahko odšla na zavod, ne da BI TI ZAVRNILA službo...pa še teh user posted image se boš na fini način znebila.

Če pa nočeš delat po 4 ure, naj te že sedaj zaposli tvoj, in te da čez 1 mesec vn iz službe, ter greš avtomatsko na zavod. Moraš vedet, da če boš delala po 4 ure, potem bo tudi nadomestilo na zavodu temu primerno. Če ne pa reci da te dajo ven, toliko da dobiš solidno nadomestilo, in naj te po 3 oz.6.(ne vem koliko ti pripada nadomestila) nazaj zaposlijo. Oni bodo za ta čas prišparali, če se jim gre toliko za denar, ti pa boš tut prejela 3 mesece vsaj nadomstilo za 8 urno delo.Potem greš nazaj delat za 4 ure, oz.vsaj vedla boš zakaj si 3 mesece doma, in si boš iskala zaposlitev. Kja pa veš, mogoče te čaka sreča.
V glavnem ne stagniraj v taki službi, kjer so ti že enkrat požrli dopust, pa še regresuser posted image user posted image Ker ti bodo v naslednjo še kaj zakuha...

Velik srečeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
14.3.2006 16:19:40   
mala maja
dulcinea žal mi je.user posted image  Mogoče sem res mal zvišena ker se zmrdujem pri ponujeni službi za ure.

Sam razumi me imam tri otroke in s  160 tisoč na mesec)kolikor znaša moja in moževa plača) pa pri dveh kreditih(70tisoč) bova zelo težko preživela.l MOj pa se ukvarja  s tekstilom. Na srečo trenutnoi kar gre in nimam kaj jamrati sam veste same da gre tekstil v r.....

Kar se tiče pa zavoda, sem jim rekla naj mi dajo knjižico pa so rekli da tolk packi pa niso. Ne vem v čem je poanta da socialna plačuje 4 urne proispevke. Pol bi bilo bolje da jih nebi in bi si za tiste 4 ure najdla drugo službo in bi pač delala v dveh po 4 ure.

Ma sej je res najbolje da potrpim in čakam kaj bo. Počakala bom prvo plačo ampak vmes razmišljala na veliko o novi. Bom mogla kaj na temu narset.

Pol pa pejd na porodniško. 3x sem bla in2x ostala brez službe na ta račun. user posted image user posted image  

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.3.2006 21:01:16   
soncek&luna
mala maja, regres ti morajo dat v vsakem primeru, saj je regres za letosnji dopust ne za dopust, ki ti je ostal od lani! nov dopust se steje od 1.1. v letu naprej in regres tudi.

Mami, pika moja!

Neposredna povezava do sporočila: 16
14.3.2006 23:11:45   
mala maja
aja še nekej jezi me to ker če bi bila na zavodu bi dobila okoli 100 če ne še več, če bi pa delala za 4 ure pa komaj z malco in prevozom 80 tisoč. A se mi pol sploh splača metat za službo če bi več podpore dobila na zavodu????

Noče mi pa dat knjižice. Če pa podpišem sama pa od zavoda ne dobim nič ker sem odklonila službouser posted image  pa čeprav za 4 ure.

mislm jezna sem k hudičuser posted image

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.3.2006 23:43:58   
Anonimen
Zahtevaj predogled nove pogodbe o zaposlitvi. Tega ti pod tem soncem ne smejo in ne morejo odkloniti. Potem jo pa pošteno preberi in če ti KARKOLI ne bo jasno, vprašaj svojega nadrejenega. Naj ti ne bo zoprno, saj več kakor brez službe ne moreš ostati. Ko boš vedela VSE odgovore, naredi celotno kalkulacijo. Kaj se ti splača in kaj ne.
Če boš ugotovila, da ti je zadeva vsaj malo v plus, potem podpiši. Bolje išta nego ništa, pravijo. Če ne zaradi "višine" plače, pa zato, da ti teče delovna doba in da imaš plačane prispevke in zavarovanje v celoti. Pa še čas ti ostane za otroke.
Potem pa direkt na socialno. Zvišat otroške dodatke. Na CSD odnesi celotno družinsko bilanco (predvsem moževo netto plačo) in če je znesek nizek (glede na to, da imata 3 otroke), ti morda pripada celo nekaj DSP-ja za otroke. Po sedajšnji kalkulaciji morate imeti vi minimalno okrog 125 jurjev netto (ne vprašaj me, če se s tem da živeti - to je njihova matematika). Če boste imeli manj, dobiš razliko od CSD.
Če pa ugotoviš, da ti je hoditi v tako službo pravzaprav samo minus (preračunaj tudi plačila šol in vrtcev), potem pa ti začni jeb*** njih, kakor očitno oni tebe. Zahtevaj ponujeno pogodbo in se je striktno držo - črno na belem. TI bodi tista, ki jim daješ na znanje, kaj ti pripada, ne glede na to, koliko delaš.
Poleg tega pa so te oni o tem dolžni obvestiti ustrezno prej (ne pa 1. dan po porodniški, pišuka...). Omeni jim inšpekcijo in naj se ti nič kaj preveč ne smilijo. V igri je skrb za tvojo lastno rit (oprosti izrazu, ampak tako je) in za svoje otroke. Al' boš gledala na vas al' pa na firmo, to dvoje imaš na izbiro. Pa ne razmišljaj preveč...
Mogoče bodo pa ugotovili, da je bolje za njih, da ti dajo odpoved (a niso celo matere do ne vem katerega otrokovega leta zaščitene, kar se tiče delovnega mesta in dohodka?). In če jo dobiš in sprejmeš, potem pa kar lepo na zavod in po nadomestilo, po izteku pa na CSD po DSP. Šele po izteku vsega tega pa razmišljaj o zaposlitvi v moževi firmi, kajti denar za tvoje prispevke gre v tem primeru iz vajinega žepa, to vama pa trenutno ni ravno v plus, kajne?

Neposredna povezava do sporočila: 18
15.3.2006 9:29:52   
Andra
Ne vem zakaj te toliko vleče na zavod? Te mami tistih 100 tisoč SIT  na mesec? Mislim, da je še vseeno boljše, da imaš dve leti polovični delovni čas in zaslužiš okrog 80 000 SIT, saj ti to v tem času znese natanko 1 920 000 SIT, od zavoda pa boš dobila v najboljšem primeru 600 000 SIT, potem pa konec. Vmes si še vedno lahko iščeš drugje...
Kar se pa tiče vrtca, pa jim moraš tako ali tako javit spremembo in mislim, da se ti bodo tudi položnice znižale. Saj ni vse tako tragično. Veš marsikdo mora za 80 tisočakov delat polnih osem ur, na normo in za tekočim trakom. Pa jih nihče ne vpraša, če bodo prišli čez mesec?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.3.2006 9:56:42   
kalbo
Malo pobrskaj po zakonih in si preberi tvoje pravice. Ne vem, če lahko sploh zahtevajo od tebe, da si zaposlena samo za 4 ure, če si pred porodniško mela pogodbo za nedoločen čas. Malo se pozanimaj.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?