|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 12:50:36   
Anonimen
Po petih letih sem prekinila obstoječe kombinirano življenjsko zavarovanje (z varčevanjem), v želji po drugačni obliki varčevanja brez zavarovanja.
Kaj se je zgodilo? Šok!
Ves vplačan denar lahko dobiš ven samo v primeru, da se ti zgodi manjša katastrofa, ki jo je potrebno seveda dokazati.
Šarlatanstvo na vrhuncu! Poleg tega, je šlo le 70% za varčevanje in ostalo izpuhtelo v 3PM, ker v vseh letih nisem bila ne v bolnici in brez poškodb.

Polica je bila sklenjena za 40 let s strani moje ljube mame, ko sem bila še študentka. Že takrat se mi je teh 40 let zdelo jako daleč in že a priori sem proti tem "dolgoročnim" zadevam, ker gre lahko vsaka zavarovalnica jutri v stečaj.

Torej. Po tehtnem premisleku sem se odločila vložiti denar v sklade, kjer pa mi spet ponujajo to famozno življenjsko zavarovanje.

A imate vsi sklenjeno življenjsko zavarovanje ali pač?

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 13:11:40   
zmajaz
kd ima dobre ponudbe - jaz sem dala v dirigenta, s tem da tam se da enkratni večji znesek (najmanj 1000 eur) - je napisano koa življ. zavarovanje zraven, samo vsota je pa samo cca. 10% večja od vplačila, tako da gre vse v "plemenitenje sredstev". Potem imaš še variante kd dužina, fondpolica itd. z mesečnimi vplačili, določiš pa lahko, da gre za življ. zav. neka minimalna vsota. Če pa nikakor nočeš življ. zav. zraven, je pa odličen varčevalni načrt vip premium - tu pa ni življ. zav. KD ima izbire še pa še - z možem imava pri njih cel kup polic: fondploica za 1 otroka, fondpolica max garant za drugega. vsak svoje pokojninsko varčevanje, jaz pa imam še vip premium in dirigenta. Kolikor sem preučevala ponudbop na trgu, je KD najboljše izbira. Imam sicer še ene sklade pri triglavu, samo tisto ni tako dobra naložba, zato sem si tam nižala premijo in del preusmerila v pokojninsko in vip premium pri kd.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 14:15:53   
mate0ja
Anja PH, če razmišljaš (potrebuješ) samo varčevanje se izogibaj zavarovanj. Pri vsaki naložbeni polici ali kakorkolisetazavarovanjaimenujejo prva tri leta plačuješ zavarovanje in to je večji del premije. To pomeni, da po treh letih padeš okol ko ugotoviš, da nimaš na "računu" niti toliko denarja kot si ga vložil, ker se je od vseh vplačil dobro nafutrala le zavarovalnica.  Zavarovalničarji imajo polna usta obljub kako lahko kapitaliziraš pa vzameš predujem pa .... ampak vse to nekaj stane. Dolgoročne police delajo s pretvezo, da starejši kot je človek dražje je zavarovanje. Haha. Zavarovanje je zelo drago, če ga ne potrebuješ. V glavnem pri zavarovanju VSE STANE, le da ti računa ne izstavijo ampak na podlagi splošnih pogojev kar odtegnejo svoj del.

Jest imam rajši vzajemne sklade. Plačaš vstopno provizijo in vmes odtegujejo uporavljavsko in to je to. Kadarkoli vplačam, kadarkoli izplačam, kadarkoli prenesem brez stroškov ... Če imam dobiček plačam davek, kar je logično. Vse v zvezi skladov urejam na www.vzajemci.com.

_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 14:37:50   
poli*
Glej, jaz ne verjamem v ta življenjska zavarovanja zato, ker so mojga strica dobesedno nategnili. Po njegovi tragični smrti je "dedič" dobil ven samo polovico. Najboljš na banko vsak mesc nalagat in vezat... moje mnenje.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 14:39:57   
marty5
Loči zavarovanje od varčevanja/vlaganja.

Življensko zavarovanje je skoraj nujno, če so od tebe oz. tvojega prihodka odvisni drugi. Govorim pa zgolj in le o zavarovanju, ki nudi finančno varnost družine v primeru najhujšega.
Midva z možem imava vsak svoje zavarovanje za primer smrti (t.i. riziko zavarovanje), ki pa ni varčevanje - letno vplačam premijo, ki me za določeno dobo zavaruje, če umrem. Tako sem za relativno nizko premijo (80€ letno) zavarovana za vsoto 75.000€. Sem pa seveda samo zavarovana in od tega ne bom nikoli nič dobila - samo moji bodo dobro preskrbljeni, če umrem. Če letno dam za avto 1000€ za zavarovanje, mi za finančno varnost družine ni problem dati 80€ na leto.

Varčuje in plemeniti premoženje pa se drugod. Največji nateg kar jih je so ta navadna življenska zavarovanja z varčevanjem in naložbena zavarovanja ipd.....
Tako da jaz svetujem riziko zavarovanje, ostala sredstva pa drugam.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 14:43:49   
Anonimen
to je šit od šita.

(odgovor članu marty5)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 14:47:58   
bumerang
Marty, čigavo in katero polico imaš za življenjsko zavarovanje?

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 14:49:29   
marty5
Od Wiener Stadtishe - življ. zavarovanje za primer smrti za 25 let.
Moja premija je cca 80€ letno, moževa pa okrog 150€ - ker so moški bolj rizična skupina user posted image .

Na moje vprašanje, zakaj se taka zavarovanja ne promovirajo več, ampak se samo ta naložbena ipd, sem dobila iskren odgovor, da zato, ker je provizija za ta zavarovanja izredno majhna - po nekaj evrov, medtem pa, ko je za naložbena zavarovanja po nekaj 100 evrov...



< Sporočilo je popravil marty5 -- 23.11.2009 14:51:54 >


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 14:53:04   
Teya D.
Dobro da sem kliknila tole stran in sem si dokončno odprla oči kako je s tem, da le ni tako lepo kot razlagajo in polagajo na srce. Morala bi vplačat, ko sem dobila ponudbo, pa mi nekaj ni dalo miru, sem se odločila da počakam in hvala bogu da sem. Drugače pa samo k banki damo, ko varčujemo. Sploh ne vem kaj sem razmišljala, da sem se zanimala za kaj takega.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 15:03:09   
Klemy82
Jaz plačujem življenjsko zavarovanje vezano na enote sklada že 3 leta (imam na 25 let). V 7 mesecih sem pokrila vstopne stroške, zdaj se mi je pa že kar nekaj nabralo, sem bila ravno prejšnji teden na zavarovalnici. Konec leta bi lahko vzela ven, če bi hotela in bi kar nekaj dobila, ampak še ne bom. Ful je treba pazit, kako je narejena polica, koliko je stroškov, čez koliko časa lahko vzameš ven, kateri sklad je....ful. Recimo mene je moj agent zaj** v tem, da mi je polico naredil tako, da je ne morem zamrznit, če bi imela krizo s plačevanjem, ker ne plačujem zavarovanja za ta primer (1eur na mesec bi plačala več). Ravno to sem hotela naredit zdaj, ko sem brez službe, pa ne morem, lahko bi samo odkupila polico, kar pa si naredim samo zgubo sedaj, ko so točke poceni in se splača kupovat, ne prodajat. Hvala Bogu je vsaj sklad ok in se še kar drži kljub finančni krizi, če primerjam s kakšnim drugim skladom.

_____________________________

Jst.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 15:49:13   
kapitan jan
Sem ravno jaz hotela odpreti to temo in vprašati za mnenje druge.

Kakšno imate mnenje, izkušnje s paketi Zavarovalnice Grawe?

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 16:16:19   
zmajaz
Jaz sem imela pri Grawe, pa sem prekinila (oziroma trajno zamrznila), ker se ni splačalo, in sem šla raje h KD. Pri Triglavu imam pa tudi sklade in ker imaš ves čas pregled nad sredstvi na računu, lahko rečem, da je po 2 letih kljub kombinaciji z življenjskim zavarovanjem na računu nekje toliko, kolikor sem vplačala in ne manj - je pa tako, da sem zdaj, ko je bila kriza, dobivala po veliko točk, tako da ko začenjajo iti skladi gor, vrednost tudi hitro narašča.

Mi je pa drugače najbolj všeč KD glede tega, da če polico veliko prej prekineš, ti za razliko od zavarovalnic, tudi če imaš kombinacijo z življenjskim zavarovanjem, ne poberejo velikih procentov, ampak samo 1 % izstopne provizije.

(odgovor članu kapitan jan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 16:53:42   
anajmad
Sama sem zavarovalni agent na Triglavu že 10 let. Obstaja več vrst zavarovancev: tisti,ki hočejo na hitro zaslužiti, tisti,ki hočejo varnost in tisti,ki hočejo z nezgodami ogromno zaslužiti,oz. da ne bom preveč nesramna,se nezgodno zavarovati.
V prvem primeru,ko je bilo sklenjeno zavarovanje za 40 let(absolutno preveč dolga doba) bi jaz svetovala,da se doba skrajša in premija priredi,da se lahko plačuje,da se

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 17:41:13   
anajmad
skrajša (me je prehitr ven vrglo). Rizična zavarovanja za v primer smrti imamo tudi mi,odvisno od zav vsote in starosti posameznika. Kdor želi riskirati bo šel raje v naložbe,kdor pa hoče samo sigurnost bo pa varčeval.
jst osebno imam sklenjeno klasično življnjsko zavarovanje in bom dobila vsaj nekaj ven in tudi,če se mi kej zgodi,bodo moji preskrbljeni.izplačila so pa bila zmeraj in zmeraj bodo,v primeru smrti bližnjega družinskega člana,izselitev iz RS in pri nas tudi-izguba službe.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 18:21:54   
CatJa
Anja, ti imaš najbrž kombinacijo naložbenega življenjskega zavarovanja in pa nezgodno zavarovanje. In logično, da za nezgodno zavarovanje ne dobiš izplačila, saj gre za riziko. To bi bilo isto kot da ti po preteku avtomobilskega zavarovanja povrnejo premijo. Po možnosti z obrestmi user posted image

In ja, jaz imam urejeno življenjsko zavarovanje. 2x, ziher je ziher user posted image

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 20:37:41   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: kapitan jan

Sem ravno jaz hotela odpreti to temo in vprašati za mnenje druge.

Kakšno imate mnenje, izkušnje s paketi Zavarovalnice Grawe?


Bila zaposlena......

Tako da če imaš kakšno vprašanje lahko na ZS....

(odgovor članu kapitan jan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 20:44:42   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

kd ima dobre ponudbe - jaz sem dala v dirigenta, s tem da tam se da enkratni večji znesek (najmanj 1000 eur) - je napisano koa življ. zavarovanje zraven, samo vsota je pa samo cca. 10% večja od vplačila, tako da gre vse v "plemenitenje sredstev". Potem imaš še variante kd dužina, fondpolica itd. z mesečnimi vplačili, določiš pa lahko, da gre za življ. zav. neka minimalna vsota. Če pa nikakor nočeš življ. zav. zraven, je pa odličen varčevalni načrt vip premium - tu pa ni življ. zav. KD ima izbire še pa še - z možem imava pri njih cel kup polic: fondploica za 1 otroka, fondpolica max garant za drugega. vsak svoje pokojninsko varčevanje, jaz pa imam še vip premium in dirigenta. Kolikor sem preučevala ponudbop na trgu, je KD najboljše izbira. Imam sicer še ene sklade pri triglavu, samo tisto ni tako dobra naložba, zato sem si tam nižala premijo in del preusmerila v pokojninsko in vip premium pri kd.


A si to predstavili vse skrite stroške ki ti jih zaračunajo: vstopne stroške, stroški pridobivanja zavarovanj, upravljalska provizija, vodenje premoženja, stroški zavarovalne vsote za primer smrti .....

Pa upam, da si prebrala člen, v katerem piše, da ti lahko sami prekinejo polico, v kolikor tvoja mesečna premije ne pokriva stroškov rizika smrti......

In kako je v primeru izplačila? A je garantirano?



< Sporočilo je popravil Sončni žarek -- 23.11.2009 20:58:49 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 20:49:45   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Jaz sem imela pri Grawe, pa sem prekinila (oziroma trajno zamrznila), ker se ni splačalo, in sem šla raje h KD. Pri Triglavu imam pa tudi sklade in ker imaš ves čas pregled nad sredstvi na računu, lahko rečem, da je po 2 letih kljub kombinaciji z življenjskim zavarovanjem na računu nekje toliko, kolikor sem vplačala in ne manj - je pa tako, da sem zdaj, ko je bila kriza, dobivala po veliko točk, tako da ko začenjajo iti skladi gor, vrednost tudi hitro narašča.

Mi je pa drugače najbolj všeč KD glede tega, da če polico veliko prej prekineš, ti za razliko od zavarovalnic, tudi če imaš kombinacijo z življenjskim zavarovanjem, ne poberejo velikih procentov, ampak samo 1 % izstopne provizije.



Na podlagi česa pa to veš? A na podlagi izkušnje z Grawe?

Koliko let pa bodo skladi rabili, da bodo točke prišle na tako visoko raven kot so bile? A ti je agent kaj rekel?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 20:57:08   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa
In ja, jaz imam urejeno življenjsko zavarovanje. 2x, ziher je ziher user posted image



Enako user posted image   Pa pri različnih zavarovalnicah...... Imam pa krite rizike: kakršnakoli smrt, razne hude bolezni, invalidnost (visoka), mesečna renta....

Pa še preprosti izračun: če varčujem na banki mesečno 100€ in bom zbolela po 5 mesecih- bom imela na razpolago 500€.....  primeru podpisa police bom imela na razpolago cca. 30.000€...... S čim bom lažje preživela jaz in posledično moja družina ?!


To je pač moje razmišljanje.......









(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 21:28:19   
Anonimen
No ta "ziher je ziher" men nikakor ne potegne. Občutek imam, da vsak agent igra samo na to violino.

Zato mi je življenjsko zavarovanje res mimo.

Varčevanje oz. naložbe v skladih, pravzaprav fondpolica, so mi pa všeč, ker je statistika kar lepa.


(odgovor članu Sončni žarek)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 21:32:13   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek
A si to predstavili vse skrite stroške ki ti jih zaračunajo: vstopne stroške, stroški pridobivanja zavarovanj, upravljalska provizija, vodenje premoženja, stroški zavarovalne vsote za primer smrti .....


Ja - so mi.

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 21:53:16   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Jaz sem imela pri Grawe, pa sem prekinila (oziroma trajno zamrznila), ker se ni splačalo, in sem šla raje h KD. Pri Triglavu imam pa tudi sklade in ker imaš ves čas pregled nad sredstvi na računu, lahko rečem, da je po 2 letih kljub kombinaciji z življenjskim zavarovanjem na računu nekje toliko, kolikor sem vplačala in ne manj - je pa tako, da sem zdaj, ko je bila kriza, dobivala po veliko točk, tako da ko začenjajo iti skladi gor, vrednost tudi hitro narašča.

Mi je pa drugače najbolj všeč KD glede tega, da če polico veliko prej prekineš, ti za razliko od zavarovalnic, tudi če imaš kombinacijo z življenjskim zavarovanjem, ne poberejo velikih procentov, ampak samo 1 % izstopne provizije.



Na podlagi česa pa to veš? A na podlagi izkušnje z Grawe?

Koliko let pa bodo skladi rabili, da bodo točke prišle na tako visoko raven kot so bile? A ti je agent kaj rekel?



Tu ne razumem čisto vprašanja. Pri Grawe sem po nekaj letih vprašala, kako je stanje in koliko predvidevajo, da bom dobila ven na koncu varčevalne dobe , pa je bil ta izračun za konec skoraj 1x nižji od tistega, kar mi je ob sklenitvi izračunal agent. Ven se tudi ni splačalo vzeti, zato sem dala v mirovanje, ker tistega denarja nisem nujno rabila.

To glede točk pri skaldih se mi pa zdi, da itak ne razumeš - če daš enkratni vložek in točke padejo, je to res velik problem, ker morajo najprej priti na tisto raven, kjer so bile, šele potem se ti lahko začne ustvarjati dobiček. Pri mesečnih vplačilih (jaz sem sklenila polico tik pred krizo) pa točke kupuješ ves čas in takrat, ko so skladi nizki, so tudi točke poceni in jih za isti denar dobiš več. Jaz vem samo, da če po samo dveh letih plačevanja premij v Triglav skupni znesek vplačil z vrednostjo točk, ki jih imam trenutno, se približno ujema (kljub temu, da je šel del premij za življenjsko zavarovanje in stroške), kar pomeni, da točke ne rabijo iti zelo veliko gor, sploh pa ne na stanje izpred nekaj let, da že imam dobiček.

Pa moram reči, da je Triglav dosti bolj požrešen glede provizij, sploh pa če se odločiš polico prekiniti, kot pa KD. Pri KD-ju imam recimo Fondpolico Max garant, pri kateri sem morala vplačati 10% končnega zneska, se mi pa obresti nabirajo že na končno cifro, pa ko vrednost police doseže 130% se vrednost "zaklene" in ne more več padit pod to vrednost, isto se naredi pri 160 % in to je potem že zagarantirana vrednost. Že nekaj mesecev po sklenitvi sem imela na tej polici skoraj 600 eur dobička. Pa s tistimi 10% vplačila se že v bistvu pokrijejo stroški življ. zav., zato se ne more zgoditi, da ne bi bilo dobolj za stroške in bi mi polico prekinili.

Pri Dirigentu gre za enkratno vplačilo in za neko foro, da upravljalec dobiva provizijo šele, če je donos višji od 12 %, zato se res trudijo, da je (vsaj do zdaj bil) precej višji od tega. Ker je vplačana celotna premija, se ti ne more zgoditi, da, kot praviš, se ne bi pokrivali stroški zavarovanja - življenjsko zavarovanje je tu itak samo "privesek", da potem ne plačaš davka. Če vplačaš recimo 5000 eur, je vrednost življ. zav. samo 5500 eur, tako da tu ni velikih stroškov življ. zav.

Pri  VIP premium (tu ni življ. zav., ampak samo varčevanje v skladih) je tako, da se plačajo stroški 30% od letnih premij v prvih treh letih (to pokriješ že na začetku - zato se spet ne more zgoditi, da bi ti kar prekinili polico), vsa naslednja leta pa se potem upravlja BREZ stroškov, če imaš polico veljavno do konca, pa še teh 30% dobiš nazaj, če prekineš prej, pa pač ne.

Možnosti je še pa še in KD je dosti ugodnejši glede raznih provizij, kot pa Triglav, sploh če želiš denar prej vzeti ven, ker KD so itak v prvi vrsti skladi in ne zavarovalnica. Če greš gledat že tabele pri teh dolgoročnih zavarovanjih - recimo za 30 let in koliko dobiš ven, recimo po 10 letih, če se odločiš prekiniti polico, je razlika med KD in Triglavom ogromna - pri KD je že po treh letih in vse naprej izstopna provizija samo 1%, pa še tega ti ni treba izgubiti - recimo pri pokojninskem zavarovnau, ki ga imam, je varianta, da če želiš vzeti ven denar recimo po 20 letih namesto po 30, za kolikor je bila sklenjena polica, tisti trenutek enostavno skrajšaš zavarovalno dobo, da se ti izteče recimo čez 1 mesec, namesto čez 10 let, počakaš ta en mesec in dobiš ven vse brez odbitka tistega 1 % - tega Triglav nima, kolikor vem - če ne me pa popravi. Triglav dosti bolj skriva tiste "skrite stroške", ki jih omenjaš, kot pa KD, zato so mi slednji bolj všeč in zato sem si znižala premijo pri Trigalavu, ki je bila precej visoka, in sem preusmerila del sredstev v KD.

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 21:53:59   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek
A si to predstavili vse skrite stroške ki ti jih zaračunajo: vstopne stroške, stroški pridobivanja zavarovanj, upravljalska provizija, vodenje premoženja, stroški zavarovalne vsote za primer smrti .....


Ja - so mi.


Pri Triglavu mi pa niso, by the way, ko sem sklepala naložbeno življensko zavarovanje.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Življenjsko zavarovanje
23.11.2009 22:31:05   
zmajaz
Aja - pa recimo pri Vip Premium varčevanju v skladih: varčevanje sem sklenila za dobo 15 let, če se recimo zgodi, da je ravno takrat spet kriza in je vrednost sklada nizka, mi ni treba prodati točk sklada, ampak jih enostavno pustim v skladu ali (brez dodatne vstopne provizije) prenesem v drug sklad znotraj KD-ja ter jih prodam šele, ko so razmere na trgu ugodne. Drugače pa je med samo dobo varčevanja kriza kvečjemu dobrodošla zadeva, če gre za mesečna vplačila, ker takra kupuješ poceni točke in jih dobiš za isti denar dosti več.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Življenjsko zavarovanje
24.11.2009 9:22:53   
mate0ja

Pri Dirigentu gre za enkratno vplačilo in za neko foro, da upravljalec dobiva provizijo šele, če je donos višji od 12 %, zato se res trudijo, da je (vsaj do zdaj bil) precej višji od tega.





Tole pa ne bo res. V splošnih pogojih piše, da če naredijo več kot 11 % so nagrajeni z delitvijo dobička. Provizija se pa še vedno obračunava.

Sicer pa vse naložbene police delujejo po enakem princpu. Nekatere imajo ene ugodnosti, druge imajo druge ugodnosti. Vsaka zavarovalnica ima več vrst polic, ki krijejo takšne in drugačne potrebe prebivalstva. Žalostno je le, da ima večina sklenjene police od katerih zastopnik dobi najvišjo provizijo in ne polico, ki bi bila najbolj primerna za posameznika. Pri sklepanju zavarovanj, ki imajo poudarek na varčevanju morate vedeti, da delniški trgi ne delajo čudežev. Nikoli jih niso in nikoli jih ne bodo. So časi ko je godpodarstvo v vzponu in optimizem vleče tečaje navzgor. Takrat donosi lahko krepko presežejo povprečja in napovedi. Potem pa pridejo tudi časi, ko se zgodba obrne. Eno pravilo obstaja, ki pravzaprav kar drži. Takšna kot je verjetnost za rast je verjetnost tudi za padec. Skladi ustvarjajo dolgoročno povprečno 8 % na letni ravni. Dolgoročno povprečno. Lahko se zgodi na letni ravni bistveno več ali bistveno manj. Zavarovalniški agenti potencialnim strankam kažejo tabele in v tisti tabeli si vsak zapomni skrajno desni spodnji stoplec. Tam so najvišji potencialni možni donosi v obdobju. Niso pa v vsakem obdobju realni. Tega se je potrebno zavedati.

Pri odločitvi za varčevanje mora vsak pregledati osebne oziroma še bolje družinske finance. Prihodke, imetje, redne odhodke, občasne odhodke. Treba je predvideti potrebe in želje. Premisliti kaj se zgodi, če družina ostane brez enega dohodka, pa ne samo zaradi smrti, tudi zaradi izgube službe, trajne invalidnosti ... Na podlagi tega se najprej ustvari varnostna rezerva, ki jo imate na banki ali v katerih drugih likvidnih varnih naložbah in naredi portfelj, ki je sestavljen iz zavarovanj, bančnih produktov, skladov... To je sicer teorija, ki zahteva kar nakaj časa, volje in discipline, da jo spravimo v prakso.

< Sporočilo je popravil mate0ja -- 24.11.2009 9:26:05 >


_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?