sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: babyland Sedaj sem stara 31 let in popolnoma nezadovoljna. V življenju mi gre lepo: smo zdravi, imamo se radi, kmalu se selimo v novo hiško,…Nesrečna pa sem v poklicu. Vem, da to ni zame. Razmišljala sem, da morda še ni prepozno, da se kam preusmerim. Mož pravi, da me podpira v kolikor imam še kaj energije za študij. Jaz mislim, da bi zmogla, ker si ne predstavljam preživeti toliko let v tej pisarni. Razmišljala sem o izrednem študiju predšolske vzgoje. Torej bi bila vzgojiteljica. Če bi se prihodnje leto npr. vpisala in bi študij dokončala v cca petih letih, bi bila stara že 37 let. Me bo sploh kdo jemal resno, bom dobila službo? Delala bo potem še 25 let ! Punca, stara si šele 31 let. Tudi slučajnop ni prepozno, da si poslovno pot urediš po svoje. Kot praviš, boš še zelooo dolgo delala, zato je pomembno, da delo ne vpliva tako negativno na tebe. Seveda je še čas, da se kam preusmeriš. Vendar pa res premisli vse vidike, ki se bodo z novo službo spremenili - namreč skoran nobena služba ni popolna. Ene so plačane slabo, druge zelo slabo, no nekatere malo bolje. Pri enih imaš super delovni čas, pri drugih ne. Ene pomenijo več izziva, razvijanja in intelektualnega izražanja, druge manj, nekatere nič. Razmisli, kakšna služba bi te izpopolnila in koliko je sploh verjetnosti, da do take službe prideš. Sama sem stara 34, pa že od faksa dalje nekaj štukam prčkam, se dodatno izobražujem. Vse z namenom, da pridem do tja, kjer se mi zdi, da mi bo fajn. Je pa res, da se nisem lotila na novo študirat, ampak sem se lotila dodatnih izobraževanj - neformalnih (no, delam tudi magisterij, ker sem ga že daaavno začela, ampak po pravici povedano, ne vem, kaj bom z njim, zato pa čaka, da se sam konča - no, po novem imam čas do 2016, ko bom stara 40 let - mogoče pa takrat magistriram). Na novo cel faks je res hud projekt, če traja toliko let. Razmilsi, pa karkoli se boš odločila - srečno!
|