špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja pa mislim, da so se politiki ušteli: enostavno ne narediš toliko v 12 urah - ker si ZMATRAN! Vsaj če delaš z glavo, je enostavno ne moreš prisilit, da bo vsak ljubi dan delala 12 ur na max! ker ne bo, možgani izklopijo - sem probala, nisem spala praktično nič in delala ful, pa so možgani dobesedno izklopli, padeš skup ali pa zaspiš, med drugim... tak da mislim, da se to ne splača, tudi delodajalcem ne - več bo napak in s tem več stroškov... več bo bolniških, ker zdaj ko si na meji, rečeš, ajde, grem, bo že... potem pa boš vedel, da 12 ur pa ne boš zdržal in boš pač ostal doma... Nosečnice bojo prej rekle: veste kaj, jaz 12 ur ne morem sedet na miru, mi je prav žal, dajte me na bolniško... Skratka, se mi zdi,d a tega ne vračunajo v te svoje idealistične izračune... Že tako se mi zdi, da narediš v 6ih in 8ih urah približno enako - je mala razlika, ampak ni tako velika! Ker v 6ih urah ne rabiš kosila, dovolj je malica, ki jo poješ sproti, medtem, ko delaš ali pa med debato s sodelavci, ki je lahko čisto strokovna ali pa samo za družabne stike, ki pa tudi (dokazano) pripomorejo k večji storilnosti. Potem rabiš v 8ih urah vsaj še en odmor več kot v 6ih. Večkrat moraš na wc (sploh če si ,...), več časa rabiš, da se spet zbereš po ornk kosilu kot po lahki malici... in navsezadnje razlika ni 2 uri, ampak slabo uro... Tam si pa 2 uri dlje - ni računice... Meni se zdi 6 ur idealno, mogoče je za starše malih otrok še boljše manj, ampak na splošno se mi zdi 6 ur super. 7 ur je kompromis, 8 ur je pač kruta realnost, kar je več, je pa nesprejemljivo (pa čeprav sem mela vedno nadure, ki so se nam brisale, torej sem delala vedno po 9 ur v povprečju, pa vem, da zdaj, ko mava , tega ne mislim več počet!) Absolutno podpišem Lahko pa povem svoj primer: državna služba, delala sem na 4 ure, ostale sodelavke na 8. Jaz: prišla 7:45, slekla jopico, šla ev. na WC, sedla za mizo, prižgala računalnik in začela vnašati obrazce, ki so mi jih pripravili na mizo - vse, kar je "8-urcem" ostale od prejšnjega dne! Ob 8h prišle stranke in sem sprejemala obrazce ter jih sproti vnašala. Vmes mogoče max. 1x na wc, če sem imela M ali prebavne težave. Ob 11:45 sem vstala, se poslovila ob kolegic in šla domov. Jutranjo kavo sem pila doma, malico sem jedla na poti domov na vlaku. Ostale + šefica: prišle ob 7h. Ko sem prišla jaz, so še vedno čičale v kofi-sobici in kofetkale do 8h, ko so prišle stranke. Sledila so opravičila, naj pač stranke počakajo, ker "so glih računalnik prižgale in se mora zalaufat". Do 12h sprejemale obrazce, vnašale nič. Če ni bilo strank, so pač mešale zrak. Sledila je malica. Popoldne naj bi vnašale obrazce, ampak sem jih drugi dan veliko našla na svoji mizi... Zakaj mi niso podaljšali pogodbe? 1. Ker sem res delala in metala slabo luč na ostale. 2. Ker nisem marala enournega kofetkanja v "kokoko" klubu. Kasneje mi je bila jasno, kaj je pomenil šefičin komentar, da naj bolj počasi delam...
< Sporočilo je popravil špelin@ -- 28.11.2008 12:16:17 >
|