Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: 0,5% političnim strankam? 10.4.2007 22:03:16
|
|
|
|
TinkiBinki
|
Ne, ne, ni nujno, a so vsi začeli precej težit s tem. Unicef pošilja nekaj v nabiralnike, gasilska društva, politične stranke...danes je bila ta tema tudi v Piramidi obravnavana. Ni treba dat nobenmu nič! Lahko pa daruješ v humanitarne namene...
|
|
|
|
RE: 0,5% političnim strankam? 10.4.2007 22:03:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim da ne. To je prostovoljna izbira kolkr sm jst razumela. Lahko daš tudi Unicefu ipd. Vsej mislim da je to to. Če pa ni pa Jst že ne mislim nobenih strank podpirat
|
|
|
|
RE: 0,5% političnim strankam? 10.4.2007 22:15:05
|
|
|
|
karmy
|
no no hvala, ker sem se že bala da bi mogla to napisat pa nisem...hvala punce aja pa še neki... za kaj so te olajšave in posebne olajšave ki so baje samo še letos in ne bodo več drugo leto?
|
|
RE: 0,5% političnim strankam? 11.4.2007 8:22:44
|
|
|
|
Anonimen
|
kolikor jaz razumem tole, lahko vsak nameni od svoje dohodnine 0,5 % za točno določen namen. Če tega ne bo opredelil bo pač država tistih 0,5 % dala kamor se ji bo zazdelo...verjetno ne na onkologijo in pediatrijo , ampak še za kakšno patrio... mi pa pri celotni zadevi ni fer, da so sedaj začeli vsi težit s "temi" pildki, kam naj kdo nameni. Mislim, da bi morala davčna seznam možnih prejemnikov priložiti k poslani davčni napovedi, saj vsi tudi niso računalniško tako vešči, da bi iskali sezname na internetu... Sem pa jezna na prostovoljna gasilska društva, ki so pri vsej tej zadevi najbolj "agresivna", kot da obstajajo le oni..i in imajo po mojem največ možnosti v lokalnih skupnostih, ker večino ljudi pravi "pomagal bom domačim"... Saj po eni strani jim dam prav, po drugi pa vidim, da vedno samo zbirajo prostovoljne prispevke, kupujejo na 5 let nove avtomobile, ki jih sicer uporabijo največkrat samo 1-2x na letu (hvalabogu), in se večino časa posvetijo organizaciji gasilskih veselic...
|
|
|
|
RE: 0,5% političnim strankam? 11.4.2007 10:39:31
|
|
|
|
piščanc
|
tako, kot so napisale predhodnice. ampak mislim, da je to samo za tisti del dohodnine, ki bi jo morala država vrniti tebi, če se ne opredeliš jo dobiš nazaj glede predloga pa - idioti. strankam bom dala denar, JA ITAK .
|
|
RE: 0,5% političnim strankam? 11.4.2007 11:00:14
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz pa mislim, da to ne drži, da lahko nameniš 0,5 % iz tistega dela, ki bi ti jo dala država nazaj, če si med letom preveč plačal, ker tukaj ni logike, kaj pa tisti, ki so jim med letom premalo obračunali...saj bistvo, je da vsi enako plačamo državi. No ja, vsaj približno enako . Kolikor vem je govora o 0,5 % pri odmeri dohodnine, ne pri preveč ali premalo plačani...
|
|
|
|
RE: 0,5% političnim strankam? 11.4.2007 11:12:35
|
|
|
|
sazi
|
Teh 0,5 % ti vzamejo v vsakem primeru, le da imaš tu svojo "moč" da izbereš, kam naj ta denar gre. Če bi lahko izbirali, bi verjetno večina z veseljem ta denar izbrala zase...
|
|
|
|
RE: 0,5% političnim strankam? 11.4.2007 11:17:01
|
|
|
|
Anonimen
|
sazi, se opravičujem, ampak ali iz mojih postov ni bilo tako razbrati? Saj trdim isto kot ti.
|
|
|
|
RE: 0,5% političnim strankam? 11.4.2007 22:53:46
|
|
|
|
sazi
|
Miša99, seveda je bilo tvoje prav . Ne preberem vedno vsega, pa včasih razložim že razloženo. Sicer pa škoda, da tega denarja ne moremo porabiti za sebe (ravno najemam kredit, pa vsak evro pride prav ).
|
|
|
|
RE: 0,5% političnim strankam? 12.4.2007 11:29:43
|
|
|
|
soncek.djukelica
|
ojla, Teh 0.5% je vzela država, sedaj pa so se odločili,da lahko vsak davkoplačevalec odloča komu bi on namenil ta denar! Jaz sem se odločila,da bom pomagala nekaj od teh! Kot se vidi na napovedi lahko večim nameniš in to sem tudi storila! vsakemu po nekaj! politične stranke, gasilci pri meni nimajo kaj iskati , zato pa sem namenila društvu za pomoč otrokom z rakom, distrofikom in fundaciji,da se otrok rodi zdrav! sicer pa je cca 200 teh organizacij in mislim,da lahko vsak najde kaj zase!
< Sporočilo je popravil soncek.djukelica -- 12.4.2007 11:30:08 >
|
| Stran: [1] |
imenaklara2007katero izmed naštetih imen vam je najbolj všeč?tiana (
17%)
lana (
38%)
neža (
40%)
vanesa (
6%)
Število vseh glasov: 101Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!