|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   žolčni kamni
2.12.2007 22:43:15   
Anonimen
sicer še nisem v pričakovanju ( sicer si želiva ), pa tudi rodila še nisem , ampak se mi zdi da ste tu bolj izkušene in tudi že podobne odgovore sem našla na tem forumu, namreč zanima me če je že katera bila na operaciji žolčnih kamnov ( laparoskopski ) kako izgleda potem okrevanje - koliko časa traja bolniški stralež ali moraš potem bolj počivati oz. kdaj se lahko začnem gibati ( aerobika), ali so hude bolečino po operaciji, koliko se pozna na telesu....sicer zaenkrat nimam nobenih težav, kamni so bili odkriti naključno, ampak jih bodo odstranili, ker delava na zanositvi pa je takrat velika možnost da se sprožijo  - ja pa to me tudi zanima če katera ve koliko časa morava potem počakati?
hvala že vnaprej
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: žolčni kamni
3.12.2007 1:40:42   
Pia77
Po laparoskopski odstranitvi žolčnih kamnov se ponavadi hitro okreva, saj imas na trebuhu samo 3 majhne reze (enega ob popku in se dva ob straneh), ki se praviloma zelo hitro zacelijo. Mislim, da je bolniska obicajno samo 2-3 tedne. Kako je s telesno vadbo, ne vem, ampak mislim, da bi morala biti v cisto normalni formi v manj kot 2 mesecih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2007 8:04:57   
eva1
Sicer ne razumem, zakaj vsi odstranjujete žočne kamne ki vam ne delajo težav(90% jih nikoli ne dela težav), pa vendar! pri lap. operaciji naredijo 3 majhne luknjice, kot je že ena napisala, iz bolnišnice se gre predvidoma čez 2 dni, bolniškega staleža je mislim da 2 tedna! za aerobiko se lahko začne po 6 tednih(odviso seveda kako se počutiš), z lažjo vadbo po 3 tednih! Bolečine so minimalne, lahko pa bolijo rameni in roke(posledica laparaskopije-zraka)! Ponavadi se pri lapa. operaciji vstavi drenaža, ki se jo odvzame 1 dan po op!
 Zzanositvijo ni potrebno pomoje čakati parv dolgo-pomoje bo 6 tednov ok!

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2007 9:35:07   
marita
jaz sem bila na operaciji in je točno tako kot pišejo predhodnice. V bolnici sem bila 3 dni, v bolniški 2 tedna, zanosiš lahko po 6 tednih.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2007 10:29:26   
Anonimen
zahvalila bi se za vse odgovore, naj le še povem da sem se za odstranitev žolčnih kamnov odločila, ker je tudi kirurg potrdil moj strah da pač delava na zanositvi in vkolikor med nosečnostjo pride do težav, seveda ne morejo brez skrbi narediti operacije, zato pa lahko potem pride do vnetja trebušne slinavke, zaradi česar pa se seveda ne preživi - zatorej zakaj tvegati, če se jih lahko odstrani.

(odgovor članu marita)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2007 17:30:41   
Pia77
Anonimna, na sreco ni vsako vnetje trebusne slinavke smrtno... Je pa res, da gre za tvegano stanje in da je zelo neugodno, ce pride do tega med nosecnostjo, pa še potrebne preiskave/posega ERCP ti ne morejo zlahka naredit, ker je rentgenska in si izpostavljen kar veliki dozi RTG sevanja.
Jaz sicer nisem vedela, ce imam zolcne kamne ali ne, ampak na tvojem mestu bi se tudi jaz verjetno odlocila za odstranitev zolcnika. Nikoli ne ves...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.12.2007 17:40:52   
Skabi
Anonimna, jaz ti svetujem, da greš na operacijo, preden zanosiš.
Jaz imam tudi žolčne kamne, ki so mi jih odkrili v nosečnosti. Prej mi nikoli niso povzročali težav, zdaj pa sem v 5 mesecih kljub dieti doživela dva kar fejst huda napada.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?