|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   19 mesečni otrok in WC
19.8.2012 9:24:11   
ninchi9
Spoštovani

Obračam se na vas za nasvet. In sicer, moj sin je dopolnil 19 mesecev. Nikoli ga nisem silila na kahlico in wc, čeprav jo imamo, ampak se z njo bolj igra kot pa kaj drugega. Otrok prepozna, kdaj mora lulat in kakat in to tudi pove z besedo "kaka". Če ga dam na kahlico, se noče usest, prav tako je zgodba enaka na wc školjki. Ko ga pustim nagega, pa gre opravit potrebo v kopalnico na tla user posted image - to pomeni, da ve, da se to dela tam. Na morju je bil čez dan brez pleničke in je lulal, ko sem mu rakla da bova lulala ali pa je sam povedal in sva šla h kakšnemu drevesu.
Težava je v tem, da otrok nikakor noče sedet na školji ali kahlici. Kako ga naj naučim??? Probala sem že vse - da me je gledal, ko sem bila na školjki, tudi na kahlico sem se usedla. Poleg tega pa vidi tudi sosedovo punčko, ko gre na kahlico.

Prosim za predloge in nasvete.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 19 mesečni otrok in WC
19.8.2012 12:56:23   
K_a_t_i
Iz izkušenj - kahlica je za fantke neudobna (lulček ga tišči v kahlico) -> vsaj tista navadna.
Na stranišču mu je pa neugodno, če nima dodatnega nastavka - se boji, da bo padel noter.
Pri nas se je super obnesel nastavek "račka" za na WC (tudi nastavke imaš take, da fantke tiščijo v lulčka, ker so premajni) v kombinaciji s pručko, kamor je dal noge (težje je sedeti na školjki, če ti noge bingljajo - ni udobno).
Je pa tako - dokler nima interesa se usesti na kahlo / školjko, ga nima smisla silit. Ko bo čas za to, se bo sam usedel. 19m je precej kmalu. Tako da - imaš še malo časa user posted image
Srečno!

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 19.8.2012 12:59:05 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.8.2012 13:23:13   
nusi
Zivjo. casa imate se dovolj, ampak ce pove lahko res pocasi zacnete z odvajanjem od plenick. nas tudi noce na kahlo, gre pa na wc, vcasih z nastavkom, vcasih pa brez. je pa trajalo sigurno 1 mesec, da ni imel vec odpora do wcja. ne vem ali se ga je bal ali pa mu na zacetku enostavno ni bilo vsec.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.8.2012 13:20:07   
ninchi9
Vem, da je kar hitro, ampak če sam pove, torej čuti in se mi zdi smiselno ga navadit. Plenička ga moti in si jo skoz trga iz sebe. Nastavka pa resda nimamo. Kje pa se kupi ta račka?

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.8.2012 13:35:10   
naja17
Moj je na kahli za kakanje od 8. meseca, nič ga nikoli ni žulilo. Na wc školjki pa od dobrega leta, nastavek kupljen v BC, sam tolk gledat, da ma luknjo spredaj, da je plac za lulija user posted image . Moj na WCju ponavadi bere, al pa pesmice posluša.

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.8.2012 9:30:26   
amii
Moj skoraj 2.letnik pa kahlice niti povihat noče, na svoj mini WC pa gre le lulat, pa še to ko je takšne volje. Travico zdaj poleti pridno zaliva, ampak le, če je nagec. Pove niti približno ne, da ga ja lulat. Da bo kakal pove le, ko hoče svoj mir. Ko mu želim prinesti kahlico ali WC reče NE!
Ne mislim ga silit, ko bo tako daleč, pač bo. Zdaj gre v vrtec in bo v mešani skupini, tam bo verjetno ugotovil, da plenica ni "in".

Poznam otroka, ki so ga silili z kahlico, ker 1,5 letni otrok pač MORA iti nakahlico - ko je ta otrok pri 2. letih nagec in mora lulat ali kakat, se začne jokat, ker hoče plenico. Pri kahlici pa ni le jok, ampak dretje, tako se mu je obrnila zadeva z kahlico.....user posted image

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.8.2012 11:18:41   
knorbalbo
Mi smo tudi začeli letos spomladi s kahlico in obročem za WC, takrat je bila tudi okoli 19m stara. Pa ji je bilo všeč, vsak večer je hodila pred tuširanjem lulat, ampak to je bilo zgolj iz navade. Če je bila čez dan brez pleničke, se je vedno polulala, ker še ni zaznala kdaj jo tišči lulat. Silili je nismo. Potem pa je imela 2.RD in je bilo zunaj tako vroče da je bila nagica in se je sama spomnila zalivat rožice/travo in takrat smo jo potem dali v sp hlačke in je rabila kakšen mesec, da je bila popolnoma suha. Potem pa je izrazila željo, da bi bila tudi ponoči brez pleničke. Seveda se je polulala. Smo imeli potem še nekaj časa pleničko. Danes je stara 2,3 leti in je suha podnevi in ponoči. Ampak meni se je zdelo, da je sedaj za to tudi fizično dozorela, medtem ko pogledam nazaj naša pri 19m ni bila. Moje mnenje je, če kaže interes še ne pomeni, da je tudi fizično pripravljen. Mi je nikoli nismo silili. Vse skupaj je prišlo počasi in HB brez težav. Seveda ji tudi sedaj kdaj uide (ponoči), ampak to je normalno in nikoli negativno ne odreagiram.
Vsak otrok je drugačen in temu se je treba prilagajat, pa veliko sreče!

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.8.2012 15:05:36   
livia
ninchi9, sem ti poslala mail.

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Katero ime za fantka?
milki

Katero ime vam je lepše?

Nikolaj (52%)

Teodor (48%)

Število vseh glasov: 348

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!