Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
14dni pred PDP in vodene koze 22.12.2012 18:59:44
|
|
|
|
mika
|
Pozdravljene! Hčerka je včeraj zbolela za vodenimi kozami , zdravnica je diagnozo potrdila. Jaz sem pa 14 dni pred porodom oz. toliko koliko bo dojenčica pripravljena še biti v trebuščku. Koze sem prebolela, tako da bojazni za dojenčico, dokler je v trebuhu ni. Če rodim prej, bo hčerka pri mojih starših in ne bomo v stiku, dokler ne bo ozdravela. Zdaj me pa zanima kako je z oblačilci od dojenčice....a je možno, da virus ostane dlje časa gor...zadanjih 14 dni sva s hčerko pripravljali za dojenčico in ne vem al naj grem vse še enkrat prat...Če bi se prej spomnila bi že hčerino zdravnico vprašala, na netu pa tud nič ne najdem. Jutri sicer grem v porodnišnico, mogoče celo rodit, odvisno če bo pripravljena, in bom izvedela več, me pa zanimajo vaše izkušnje, če jih seveda katera ima... Vodene koze so pri nas res našle pravi čas
|
|
|
|
RE: 14dni pred PDP in vodene koze 22.12.2012 19:06:12
|
|
|
|
LuLu
|
"Virus noric je zelo kužen in se prenaša zlasti kapljično, torej z vdihanjem kapljic, ki jih je izdihala oziroma izkašljala obolela oseba. Virus na zraku preživi zgolj 10 minut, zato je okužba prek predmetov malo verjetna. " Kopirano iz wiki... http://sl.wikipedia.org/wiki/Norice
|
|
|
|
RE: 14dni pred PDP in vodene koze 22.12.2012 19:10:00
|
|
|
|
mika
|
O hvala LULu, naslednjič moram najprej na WIkipedijo pogledat
|
|
|
|
RE: 14dni pred PDP in vodene koze 22.12.2012 19:16:15
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika O hvala LULu, naslednjič moram najprej na WIkipedijo pogledat Prosim. Je mene tudi zanimalo. Sicer Wiki ne jemljem za 100% vir, nasploh pri takih stvareh. Kolikor pa vem, pa naj bi virusi res ne dolgo živeli na zraku. Tu na RR sem se še Ronje spomnila, ali kake biologinje, mikrobiol.,.. one bi več vedle.
|
|
|
|
RE: 14dni pred PDP in vodene koze 22.12.2012 19:44:10
|
|
|
|
mika
|
Upam, da bo katera od teh punc vidla temo.... Tak zdaj se pa grem spedenat do konca za jutri . Hčerka tudi že pakira za k dediju in babi, ker je prepričana, da bom jutri rodila. ko jo je mož videl, je kr živčn postal . malo je na trnih te dni. Prejšnjo noč je smrčal in sem ga neeeeežno ruknila, pa je bil ko strela zbujen , drugače ga pa moram obračat na bok al pa se zadret naj se obrne
|
|
|
|
RE: 14dni pred PDP in vodene koze 23.12.2012 14:17:52
|
|
|
|
katipi
|
Srečno, Mika!
|
|
|
|
RE: 14dni pred PDP in vodene koze 23.12.2012 15:22:08
|
|
|
|
astrid1
|
Naša starejša je zbolela za kozami, pa se naša tri tedne stara dojenčica ni nalezla. Je pa res, da v tistem najhujšem času kužnosti, nista imeli veliko stika, ker je starejša hodila pozno iz šole domov in je praktično ni bilo cel dan doma. Dokler ni šla zadnja krasta dol, je bila pri starih starših. Preko predmetov se pa ne prenaša. Samo na dotik in kapljično.
|
|
|
|
RE: 14dni pred PDP in vodene koze 23.12.2012 20:04:49
|
|
|
|
poli*
|
Me je kar streslo, ko sem prebrala naslov teme. HVALA BOGU, da si jih že prebolela. Samo to lahko rečem!!
|
|
|
|
RE: 14dni pred PDP in vodene koze 23.12.2012 23:56:38
|
|
|
|
mateyka
|
a norice so vodene koze? mika, lep porod ti želim
< Sporočilo je popravil mateyka -- 23.12.2012 23:57:12 >
|
|
|
|
RE: 14dni pred PDP in vodene koze 24.12.2012 8:21:11
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka a norice so vodene koze? Ja. Mika, v porodnišnici povej, da ima hčera vodene koze. Če obstaja možnost, da bi se okužil z virusom, bodo opravili krvno preiskavo.
|
|
|
|
RE: 14dni pred PDP in vodene koze 24.12.2012 14:13:52
|
|
|
|
Stanislava_
|
Mika, srečno!
|
|
|
|
RE: 14dni pred PDP in vodene koze 25.12.2012 7:20:24
|
|
|
|
mika
|
Hvala punce ! Bi se oglasila že prej, pa doma težko odprem RR, odgovor je pa tudi cela večnost, da se sploh odpre. Sem še vedno v enem kosu. Glavica je visoko, tako da do 1.1. naj ne bi še rodila. Takrat grem ponovno v P, mogoče bo že pripravljena za ven. Toliko, koliko sem prej upala, da rodim pred prazniki, zdaj upam, da bom po praznikih. Porodničar je rekel, da glede nato, da sem prebolela koze, ni nobene bojazni. Sem pa imela močno obliko, tako da ni možnosti, da bi se ponovile. Če pa bi zbolela, pa dojenčku takoj dajo serum. Upamo na najboljše! Vesel Božič vsem in lepo praznujte !
|
|
|
|
RE: 14dni pred PDP in vodene koze 25.12.2012 8:43:00
|
|
|
|
LuLu
|
mika, po prebolelih kozah nam vsem ostanek ta virus v telesu, ki se kasneje kaže pri marsikomu v obliki herpesa. Tak laično napisano Mirne praznike, pa ko bo, pač bo in bo veselo
|
|
|
| Stran: [1] |
Bi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?gagagaBi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?da (
88%)
ne (
12%)
Število vseh glasov: 48Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!