Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
žlahta raztrgana plahta ;) 3.1.2007 16:00:22
|
|
|
|
janapan
|
Sam da vam povem za novoletni ocvirček. junija sva se poročila in ker nisva želela imeti nekega blaznega albuma sva prosila moževega bratranca da nama naredi nekaj slik. Ta je že od začetka govoril ni problema,, ni problema, bosta že in ko smo se pogovarjali o plačilu je rekel ja ja bosta potem plačala album in razvijanje slik... pa je slikal, res veliko slikal, čeprav nama je bilo že pošteno odveč, ma sva rekla ok pač če pač tako dela ok. No pol so šli 4 meseci mimo in albuma od nikjer, vedno je pravil da dela in midva nisva težila, ker pač je žlahta in že itak bo nardil napol zastonj. No album je bil nared konec novembra, slike so res lepe ne morem rečt da ne. In potem moj mož reče naj naredi kalkulacijo da poračunamo in on ni problema, ma bosta že ni panike in tako naprej, dokler ne pokliče seveda spet moj mož in mu reče da naj preračuna...no in ga ta bratranec pokliče in reče....drži se nakalkuliral sem 100.000 SIT. jaz sem kmal na rit padla...pričakovala sem tam okrog 50 jurjov ne vem 15 000 je bil album imava ene 70 slik (ma recimo da je vsaka 150 tolarjev..je to 10 jurjev, pa tudi če je dvajset.....pa še tolk je pravil da bo naredil napol zastonj ker smo žlahta....moj je sicer reku da bo zdilal. ...ma ja kaj čemo to je zato ker se preveč silimo...in zato ker vse stvari nardimo zastonj... ; ))
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 3.1.2007 16:05:44
|
|
|
|
pety78
|
Po moje je bla prvoaprilska.
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 3.1.2007 16:10:32
|
|
|
|
Anonimen
|
O groza! Moj je bil letos aprila priča svojemu prijatelju in sva mu za darilo naredila tudi album. Notr je 50 slik (2 malo večjega formata) in album ki je bil 15.000, slike pa približno 25.000. Tku da naju je vseskupaj prišlo 40.000. S tem da je album res tak velik usnjen. Men je 100.000 res ful preveč. Jst bi mu jih pač dala ampak bi se mu tako mal "lepš" zahvalila. Kao: res hvala sploh nisva pričakovala da bo tako poceni sva mogla it kar v minus od šoka!
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 3.1.2007 16:22:45
|
|
|
|
tulip
|
Ja, prijateljem in sorodnikom je treba nabit ceno, saj itak ne zamerijo......
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 3.1.2007 17:24:06
|
|
|
|
muki1
|
Ko bo hotel denar mu povejta, mah saj ni panike, bova že .
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 3.1.2007 20:30:36
|
|
|
|
Sita
|
IZVIRNO SPOROČILO: muki1 Ko bo hotel denar mu povejta, mah saj ni panike, bova že .
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 3.1.2007 20:41:12
|
|
|
|
kofetek2010
|
mi2 sva dala pred 4 leti Dubokoviču 60.000 sit (fotografiranje in fotke barvne in ČB, ter album) za plačilo pa mu res rečta, da bosta že, da ni panike
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 3.1.2007 21:28:27
|
|
|
|
ronja
|
In ti si spraševala, zakaj se nekatere nočemo poročit? prav zaradi takih zadev, takih sorodnikov si čisto nič ne želim zraven, kar se tiče pa žurke samo za naše, pa jo itak mamo vsak mesec, ko se dobimo pri nama... Kaj bi se potem poročala in si delala nepotrebne stroške, teh 100 jurjev bova še kar rabila nekje konec junija...
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 7:14:28
|
|
|
|
srki
|
O madona, mene bi tudi na rit vrglo. Sicer pa je predlog od Muki1
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 7:22:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, no... tak profesionalen album pride okrog 200.000, tak da je bilo res poceni!
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 7:50:57
|
|
|
|
kalbo
|
Pa ti veš, da je pr 70 profi slikah še vsaj 300 fotk odpadka. Men se za poročni album s 70 dobrimi fotkami 100 tisoč ne zdi prav nič preveč.
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 8:05:16
|
|
|
|
Anonimen
|
samo pri danasnji tehnologiji teh "300 odpadnih slik" ne predstavlja nevemkaksnega stroska...v materialnem smislu seveda...ce ga sploh... edino, ce je zraven vstel stroske, ki jih je imel z nakupom CF Extreme III 8GB
< Sporočilo je popravil sreckanosecka -- 4.1.2007 8:08:41 >
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 8:45:35
|
|
|
|
kalbo
|
Ob današnji tehnologiji? Meni se pa bolj zdi, da bi nekateri imeli radi kar vse zastonj. Fotografija, ki jo dobiš z digitalca nikakor ne sodi v poročni album. Vsako fotografijo je potrebno posebaj obdelat. Samo tega lajiki ne vedo. Če sta želela poceni fotke, bi dala en fotoaparat taprvemu mulcu, pol pa fotke razvit prek interneta. Samo to ni to, a ne? Temu bratrancu sta pa zagotovo rekla, ker se s tem ukvarja...predvidevam. S takšnim albumom ni tako malo dela, predvsem, ker je z ohceti ponavadi ogromno fotk. Torej, še enkrat: profi album s 70 dobrimi fotkami košta krepko čez 100 jurjev. Ko poslikaš poroko se ti hitro nabere 1000 fotk, še posebno zdaj v digitalni dobi. Tisoč fotk pregledat in iz njih zbrat 70 najboljših je pa kar krepko delo. Sam nekateri dela ne znajo cenit. Torej res velja rek žlahta raztrgana plahta, samo v tem primeru v obratni smeri. Človek dobro opravi svoje delo (70 dobrih fotk v albumu to dokazuje), močno spusti ceno, pol je pa še obrekovan.
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 8:49:18
|
|
|
|
Anonimen
|
se cist strinjam...logicno, da je imel se pa jos dela...govorila sem o materialnih stroskih...pa tud vseh miljavzent fotk najbrz ni sel obdelovat, a ne sicer pa se mi zdi, da 100k sploh ni veliko za tak album...ce predpostavljamo, da je profi...samo, dogovore je pa se vedno treba spostovat
< Sporočilo je popravil sreckanosecka -- 4.1.2007 8:57:02 >
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 9:12:45
|
|
|
|
janapan
|
Jaz se sicer Kalbo s tabo strinjam, verjamem da je s profesinalnim slikanjem in izdelovanjem albuma veliko dela. Naj ti pa poudarim da možev bratranec ni profesionalni fotograf in album, ki ga je uredil je sicer lep ne pa profesionalen. Verjetno bi tudi tebe vrglo na rit če bi npr. kolega prosil da ti naskicira načrt za novo verando zato ker je dve leti hodil na arhitekturo on bi ti rekel ni problema itak, ti potem risal 4 mesece in prinesel skico, ti bi potem vprašal kolk sem ti pa dolžan in on bi ti mal na oko sklakuliral...ja ura arhiteklta je tolk, jaz ti dam mal popusta...evo 200.000 jurjev. Kaj meniš. Saj ni kriv bratranec, kriva sva midva ker sva delala račune in bianko kar pomeni da se nisva konkretno z njim pogovorila, kaj želiva in kakšno je najino finančno stanje. pa še moje osebno mnenje, fotografiranje na porokah in ostalih podobnih zadevah je bistveno predrago, pa hvalabogu da se fotografi znajdete, kapo dol, če vam rata zakaj pa ne....ampak ne ga pol srat z nekimi tolk pa tolk dela....tolk pa tolk dnarja...Človk sam reče poroka pa je dvakrat dražje.
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 9:32:28
|
|
|
|
marty5
|
Mi smo dali junija za poročni album z dodelanimi in oblikovanimi slikami za cca 120k. Slike, ki niso bile v albumu, smo dobili v manjših albumih, ampak še vedno všteto v ceno-vseh slik cca 240. Za sorodnika, ki vama bi naj delal uslugo, je pa res too much.
< Sporočilo je popravil marty5 -- 4.1.2007 9:34:14 >
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 10:12:10
|
|
|
|
kalbo
|
da se fotografi znajdete Znajdejo, ker nisem fotograf. Vem pa, koliko je dela s takšnimi stvarmi.
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 10:16:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko se poročate morate za pričo vzeti fotografa.Midva sva ga in je vse bilo zastonj,pa še super aparat za slikat sva dobila.
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 10:22:05
|
|
|
|
kalbo
|
Sam sej kot sem rekel eni bi vse zastonj, smo pa eni, k pol delamo zastonj. K smo itak sorodniki, pa itak nismo profesionalci, al pa kolegi. Čas je tud denar in če bi men en skos utrujal, da nej poračunam, bi pa poračunal, čeprav nerad. Zakaj bi bla moja ura manj vredna od profesionalca, če je pa rezultat dela enak, če ne boljši. Govorim o obrtniških delih.
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 11:06:21
|
|
|
|
domci
|
Jaz pa mislim, da bi se za okvirno ceno morali zmenit že pred slikanjem. Koliko se gibljejo take slike res nimam pojma ampak 100 jurjev. Jaz bi se požrla sem raje brez slik.
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 11:29:50
|
|
|
|
pin
|
tvojemu bratrancu povej, da mu boš plačala... samo prosim pozabi mu omenit, da boš plačevala naslednjih 5 let ..po obrokih...8 eurov na mesec..pa bo ne pusti se.... P.S. kolegica je dala pri profesionalcu 50.000,00 Sit....samo je slikal samo obred...fullll lepe fotke, ki so bile celo obdelane...pa vecjega formata...
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 11:48:20
|
|
|
|
Kuba
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sita IZVIRNO SPOROČILO: muki1 Ko bo hotel denar mu povejta, mah saj ni panike, bova že . JA, leta 2008...
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 13:11:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem za fotografa na nedavni poroki dala 100.000 sit, ampak je bil z nami od zjutraj enega dne do zjutraj drugega dne. Naredil je 50 slik za zahvala že do 12 ure, album s 70 slikami, če prav vem. Ene so cel cel list, v glavnem različnih formatov, on je izbral slike za v album. V ceno je všetat tudi cena albuma, pa grafično oblikovanje slik, pa slideshow in dal nama je na CD-ju vseh 850 slik. In sva bila oba prezadovoljna z njim. To je bil najin fotograf, ki ga poprej nisva poznala in nama ni žal, da sva se odločila zanj. Če pa je vama album delal sorodnik in vama je naredil "samo" album s 70 slikami in vama kao spustil ceno, potem vaju je pa res nasral. To ni napol zastonj, ampak na pol dražje kot drugače. Lp, jjasna
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 4.1.2007 22:07:47
|
|
|
|
Jutra
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Sam sej kot sem rekel eni bi vse zastonj, smo pa eni, k pol delamo zastonj. K smo itak sorodniki, pa itak nismo profesionalci, al pa kolegi. Čas je tud denar in če bi men en skos utrujal, da nej poračunam, bi pa poračunal, čeprav nerad. Zakaj bi bla moja ura manj vredna od profesionalca, če je pa rezultat dela enak, če ne boljši. Govorim o obrtniških delih. Tole pa samo citiram in se podpišem
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta ;) 5.1.2007 11:36:29
|
|
|
|
Nixxon
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Ob današnji tehnologiji? Meni se pa bolj zdi, da bi nekateri imeli radi kar vse zastonj. Fotografija, ki jo dobiš z digitalca nikakor ne sodi v poročni album. Vsako fotografijo je potrebno posebaj obdelat. Samo tega lajiki ne vedo. Če sta želela poceni fotke, bi dala en fotoaparat taprvemu mulcu, pol pa fotke razvit prek interneta. Samo to ni to, a ne? Temu bratrancu sta pa zagotovo rekla, ker se s tem ukvarja...predvidevam. S takšnim albumom ni tako malo dela, predvsem, ker je z ohceti ponavadi ogromno fotk. Torej, še enkrat: profi album s 70 dobrimi fotkami košta krepko čez 100 jurjev. Ko poslikaš poroko se ti hitro nabere 1000 fotk, še posebno zdaj v digitalni dobi. Tisoč fotk pregledat in iz njih zbrat 70 najboljših je pa kar krepko delo. Sam nekateri dela ne znajo cenit. Torej res velja rek žlahta raztrgana plahta, samo v tem primeru v obratni smeri. Človek dobro opravi svoje delo (70 dobrih fotk v albumu to dokazuje), močno spusti ceno, pol je pa še obrekovan. En najin družinski prijatelj računa tut tam nekje, dobrih 100kSIT. Je diplomiral iz fotografije na Praški univerzi na Češkem, tako da kvaliteta ni vprašanje. Naredi ti pa ne album, ampak da slike na eno trdo podlago narest in vezat v knjigo. Tako imava midva ene 40 slik s poroke in je lepše kot vsi albumi, kar sem jih do sedaj videl. Nama je sicer računal samo 40kSIT, pa še to je blo bolj prevoz iz Prage in nazaj (je ravno bil gor), ter vezava v knjigo. Tako da, cena 100kSIT je drugače poštena, čeprav mislim da bi lahko za žlahto malo spustil ceno. Navsezadnje ne gre vseh 300 fotk obdelovat ampak se da takoj izbrati ene 100 najlepših.
|
|
|
TVLelly28 RRkoliko časa dnevno vaš otrok gleda TV?ne gleda (premajhen) (
20%)
do 30 min (
60%)
1-2h (
0%)
več kot 2h (
20%)
Število vseh glasov: 10Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!