|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   10 gibov
8.11.2008 15:38:25   
pikica022
hay hay!Imam eno vprašanje ponavadi do takšnega časa že naštejem deset gibov danes pa sem komaj dva ali mislite da je kaj narobe in kdaj je potrebno iti k zdravniku?V kolikšnem času?A če celi dan ne čutiš pa greš potem drugi dan k zdravniku?Prosim povejte k me malo skrbiuser posted image no noseča sem 35 tednov in vem da ima malo majn prostora že ampak vse dni sem do sedaj naštela te gibe danes pa kot da ga ni.Hvala vam.Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 10 gibov
8.11.2008 16:23:13   
ajam27
Sama sem šele v 22 t. a tudi sama do sedaj nisem čutila nobenih sunkovitih premikov. Mi je pa G rekel, da se to od nosečnice pa do nosečnice razlikuje. Še posebej mi je poudaril, da je to normalno proti koncu, ko otrok nima več prostora za manevriranje. In da se takrat umiri in ga včsih nosečnica tudi več dni zapored ne čuti.
Te pa popolnoma razumem, da te skrbi. Jaz sem že po naravi paničar in naredim problem tam kjer ga sploh ni.
Svetujem ti, da preveri otokovo bitje srca z Angel sounds. Ča pa si še vedno prestrašena pa pojdi do G kjer ti bo zagotovol, da je vse uredu. Bolje preventiva¨!

(odgovor članu pikica022)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.11.2008 16:23:31   
Pacota
Tudi moj dojencek vcasih ni ravno za akcijo, pa ni nic narobe.  Mogoce pocakaj do vecera, ce se bo "kaj javil", mogoce ima le dan, ko bolj polezava.

Neposredna povezava do sporočila: 3
8.11.2008 16:36:13   
NTS
tisti dan ko ne nešteješ 10 gibov greš k zdravniku oz. v porodnišnico. ne čakaš na naslednji dan.

Pa čim manj skrbi, dosti počivaj jih boš prej naštela.

lp

Naši Nikiti se je pridružil bratec Patrick ! ! !

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.11.2008 16:55:02   
Hans
Če otroka do večer ne boš čutila pojdi k zdravniku in ne čakaj na jutri!

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

Neposredna povezava do sporočila: 5
8.11.2008 17:00:15   
Anonimen
Od katerega tedna dalje je potrebno šteti gibe?

Koliko gibov je potrebno prešteti? In ali to v celem dnevu ali v 1 uri?

(odgovor članu Hans)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2008 17:47:21   
Oaza
Pikica022- jaz sem pri svojem G dobila tabelo za registracijo plodovega gibanja, kamor vpisujem gibanje in čas, ko sem naštela 10 gibov.
Pod to tabelo pa piše: Če dva dni zapored ne čutite otrokovega gibanja vsaj 10 krat, se naslednji dan oglasite v posvetovalnici. Prav tako se oglasite, če en dan otroka sploh ne zaznate.

Anonimen- to pomeni čez cel dan vsaj 10 gibov. Meni je G rekel naj začnem štet zadnje 3 tedne pred pdp.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2008 17:48:01   
pikica022
vse ok in prav ampak naša beybika ponavadi toliko divja da se mi to zdi nenormalno ker je še včeraj divjal zelo.ne more mu pa kr zdej v enem dnevu biti toliko manj prostorno.pa tudi pikalo me je malo v nožnici kot da bi me sečnica bolela.zato ne vem kaj naredituser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.11.2008 17:51:05   
Oaza
Potem pa pokliči v P in povej kaj se ti dogaja in ti bodo potem rekli, če se prideš pokazat ali ne.

Neposredna povezava do sporočila: 9
8.11.2008 17:51:38   
Petraa
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4131080,4131080#msg-4131080

Neposredna povezava do sporočila: 10
8.11.2008 18:01:35   
Pacota
Potem pa se pojdi pokazat, pac reci, da se bojis in bi rada, da preverijo z UV ali CTG. Bos vsaj vedela pri cem si in upam, potem tudi mirno spala!user posted image

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.11.2008 18:05:23   
Anonimen
Daj najprej poskusi da se uležeš na levi bok.Ne takoj zganjat paniko ;)

(odgovor članu Pacota)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
8.11.2008 18:21:33   
jajula
tud moja user posted image  se je ečz dan malo premikala, redko da sem začutila 10 gibov, pa mi je G rekel, da tudi če je manjkrat v dnevu, ampak da takrat kar neki časa brca potem je to ok.
torej večkrat po malem ali malokrat po več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.11.2008 20:45:15   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: pikica022

hay hay!Imam eno vprašanje ponavadi do takšnega časa že naštejem deset gibov danes pa sem komaj dva ali mislite da je kaj narobe in kdaj je potrebno iti k zdravniku?V kolikšnem času?A če celi dan ne čutiš pa greš potem drugi dan k zdravniku?Prosim povejte k me malo skrbiuser posted image no noseča sem 35 tednov in vem da ima malo majn prostora že ampak vse dni sem do sedaj naštela te gibe danes pa kot da ga ni.Hvala vam.Lp

Če v celem dnevu ne našteješ 10 gibov, se pojdi pokazat. Kakšna dva dneva, takrat je lahko že prepozno! Upam, da boš ok zrihtala in javi se nam.

Ena je spraševala, kdaj se začne štet - po mojih izkušnjah je treba začet kar okoli 30t oz. takrat, ko otroka že konstantno in močno vsak dan čutiš. Res, da se na koncu umirijo, ampak to ne pomeni, da ga ne čutiš, le gibi so drugačni.

Neposredna povezava do sporočila: 14
8.11.2008 23:50:26   
naia
vprašanje...kaj pa gibi pred 30.-im tednom? sem v 26.tednu pa se mi zdi, da me sploh ne brcne močno, ali me malo brcne oz. bolj čutim kot bitje srca ali kolcanje, večino pa čutim obrate oz. premike in na določenih delih trebuščka postane trdo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.11.2008 0:03:55   
Anonimen
Gibe je smiselno štet od 35 tedna dalje,prej ne

(odgovor članu naia)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
9.11.2008 9:33:43   
ema111
meni je moj gin.dal tabelico za štetje gibov od 37.tedna naprej, je potrebno, tako je tudi tabelica sestavljena

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.11.2008 10:37:58   
pikica022
hay hay! sem se šla pokazat in so me takoj vprašali zakaj nisem prišla prej!Drugače je pa vse vredu se je mali potem zbudil.Drugače je pa rekla če ne naštejem 10 gibov od devetih do devetih naj kr pridem tja tako da..........user posted image  To ni nobena panika kot je ena omenila bolje se iti pokazat kot da se potem tolčeš po glavi.lp

(odgovor članu ema111)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.11.2008 11:04:27   
uršika***
Super Pikica!!!!
Samo da je vse v redu z bebikouser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 19
9.11.2008 12:14:22   
Naja30

hay hay! sem se šla pokazat in so me takoj vprašali zakaj nisem prišla prej!Drugače je pa vse vredu se je mali potem zbudil.Drugače je pa rekla če ne naštejem 10 gibov od devetih do devetih naj kr pridem tja tako da..........user posted image  To ni nobena panika kot je ena omenila bolje se iti pokazat kot da se potem tolčeš po glavi.lp

Super. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 20
9.11.2008 14:02:07   
Pacota
user posted image Super!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.11.2008 14:21:50   
Miška2006

Jap, bolje da si šla na pregled!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 22
9.11.2008 17:24:40   
Lorencia
Lepo, da je vse ok in da si lahko brez skrbi.
Mene pa zanima, od katerega tedna se upošteva to štetje. Namreč na forumu sem zasledila zelo različne informacije in ne  vem, katera je najbolj priporočljiva.
Imam čez en teden pregled in bom takrat vprašala tudi svojo G.

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?