Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: jancika Tudi jaz sem v podobni dilemi. Do pred kratkim, ko smo imeli prvo posvetovalnico (hčerka je stara 7 tednov), sem dojila samo na eni strani. Pediatrinja pa mi je svetovala, da ker nekje po 6 tednu dojenčki zahtevajo več in ker ponoči spimo tudi po 8 ur, naj ob vsakem podoju ponudim obe, na vsaki 10 min. Sicer se mi bo začelo dogajati, da bo mleka vedno manj. Je to res??? Sedaj vedno ostaja kar precej mleka v obeh. Že do sedaj, ko sem dojila iz ene, mi je ponavadi še vedno ostajalo, razen proti večeru. Prosim za mnenje. Ne bi rada, da bi mleka zmanjkalo in da bi morala dodajat po flaški. Pa še en problem imam. Ker bi naša mala skos vlekla, redkokdaj se sama ustavi, da je sita, razen ko na zizi zaspi, sem ji do sedaj pustila, da vleče med 5-10 minut. P pa je rekla, da bi naj vlekli po 10 min na vsaki. Počasi sem začela to prakticirat in kaj se dogaja. Po vsakem hranjenju bruhamo. Sedaj ne vem, ali naj pustim, da vleče dokler vleče (če res rabi več) ali jo enostavno prekinem po določenem času. Večinoma je tako, da najprej malo cmivka, kao da je še lačna, pa cmoka, če ji dam dudo jo vleče kot da še sploh ni jedla, ampak po parih minutah skapira, se umiri in je mir spet za ca. 3 ure. Kaj mi svetujete? lp Večkrat pristaviš, več mleka bo. Torej tebi ne bo zmanjkalo zato, ker boš dojila na obeh, ampak bo še več mleka, saj boš imela več podojev. Ampak paziti moraš, da n ebopodoj na eni strani tolk kratek, da bo otrok spil samo vodeno mleko,potem ga prestaviš na drugo joško pa bo spet tam dobil samo vodeno. Najprej teče vodeno, da se odžeja, pol pa bolj mastno, da se nasiti. Jaz nisem nikoli poslušala pediatrinje ali patronažne in jih vzela za smrtno resno glede dojenja. Poslušaj svojga otroka. Vsak je drugačen. Pravijo otroka dojit na 3 ure, halooooo, pa saj ni robot, dojila sme ga ko je hotel, pa če je to bilo na 10 minut ali na 2 uri.Na 3 se nisva skoraj nikoli, razen ponoči. Pustila sem ga, da je pil kokr je hotel, če se je crklal, sem ga odstavila. Se pa ne spomnim, da bi mi sploh kdaj bil na joški po 2o minut. Največ 10 minut. Pa je zrasel v fajn fantiča.
|