Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: 1. ivf in injekcije suprefacta 11.2.2008 18:16:57
|
|
|
|
DaisyE
|
Po moje sestre vedo, kako je treba stisnit špiko suprefacta, ne glede na to, kje so zaposlene. Jaz sicer nisem nikol mela suprefacta, mislim pa, da gre podkožno. Vseeno kam. V trebuh al pa v nogo. Pazit je treba, da zrak ven spustiš, ker ni glih ugodno, če si ga zraven stisneš. Fajn špikanje in uspešen IVF.
|
|
RE: 1. ivf in injekcije suprefacta 11.2.2008 22:09:23
|
|
|
|
žirafca
|
Živ! Suprefact se dozira v podkožje pod kotom 45%. Je pa že Daisy povedala ali v trebuh, ali v stegno, če ti ga bo pa dozirala med. sestra bo najbolj verjetno v "viseči" del nadlahti, tam kjer se je pri športnih testiranjih v šoli merila podkožna maščoba. Pa čimmanj bolečine. Jest sem si Suprefact začela pikat v trebuh včeraj, pa me vedno tako srbi! Upam, da ni kakšna alergija Lp
|
|
RE: 1. ivf in injekcije suprefacta 12.2.2008 10:33:29
|
|
|
|
Mijavček
|
Ojla, glede na to, da si v dolgem postopku, boš, v primeru, da hodiš v zdr. dom, kar nekaj časa morala vsak dan tja, ... Jaz sem se raje navadila sama dajat injekcije (zdaj tretji IVF). Prvič parkrat je malo čudno, ker se moraš sama piknit, potem pa se navadiš. Meni je najbolje v trebuh (v stegno bolj boli), primeš kožno gubo in počasi pritisneš injekcijo pod 45 st., kot so ti že povedale, še en namig; bolje je, če je odprtinica igle zgoraj. POtem pa počasi stiskaš in si vbrizgaš. Če prehitro stisneš, potem peče. Po Suprefactu se tudi meni naredi rdeč flek, ki malo srbi; sem pa govorila z drugimi puncami, pa so vse enako rekle; kakšne pol ure je rdeč flek, ki srbi, potem pa OK. Tako, da ni alergija. Srečno!
|
|
|
|
RE: 1. ivf in injekcije suprefacta 12.2.2008 10:54:35
|
|
|
|
Hope2
|
Še en nasvet. Jaz si mesto vboda potem zalimam s hansaplastom ali pa kar z belim medicinskim selotejpom. Tako se ne morem po rani praskat, če se spozabim . Pa tudi manj srbi. Stiskaj počasi in res manj peče. Pa ko si razkužiš mesto, kjer boš vbodla, malo počakaj, da se alkohol razkadi. Če bo mokro od alkohola, bo še bolj peklo in bolj srbelo. Pa kar pogumno, nobena od nas ni vajena igel, pa smo se vse navadile . Škoda časa preživetega na poti do med. sestre in v čakalnici. Raje ga izkoristi za kaj boljšega
|
|
|
|
RE: 1. ivf in injekcije suprefacta 18.2.2008 8:20:24
|
|
|
|
Zvezdica
|
ojla, joj menen to vse še čaka. naslednji ciklus grem kri dat, potem pa dalje. Držim pesti za vse:) Zvezdica
|
|
RE: 1. ivf in injekcije suprefacta 18.2.2008 16:37:28
|
|
|
|
spelka12
|
hope super informacija tole o alkoholu. Mene je pa že skrbelo, zakaj me tako peče pri piku. Ja pa mene tudi potem oba vboda zelo srbita, danes se mi je pri Dephirilinu naredila podkožna bula, pomoje sem premalo zraka ven stisnila in je bolel ko hudič. Sem se pa takoj navadila sama špikat, ker sploh nimam časa hodit v z.dom in mi kar gre. zvezdica in vse ostale, veliko sreče pri IVF-ju in čimmanj boleče špikanje.
|
|
|
|
RE: 1. ivf in injekcije suprefacta 19.2.2008 8:13:12
|
|
|
|
anadejka
|
Tut jest imam Superfakt in si ga dajem sama pod kožo pod kotom 45° Me pa čisto nič ne peče, mogoče zato ker imam več špehca imam pa na tistem mestu full veliko modrico.Pa je bila najprej modra, potem zelena, rumena, danes pa je bila spet čist sveža vijolično rdeča.Upam, da to ni nič narobe, mogoče pa ravno kakšno žilico zadanem.Sej boli me nič, ampak zgledam pa kot da bi me nekdo po stopnicah porinu
|
|
|
|
RE: 1. ivf in injekcije suprefacta 19.2.2008 9:17:12
|
|
|
|
Hope2
|
Čim bliže si popku, več žilic baje je. Tako, da si probaj dat bolj stran od popka. Če pa si že daješ vstran od popka, potem pa imaš res srečo . Drgače pa ni panike, je itak zima in ne boš popka kazala
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
zvezdica_zaspanka28zvezdica_zaspanka28Katero ime bi izbrale?Neža (
49%)
Hana (
30%)
Antonia (
6%)
Maruša (
15%)
Število vseh glasov: 87Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!