brunetka
|
Pozdravljene, moram se malo izkašljati. Najprej tukaj potem pa doma. Drage dame, dajte mi povedat a se še kateri dogaja da se partner (mož, fant) pritožuje nad vašo službo, šefi, pogoji dela, nad tem in onim... ter primerja svojo službo z vašo, pa kako je pri njih vse oh in ah, pa šefi razumevajoči, pa dopust kadarkoli si zmisli jaz pa ne (žal - kolektivni dopust, točno določen)... Ko s tem začne mene to prav nažira. Pa sem mu že večkrat jasno povedala da moja služba in moji šefi so takšni in takšni... Če tega ne moreš sprejeti, si pa najdi takšno katere služba ti bo po godu, ki bo delala točno osem ur in niti miute dlje... In zadnjih 14 dni je imel skoraj vsak dan kakšno pripombo. In vceraj je imel moj dragi spet "slab dan". Že parkrat sem mu rekla da se moja služba in delo žal ne moreta primerjati z njegovo firmo, ker dela v firmi ki jo "financira" občina, polovico časa v zrak gleda, jaz pa v majhni privat firmi in dela vedno več kot preveč. In včeraj sem imela spet en službeni sprejem posl. partnerjev v drugem kraju, ki se je seveda zavlekel in nisem bila doma ob 19h kot sem planirala ampak ob 21.30. In danes zjutraj sem ga prav videla kako je kuhal mulo in na poti v službo sva seveda imela "pogovor" ki me je pošteno pogrel. Drugače ni ljubusem in ne vem kaj mu je, ampak to me pa prav ubija. Vam povem da me direkt ima da spakiram in grem, ker si ne predstavljam da bi to morala vedno znova in znova poslušati. Najboljše je pa to da njega sploh ni bilo doma, ker je imel svoje športne aktivnosti in prišel domov enkrat po enajsti uri zvečer. Nimava še otrok, jih pa ravno planirava. In kako naj grem sedaj iskati drugo službo? Važno je da sem jaz zadovoljna s svojo službi in kolektivom (ki je res ena A). Sicer so razmere v firmi včasih res čudne, ampak ne slabe. Jaz jemljem razne finte mojih šefov pač nekaj kar spada k mojemu delu, tudi poslovni sestanki, srečanja, konference... Plača je redna, regres, božičnica in kar je najpomembnejše ne rabim se bati za službo, niti če zanosim saj je to pri nas nekaj čisto samoumevnega, da ne omenjam da imam veliko več dopusta kot mi ga pripada (več kot 30 dni), ne komplicirajo če se slabo počutim in ostanem doma in to brez bolniškega lista... Le delo mora biti narejeno. Mislim, vsepovsod so prednosti in slabosti. Ampak moj partner vidi le slabosti. Kakšen nasvet, beseda?? Hvala.
|