TARA in MAJ
|
Sedel sem v razredu in strmel v dekle poleg mene. Bila je moja najboljsa prijateljica. Gledal sem njene dolge lase in zamisljen obraz.. Zelel sem si, da bi bila moja. Ampak ona me nikoli ni gledala na tak nacin in tega sem se zavedal. Po predavanju se je obrnila k meni in me prosila za zapiske,ker je prejsnjic manjkala. Posodil sem jih. Rekla je "hvala" in me poljubila na lice. Hotel sem ji povedati, da nocem biti le prijatelj. Ampak sem se prevec bal in se zdaj ne vem zakaj. Nekaj mesecev kasneje. Telefon zvoni. Ko se oglasim je na drugi strani ona, v joku mi je razlagala kako ji je njen fant zlomil srce. Vprasala me je ce bi prisel k njej ker noce biti sama in tako sem prisel. Sedela sva na kavcu, jedla cips in gledala romanticne filme. Gledal sem njen zalostni obraz in kljub zalosti je bila tako lepa. Zelel sem si da bi bila moja. Ampak ona me nikoli ni gledala na tak nacin in tega sem se zavedal. Potem je rekla da bi sla rada spat, poslovila sva se, pogledala me je v oci, mi rekla "hvala" in me poljubila na lice. Hotel sem ji povedati, da jo imam rad, ampak me je bilo prevec strah in se zdaj ne vem zakaj. Naslendnje leto smo imeli ples. Dan pred slavnostnim vecerom je prisla k meni in mi povedala da je njen soplesalec zbolel. Tudi jaz nisem imel soplesalke in zato sva se odlocila, da bova sla skupaj kot najboljsa prijatelja. Ko je bilo cudovitega in carobnega vecera konec sva stala na njenem pragu. Gledal sem jo, ko se mi je nasmehnila in me pogledala s tistimi prelepimi ocmi. Zelel sem si, da bi bila moja ampak ona name nikoli ni mislila tako kot jaz nanjo in tega sem se zavedal. Potem mi je rekla "hvala, imela sem se cudovito lepo" in me poljubila na lice. Hotel sem ji povedati, da nocem biti le njen prijatelj, hotel sem ji povedati da jo ljubim ampak prevec sem se bal in se zdaj ne vem zakaj. Potem je minil dan, mesec in kar naenkrat je bil dan ko smo diplomirali. Gledal sem kako se je povzpela na oder, da bi prejela svojo diplomo.Bila je tako zelo lepa. Zelel sem si, da bi bila moja ampak zavedal sem se da me ona nikoli ni opazila na tak nacin. Preden smo se odpravili domov je prisla k meni, jokala je in jaz sem jo objel. Potem je dvignila pogled in rekla "Ti si moj najboljsi prijatelj, hvala" in me poljubila na lice. Hotel sem ji povedati da nocem biti le njen prijatelj, hotel sem da ve, hotel sem ji povedati da jo ljubim ampak bilo me je prevec strah in se zdaj ne vem zakaj. Sedim v cerkvi. Moja prijateljica se bo porocila. Porocila se bo sedaj. Gledal sem jo kako stoji pred oltarjem, bila je lepsa kot kdajkoli prej. Gledal sem kako je rekla "da" in pri srcu me je stisnilo. Zelel sem si da bi bila moja, ampak ona ljubi njega in tega sem se zavedal. In vedel sem da me nikoli ni gledala tako kot gleda sedaj njega. Preden se je odpeljala s svojim mozem, v svoje novo zivljenje je prisla k meni, me objela, rekla "prisel si, hvala" in me poljubila na lice. Hotel sem ji povedati kako cutim, hotel sem ji povedati da nocem biti le prijatelj, ljubim jo ampak prevec me je bilo strah in ne vem zakaj. Leta so minila in sedaj gledam v krsto dekleta, ki je bila nekoc moja najboljsa prijateljica. Ko so prebirali njen dnevnik ki ga je pisala v svojih studentskih letih so prebrali tudi te besede: "Gledam ga in si zelim da bi bil moj. Ampak on me nikoli ne gleda na tak nacin kot jaz njega in tega se zavedam. Hocem mu povedati, zelim da ve da nocem biti le njegova prijateljica. Ampak prevec me je strah in ne vem zakaj. Kako si zelim, da bi prisel in mi rekel da me ima rad."Â "Kako si zelim da bi ti.. " sem si mislil in jokal. Naredite si uslugo, povejte tistemu fantu ali dekletu da ga/jo imate radi, ceprav ne veste kako bo reagiral/a. Povejte kaj resnicno cutite do njega/nje ker ne bo tam za vedno. 0 Bog, svet prekipeva od zivljenja! Toliko nacinov, toliko oblik,toliko bitij. Zakaj - ce ne za to, da bi se mi veselili zivljenja?