|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   žig podjetja
15.2.2010 17:56:43   
Katy78
Ali mogoče kdo ve, ali je žig podjetja na raznih dokumentih še obvezen ali ne? Nekaj sem slišala, da menda ni, nisem pa prepričana. Če kdo ve še kateri zakon o tem govori, bi bila pa sploh vesela.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: žig podjetja
15.2.2010 18:14:17   
miapia
Žig po zakonu ni obvezen, je pa naša slovenska tradicija, da ga povsod v večini zahtevajo.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.2.2010 18:30:20   
ksenija12
ni obvezen..so tudi podjetja, ali majhni s.p.-ji, ki ne poslujejo z žigom. Tako da je najprej fajn sploh preveriti ali podjetje posluje z žigom ali ne. Je pa bolje imeti žig zaradi same identifikacije in preprečitve zlorab.

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.2.2010 18:50:03   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Žig po zakonu ni obvezen, je pa naša slovenska tradicija, da ga povsod v večini zahtevajo.

Mogoče iz glave veš, kateri zakon to določa?

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.2.2010 19:14:08   
baguSka
kot je meni znano, tud ni po zakonu obvezen.. vazen pa je podpis, ki dokazuje verodostojnost listine! ampak tud ne vem po katermu zakonu user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.2.2010 19:19:37   
baguSka
Uporabo žiga za samostojne podjetnike posameznike, ki sodijo glede na kriterije po 52. členu ZGD med male družbe, pa še vedno določa Pravilnik o vodenju poslovnih knjig in sestavljanju letnega poročila za samostojnega podjetnika posameznika (Uradni list št. 5/95 in spremembe). Ta določa kot obvezno sestavino na računu, ki ga izda podjetnik, tudi žig. Poleg tega pa pravilnik določa žig kot sestavino tudi za vse knjigovodske listine, ki so podlaga za knjiženje stroškov, in so lahko prejete od drugih ali pa sestavljene pri samem podjetniku. Seveda pa velja za podjetnike, ki so zavezanci za DDV, tudi ZDDV, ki v 34. členu med obveznimi sestavinami računa žiga ne določa.
Predpisi so torej na tem področju nedosledni in hipotetično v praksi lahko privedejo do absurdne situacije. Zavezancu, ki ne bi uporabil žiga, bi bil lahko pri pregledu računov, skladno z ZDDV priznan odbitek vstopnega davka, na drugi strani pa isti račun ne bi predstavljal davčno priznanega odhodka. Menimo pa, da v praksi takšne situacije ne bodo nastale. Nedvomno pa tudi formalna pomanjkljivost računa ne bi smela predstavljati ovir za davčno priznan odhodek.

Štampiljka oz. žig je namenjen zagotavljanju verodostojnosti listin. Pri tem pa je zanimivo, da noben zakon ne predpisuje uporabe žiga za zagotavljanje identifikacije pravnih oseb gospodarskih družb, pa tudi ne samostojnih podjetnikov. ZGD, ki ureja statusno pravo gospodarskih družb, žiga ne omenja v nobenem členu. Tudi ZDDV ne omenja uporabe žiga, kot npr. obvezno sestavino računa.
Obveznost uporabe žiga pa lahko zasledimo v Slovenskih računovodskih standardih, ki jih je julija 1993 izdala zveza Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.

Pri Ljubljanski banki smo izvedeli, da deponiranje žiga ni obvezno. V tem primeru, če torej klient ni deponiral žiga in tudi ni poleg podpisnikov žigosal pogodbe o odprtju računa, banka od njega ne bo zahtevala uporabe žiga. Pri tem pa so povedali, da zaradi zagotovitve večje varnosti plačilnega prometa in dodatnega dokazila za verodostojnost posameznih listin, uporabo žiga priporočajo. Pri A-Banki pa so povedali, da je pri njih uporaba žiga obvezna.

Štampiljke so poceni, zato ni nič narobe, če jo podjetnik ima in uporablja. Morda pa sčasoma res ne bodo nikjer več potrebne.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.2.2010 19:21:42   
baguSka
cist v vednost: jaz imam s.p. in ziga nikoli ne potrebujem! se pa mogoce lahko kdaj zgodi.. jaz ga imam, ampak mi lezi v predalu.. user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.2.2010 20:25:05   
s.
En pravilnik, ki se nanaša na DURS jo predpisuje...ga jutr prilepim, ko ga najdem...Je bilo pojasnjeno na GZS.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.2.2010 21:32:24   
SaaS
Jaz sem pred par meseci nekaj vlagala na ue, za firmo za katero delam in nimamo štempla. So mi zadeve nazaj vrnili in rekli naj samo napišem na mesto, kjer bi moral biti štempelj, da podjetje ne razpolaga z žigom. To sem naredila in zadeva je šla naprej...

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?