malaMravljica
|
Uf, München je pa kar se tice najemnin eno najdrazjih nemskih mest. Vrtec bo zagotovo cenejsi kot v Slo, no vsaj mislim, ker mojega nimam v vrtcu in potem ne drzim cen v glavi. Je pa res, da bo malico otrok moral nositi od doma. Otroski dodatek, ne vem ce vam pripada, ce niste za stalno tu, oz. ne vem kao to tocno gre, moj je pac rojen tu in smo vse uredili ob rojstvu. V Nemciji dobijo si otroci enak otroski dodatek in za prvega otroka je mislim, da nekaj pod 200 eur, za vsakega naslednjega dobis vec. Bi ti lahko tudi tocno povedal, pa se mi sedaj res ne da iskat podatkov. Ja, Nemcija je dezela kjer se cedita med in mleko, tok denarja dajo za otroski. Heh.. dajo ja in vzamejo nazaj, pac glede na dohodek druzine, ce zasluzis vec ti z davkom vse poberejo. Super a ne, ceprav posteno ampak zakaj nam pol sploh dajo. Kaj se, s selitvijo v München boste prisli v eno super fajn vas, München je pac tak prijazen, ce mene vprasas, dost narave, ma fajn je no. Pa fajn nakupovalno ulico ima v pesconi Pa navijali boste za najboljsi nogometni klub v Evropi, ves kok je pa to fajn. In na kavo bos lahko prisla k meni na dezelo smo kar nekaj ven ja, sam München je vseeno nas. Ce te zanima se kaj pa kar vprasaj, ce bom znla ti bom odgovorila.
|