Barbs
|
Naša najstarejša ima 16 let in hodi v drugi letnik gimnazije. Je zelo živahno dekle , vendar pa je po drugi strani tudi zelo "pridna" . Šolske obveznosti redno izpolnjuje, posledično ima tudi ocene takšne. In ravno tu se je nama malce zapletlo... Ker je skušala na finto"saj sem pridna v šoli, kaj še češ" mal po svoje okrog laufat ( tudi med tednom). In smo takoj potegnili črto. Med tednom gre lahko ven do 22h oz. 23h če je res kaka huda zadeva - npr. kak dober koncert, ki si ga res želi, oz. kaka dobra otvoritev razstave ( ker jo to zanima) ipd... Do zdaj se je ( vključno z lanskim šolskim letom) to zgodilo 4x. Vendar sem vedno vedela kje in skom je in za koliko časa. Med počitnicami smo ji dovolili daljše izhode, vendar predvsem konec tedna ( petek ALI sobota) . Prav tako smo vedeli s kom je in kje je in smo jo šli tudi iskat. Je pa res, da ko je bila v diskotu, je lahko ostala do dveh oz. pol treh, ker če je bila kaka fešta, bend oz. DJ je logično, da se žurka ne začne pred polnočjo. Nikoli ji ne dovolim, da nekam gre in da jo potem NEKDO pripelje domov. Nikoli ji ne dam s sabo preveč denarja. In vedno sem budna, ko pride., pa naj je to ob pol enajstih ali pa ob pol treh . Je pa res, da potem zjutraj vstane brez pripomb in pomaga pri opravilih, ve, da mora, ker sama ne zmorem vsega, ker nas je veliko. Pa še to : Sama si da prat svoje cunje, zna likat, zna skuhat kosilo, zna počistit prah in ostalo svinjarijo, preoblečt postelje, na vrtu oplet plevel, zna previt in porihtat bratca, ni ji težko sestrici razložit kake "podnebne spremembe in toplogredne pline" , zna mi pobarvat lase in ji je to kul, zna pošraufat kaj, novo posteljo si je sama sestavila... skratka - ne vem, česa ne zna in kaj ji ni težko. Delo si lahko razdeliva čisto "enakopravno" . Ker vse zna. Ok, včasih ni ravno pri volji, ampak, mar nismo vsi takšni? Ful jo imam rada in tudi zaupam ji. Kljub temu, da vem, da počne tudi neumnosti. Pa to ve tudi sama in ji je potem hudo, čeprav tega ne pove. Ker je pač najst. Da se vrnem k izhodiščni temi : 4x na teden je absolutno preveč izhodov. Zagotovo! Sploh pa do takih ur.