|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   živali in nosečnost
28.10.2007 16:23:06   
Nataan
Sem na začetku nosečnosti in me zanima, katere živali lahko prenašajo kakšne nalezljive bolezni. Za mačke vem, da ni priporočljivo, da imajo nosečnice stik z njimi. Doma imam morskega prašička - prej sem ga pogosto dala ven iz kletke in se je pri meni v naročju malo pocartaluser posted image  Sedaj se ga kar ne upam prijemati. Kakšne izkušnje imate druge nosečnice z živalmi?  Mogoče je pad med bodočimi mamicami kakšna veterinarka, ki bi mi znala dati kak nasvet.

Hvala in lep preostanek vikenda vam želimuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: živali in nosečnost
28.10.2007 21:44:10   
kjava
Ni nobenega posebnega strahu, da bi se kaj nevarnega nalezla. Od mačk lahko dobiš toksoplazmozo, ampak če si že prekužena (to bojo ugotovili na enem od pregledov pri G), potem ni nevarnosti, pa itak je važno da si pač roke umivaš, ker si jo lahko tako zaneseš v telo (al pa če mačka oblizneš user posted image ). Za mačjo bolezen (mikrosporijo) nisem prepričana, če kaj vpliva na plod, ker je kožna, lahko pa to dobiš tud od morskega prašička, če jo ima. Če se bojiš, ga pelji pregledat.

Druzga tazga pa ni- če bi kaj velik po hlevih hodila, lahko dobiš TBC od goveda al pa listeriozo, če je silaža okužena (ker Listerio se lahko tud vdihne). To je bolj teoretično no, samo če te že glih zanima user posted image .

Skratka, če imaš stik z živalmi, pazi na higieno rok in bo ok user posted image .

Lepo nosečnost želim.

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.11.2007 13:50:41   
portugalka
kaj pa hrček? karkoli možno?user posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.11.2007 13:59:38   
kjava
Tud hrček ima lahko mikrosporijo.

(odgovor članu portugalka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.11.2007 14:14:55   
mateyka
men so povedal, da so kakci problem - grejo stvari v zrak, ko jih čistiš in to je problem (tud papagajevo kletko recimo). torej, izogibaj se pucanju kakcev in wc-ja - nej mal drugi namest tebe delajo  "vzdrževalna"  dela user posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.11.2007 14:17:00   
Anonimen
Jaz se do psice obnašam isto kot prej, mačkov se pa izogibam. Edino 2 se nisem mogla, ker me vedno tako prevzameta. Tom in Jery user posted image user posted image user posted image  lastnica bo že vedela katera dva mislim. user posted image

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.11.2007 14:26:57   
Anonimen
Od zdrave živali se nimaš česa nalezt. Zdrava žival je redno pregledana pri veterinarju in cepljena. Taly od mojih mačkonov nimaš dobit kaj. Sta pregledana na vse možno in bolj čista in zdrava k večina ljudiuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.11.2007 14:33:32   
Anonimen
No, pa si se prikazala.user posted image user posted image user posted image  
Veš zdrav, nezdrav...vseh se nekako izogibam zaradi preventive. Itak sem pa tokso že zdavnaj zdavnaj prebolela. user posted image
....sam tista dva, ja tista dva pa sta carska. Vredna ogleda in pozornosti.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
2.11.2007 21:13:33   
mateyka
aja, men so poleg tega tud rekli, da naj se izogibam stikov z novimi živalmi - od unih ki jih maš doma si itak že vse fasal, tko da ni blema. fora je, da živali, ki ne živijo s tabo majo ziher kako bakterijo več kot ti in ker ne veš katera je (v redu, al slaba) - bolje ne pipaj user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......