|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   žolčni kamni - dieta?
22.3.2011 17:40:11   
mariy
lp,
Obračam se na vašo pomoč, če mi lahko poveste kakšna je dieta žolčnih kamnov, namreč jih imam sama, saj tako mi je rekla g. ko sem ji povedala kje me boli. In je rekla da gre za žolčne kamne, ter da naj se izogibam: predvsem ocvrti hrani,čebuli,mlečnim stvarem.
A ima mogoče katera kakšen dietni list, ki bi mi lažje pomagal, saj sem čist zmedena se mi zdi kot da nebi imela več kaj jesti.user posted image user posted image user posted image
Sem v 20t nosečnosti in imam velik apetit, sedaj pa še ti žolčni kamniuser posted image a niso mogli počakat do porodauser posted image

Punce hvala za vašo pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: žolčni kamni - dieta?
22.3.2011 18:30:02   
HHH
Malo čudno se mi zdi, da ti je kar takole samo glede na to kje te boli, postavila diagnozo žolčni kamni. Mislim, da bi te lahko vsaj dala na UZ za potrditev. No, seveda ima lahko prav in v tem primeru se le drži diete. Malo poguglaj, teh člankov je na spletu kar nekaj.
Držim pesti da pa vendar niso kamni.
Mene je tudi v nosečnosti bolelo natanko tam kjer me sedaj boli zaradi žolčnih kamnov. Ampak takrat jih preverjeno še nisem imela.

(odgovor članu mariy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.3.2011 19:00:39   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: mariy

lp,
Obračam se na vašo pomoč, če mi lahko poveste kakšna je dieta žolčnih kamnov, namreč jih imam sama, saj tako mi je rekla g. ko sem ji povedala kje me boli. In je rekla da gre za žolčne kamne, ter da naj se izogibam: predvsem ocvrti hrani,čebuli,mlečnim stvarem.
A ima mogoče katera kakšen dietni list, ki bi mi lažje pomagal, saj sem čist zmedena se mi zdi kot da nebi imela več kaj jesti.user posted image user posted image user posted image
Sem v 20t nosečnosti in imam velik apetit, sedaj pa še ti žolčni kamniuser posted image a niso mogli počakat do porodauser posted image

Žolčne kamne se ugotovi z ultrazvokom, sama dieta oz. način prehranjevanja pa ne pomeni, da mora človek stradat. user posted image So živila oz. skupina živil, ki so pač težje prebavljiva, neprimerna oz, dokler so v majhnih količinah nič škodljiva. Tako je že npr. s kavo... brez je ok, z mlekom pa grozna kombinacija. Mleko? Ne hvala, težko prebavljivo, prav tako so mlečni izdelki težje prebavljivi. Cvrtje...jah, saj je dobro, samo dejstvo je, da prepojeno z maščobo. Celo jabolko zna biti hudič, saj ga nekateri ljudje, ki jim manjka določenega encima, zelo težko prebavijo. Tako da, stradala ne boš, vsega po spisku pa tudi ne boš smela jesti, če imaš res kamne.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu mariy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.3.2011 21:08:41   
K_a_t_i
Prvič slišim, da bi se morala izogibat mlečnim jedem. Torej na kratko... Poguglaj "trajna varovalna žolčna dieta".

Izogibaj se: rumenjaku, svežem, še toplem kruhu, lupini sadja (jabolko obvezno olupi) - sadje in zelenjavo je priporočljivo vsaj na začetku kuhati, mastni, predvsem živalski hrani (od mesa je priporočljiva perutnina - belo meso, žrebiček, konjiček, teletina, bela riba). Uporabljaj minimalno maščob - kapljica olivnega olja. Solato samo mehko. Preskoči vse težke sladice. Dovoljene so pudingi, razne skutine zadeve (vendar pozorno z jajci! rumenjak ima ogromno maščob). Mlečne izdelke kupuj z 1,3 mlečne maščobe. Pozabi na kofein in alkohol.
No, to je več ali manj bistvo te diete.

Držim pesti, da je to samo "nosečniška muha" in da se bo s porodom stanje umirilo. Mene je "napadlo" okrog 35 tedna (prej nikoli), spustilo pa cca. mesec in pol po porodu. Zdaj imam že 8,5 meseca mir. In TRKAM!!!!

Srečno!

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 22.3.2011 21:10:01 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.3.2011 11:09:33   
pizmek
Tudi sama imam žolčne kamne in sem zdaj 4 dni pred rokom..pa vem kako neprijetna stvar je to. S tem da sem jaz dobila 3x ali 4x napad prej, preden da so ugotovili da so žolčni kamni. Meni je podobno kot tebi, ko sem ji povedala za napade in kje me boli rekla da so žol. kamni, ampak me je vseen dala na UZ, da so videli če je to to. No in potrditev je bila jasna.
Je pa tako kot je KATI napisala. Tudi mlečne izdelke lahko ješ, ampak vse z manj maščobe, torej 1,3, oz. 1,1...lahko mi pišeš tudi na zasebno, če te kaj več zanima.
Aja, kati, sem te mislila vprašat..pa se še vedno držiš diete, da imaš mir, ali normalno spet ješ?

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.3.2011 15:01:13   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: pizmek

Aja, kati, sem te mislila vprašat..pa se še vedno držiš diete, da imaš mir, ali normalno spet ješ?

Hm... odvisno kaj je zate normalno user posted image . Takole bom rekla - jem vse kar mi paše, ampak glavnina moje hrane je tista, ki je na seznamu trajne varovalne diete. Kaj pa vem... Razen čokolade, ki jo obožujem, je hrana z jedilnika te diete meni najljubša (čokolada sama po sebi pa itak ni sprožilec, bolj so maščobe, ki jih ima). 14 dni nazaj na sem na seznam prvič dodala tudi belo kavo (vmes sem pila brezkofeinsko) - ampak tudi te popijem 3-4 tedensko. Pa jabolka si še vedno olupim (sem tudi že jedla z olupkom, ampak uglavnem pa olupim).
Jedla sem že tudi krvavice, malo kranjske klobase, mešano mleto meso, majonezo, JAJCE, ocvirke, ocvrtke... No, praktično vse. Ampak kot rečeno - to bolj kot dodatek in ne kot glavnino svoje prehrane.
Menjala sem pa svoj vsakodnevni zajtrk - prej je bil kruh z margarino in lonček kakava, zdaj je pa kruh s Philadelphio light in lonček čaja user posted image .

Žal je pa pri kamnih tako, da nikoli ne veš kdaj te spet doletijo user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu pizmek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.3.2011 15:47:05   
mariy
Punce najlepša vam hvala za vaše nasvete, res sem jih zelo veselauser posted image , ste mi zelo pomagale, sedaj mi je veliko lažje ko vsaj nekaj vem.

Ja upam da je to res samo ˝nosečniška muha˝ in da se bo po porodu umirilo.

K_a_t_i - Hvala za nasvet glede (Trajno varovalne žolčne diete), sem šla na to stran res mi je v veliko pomočuser posted image

< Sporočilo je popravil mariy -- 23.3.2011 16:02:25 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.3.2011 16:58:26   
Dashenka
Google je čarobniuser posted image

http://www.kirurski-sanatorij.si/sl/dobro_je_vedeti/dieta/dieta_pri_bolezni_dolcnika_in_dolcevodov/

(odgovor članu mariy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.3.2011 15:03:01   
brezka

lp,

Evo, najdla sem eno povezavo in kokr gledam, je ta dieta res prava in ni pobrana iz kakšnega foruma: link

(odgovor članu mariy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.3.2011 9:36:16   
ellie
Kako pogosto pa imaš bolečine?

Jaz imam žolčne kamne, ampak nimam nekih težav. Približno 1x na leto imam napad in to je to. Sicer je takrat hudo za umret...ampak zdaj že poznam začetek bolečine in takoj vzamem spasmex in je bolje. Nisem pa imela nikoli neke posebne diete (edino par dni po napadu bolj previdno jem). Me je pa 1 teden pred rokom dobil pset ta napad...ampak sem ga tud rešila s spasmexom.

(odgovor članu brezka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.3.2011 15:13:52   
mariy
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

lp,

Žolčne kamne se ugotovi z ultrazvokom, sama dieta oz. način prehranjevanja pa ne pomeni, da mora človek stradat. user posted image So živila oz. skupina živil, ki so pač težje prebavljiva, neprimerna oz, dokler so v majhnih količinah nič škodljiva. Tako je že npr. s kavo... brez je ok, z mlekom pa grozna kombinacija. Mleko? Ne hvala, težko prebavljivo, prav tako so mlečni izdelki težje prebavljivi. Cvrtje...jah, saj je dobro, samo dejstvo je, da prepojeno z maščobo. Celo jabolko zna biti hudič, saj ga nekateri ljudje, ki jim manjka določenega encima, zelo težko prebavijo. Tako da, stradala ne boš, vsega po spisku pa tudi ne boš smela jesti, če imaš res kamne.

Punce zanima me, če katera mogoče ve ali lahko sojino mleko uživam in seveda so s tem povezani tudi sojini jogurti in ostali sojini izdelkiuser posted image

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.3.2011 15:53:47   
K_a_t_i
mariy, največji problem je živalska maščoba. Dejansko je pa tako, da moraš živila, ki ti odgovarjajo, najti sama. Banalen primer - jaz recimo sem lahko normalno pojedla kos štrudla, ko sem pojedla pa 1 češnjo, mi je pa sprožilo napad.
Sicer pa soja pomojem sploh ni problematična (tudi mleko in jogurti z manj maščobami ne).

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu mariy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.3.2011 19:15:55   
mariy
ellie - te bolečine so bile skoraj vsak dan (kak mesec), vendar nisem vedela zakaj. Včasih me je bolelo tako, da mi je bilo kar slabouser posted image .
Res pa je da sem jedla tako jajce, kislo zelje, fižolo in ostale stvari, ki so mi povzročale velike bolečine, dokler mi niso povedali zakaj se sploh gre.

Sedaj, ko imam to dieto, je stanje veliko boljšeuser posted image .

< Sporočilo je popravil mariy -- 28.3.2011 19:16:56 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?