miapia
|
IZVIRNO SPOROČILO: mariy lp, Obračam se na vašo pomoč, če mi lahko poveste kakšna je dieta žolčnih kamnov, namreč jih imam sama, saj tako mi je rekla g. ko sem ji povedala kje me boli. In je rekla da gre za žolčne kamne, ter da naj se izogibam: predvsem ocvrti hrani,čebuli,mlečnim stvarem. A ima mogoče katera kakšen dietni list, ki bi mi lažje pomagal, saj sem čist zmedena se mi zdi kot da nebi imela več kaj jesti. Sem v 20t nosečnosti in imam velik apetit, sedaj pa še ti žolčni kamni a niso mogli počakat do poroda Punce hvala za vašo pomoč! Žolčne kamne se ugotovi z ultrazvokom, sama dieta oz. način prehranjevanja pa ne pomeni, da mora človek stradat. So živila oz. skupina živil, ki so pač težje prebavljiva, neprimerna oz, dokler so v majhnih količinah nič škodljiva. Tako je že npr. s kavo... brez je ok, z mlekom pa grozna kombinacija. Mleko? Ne hvala, težko prebavljivo, prav tako so mlečni izdelki težje prebavljivi. Cvrtje...jah, saj je dobro, samo dejstvo je, da prepojeno z maščobo. Celo jabolko zna biti hudič, saj ga nekateri ljudje, ki jim manjka določenega encima, zelo težko prebavijo. Tako da, stradala ne boš, vsega po spisku pa tudi ne boš smela jesti, če imaš res kamne.