ronja
|
Vedno rečem, da je pomembno da si izbereš takega moškega, čigar hobi lahko prenašaš. Moškim je hobi prva najpomembnejša stvar poleg družine. Se mi zdi, da ona nima problema z njegovim hobijem samim po sebi, ampak s količino hobija, ki se je drastično povečala, odkar je šel na porodniško. po moje ima on malo poln kufer ukvarjanja z otrokom in tako izkoristi vsak trenutek, ki ga lahko, da pokaže pete... Moj lubi je košarkar in ko sem bila noseča, sem mu rekla, da naj gre na vse možno, na vse treninge, na vse tekme, k vsem svojim 5im klubom in se naužije tega, ker potem, ko bova imela otročka, to ne bo šlo - ker si bo verjetno tudi on želel bit s tamalo, pa tudi ni fer, da kar naprtiš otroke punci, kadar ti zapaše... Pri nama je to laufalo, čeprav mi je bilo malo težko, ker dobesedno ni imel niti ene sobote ali nedelje fraj... Potem sem si še jaz našla čimveč zaposlitev, da ga nisem samo čakala in na koncu je imel sam vsega poln kufer, da ma v življenju samo še basket... in ko se je mala rodila, je hodil še 2x na teden, kot tudi jaz na svoje (izmenjaje), zdaj 1-2x na teden in je sam odpovedal tekme v sob. in ned., kar je rekel, da bi rad še kaj drugega doživel - z nama... Sem pa zadevo reševala tako, da sem šla kdaj enostavno z njim. tudi z malim otrokom se da it pogledat kako tekmo in na kako čistilno akcijo bi tudi šlo, se mi zdi. Pa ste skup in imate izlet in še on je v svojem hobiju. ker so res hobiji taka zadeva, da te vedno bolj not potegnejo, bolj kot se z njimi ukvarjaš, je to lahko začaran krog... On si mora meje postavit, ti lahko kdaj organiziraš, da gresta zraven, kdaj pa ga pošlješ, naj gre sam, pa da se zdivja, pa bosta našla kompromis! Pa nasvet od muške se mi zdi zelo dober - naj ve, da ga ne boš čakala doma, da se bo moral tudi zate in za tamalega potrudit, pa se bo potrudil! Če pa ga vedno čakata, potem se mu ni treba in gre pač po svoje.
|