SaaS
|
Vam zaupam še jaz mojo porodno zgodbo oziroma povem kakšno vzpodbudno besedo za tiste mamice, ki ste imele zeeeeloooooo dooooolg prvi porod in se bojite kako bo drugič. Za začetek dolžina poroda (kot so zapisali v materinsko knjižico): 1. porod - 15 ur 2. porod - 1 ura Sem faca, a ne!?! Razlika med otrokoma je 18 mesecev in pol. Pri prvem mi je ponoči odtekla voda in potem se je vleklo in vleklo in vleklo in vleklo. Nisem imela svojih popadkov in šele po nekaj urah so mi dali umetne. Ko so se ti začeli že na 2-3 minute, se še vedno nisem dovolj odpirala in je trajalo dve uri, da je bilo tistih 10cm. Dve uri hudih popadkov na 2-3 minute !!! no, ob 3h popoldne je sin le prikukal na svet. Pa na koncu niti nisva bila tako izmučena, kot bi bilo za pričakovati . Naj povem, da sem dala tri izmene skozi ! Pri drugem, pa sem že v soboto čutila neko "šraufanje" v trebuhu in nato naslednje dni ene trikrat na dan. Šele v sredo sem dojela, da so to pa verjetno že popadki in ne prebavne težave (do takrat sem vsakič kakat letela ). V četrtek zvečer (ponoči) so se začeli na tri ure in v petek dopoldne na rednem pregledu pri g je ugotovil, da sem že 4cm odprta in da če hočem, lahko še malo počakam, ali grem kar direkt od njega v porodnišnico. Sem še počakala, da so se začeli pogosteje, in šla še na eno porcijo sladoleda (ker potem nekaj dni ne bo tega). Popoldne je šlo pa kar hitro. Ob enih popoldne so bili še na več kot pol ure, ob treh pa že kar malo panika, saj so kar naenkrat začeli na nekih 8minut. Z možem sva šibala v porodnišnico (v prometni špici - je trajalo več kot pol ure). Tja sva prišla malo pred četrto in popadki so bili kar nekaj časa redno na 8 minut. Sledila je običajna procedura: papirji, ctg, britje, klistir. Ne spomnim se točno koliko je bila ura, ko sem prišla v porodno. Vse so poštimali, dobila celo glasbo (pri prvem me tega sploh vprašali niso, če hočem ). Babica je bila res super, vse pohvale. Približno ob 19h mi je porodničarka predrla mehur, ker voda ni sama odtekla. Odprta sem bila 6cm. Čez 15 minut so se začeli popadki na 5 minut. Nato so naju malo pustili sama in babica je rekla, da pride malo pred 20. pogledat, koliko sem odprta. Ob 19.30 sem jo kar sama poklicala, ker so se popadki začeli na 2 minuti. Je prišla k meni in pričakovala, da bo to zdaj kake pol ure. Po 6.,7. popadkih pa sem že začutila tisti pritisk spodaj in začela vpiti, da hoče ven!!!! Babica je bila v sekundi pripravljena in vpila, kje je kdo, da že rojevam! Je hitro pritekla še porodničarka in še ena babica, še trije huuudiiii popadki (ti so se mi zdeli pa hujši kot pri prvem - ali pa se morda samo ne spomnim več) in konec! ! Drugi sin je pokukal na svet ob 19.45. Ko ga pa položijo na trbuh, pa v vsakem primeru pozabiš, da je bolelo ali se vleklo.
|