|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Živalsko dretje
23.6.2009 7:00:33   
BabyKitty
Punce prosim vas za nasvet. Že nekaj let me vsako jutro zbudi dobesedno živalsko dretje svoje sosede na svoje otroke. Ima 2 punčki, stari nekje 3 in 6 let. Punčki delujeta zelo sramežljivi in prijazni (poznam jih samo kar se srečamo na hodniku ali pred blokom). Razumem, da se kdaj pa kdaj zadereš na svojega otroka, ker si jezen ali kakorkoli, razumem tudi, da te na vsake toliko zelo razjezi in se malo živalsko zadereš. Ampak vsak dan vsaj 5x (tolikokrat slišim) in prvič že ob 6ih zjutraj. Ženska se zadere s tako živalskim glasom, da gredo meni eno nadstropje nižje kocine pokonci. Njeno dretje bi me še iz kome prebudilo... Srce me boli, ko vidim tisti njeni majhni pikici, saj verjamem, da nista angelčka ampak, po mojem mneju si nihče ne zasluži takega dretja s strani svoje mame. Nevem, mogoče pretiravam in narobe razmišljam, saj sama še nimam otrok. Ampak vem kakšne so bile posledice name, ko se je moja mama samo nekajkrat tako zadrla name. Lahko kaj naredim? Če že ne zaradi drugega, se mi zdi da si tudi jaz kdaj zaslužim spati kdaj dlje kot do 6ih zjutraj (dere se tudi med vikendi že na vsezgodaj). Ima katera kakšen pameten nasvet, kako naj razrešimo situacijo. Naj dodam, da se nad njo pritožujejo vsi sosedi, saj vsi slišijo isto (v zelo dobro zvočno izoliranem bloku). Napisala sem ji že prijazno pismo, če lahko prosim malo pazi pri jakosti svojega tona, soseda se je pritožila na skupnost lastnikov, ki so ji dali opzorilo ipd...

Hvala že vnaprej....

< Sporočilo je popravil BabyKitty -- 23.6.2009 7:09:44 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Živalsko dretje
23.6.2009 7:35:56   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

Ampak vem kakšne so bile posledice name, ko se je moja mama samo nekajkrat tako zadrla name.


mene pa to zanima. kakšne so bile posledice?

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Živalsko dretje
23.6.2009 7:42:09   
Luni
Kaj lahko storiš? Tudi mene včasih zagrabi, živci popustijo, se derem kot volkulja v luno user posted image  Poskušam s samokontrolo in mi čedalje večkrat uspe user posted image user posted image user posted image , da obrnem struno v drugo smer in poskušam z igrivostjo rešiti problem. Ampak še vedno poči in včasih kričim, da se sama sebe bojim user posted image  Pa priznam, o tem govorim in povem, mi je lažje in popravljam se.  Draga moja BabyKitty, tempo življenja je tako krut in če si ga ne bom sama poskušala umiriti, me bo razneslo. In ta tvoja soseda mora sama priti do tega, saj s punčkami ne obračunava fizično. Čeprav, verjamem, je to kričanje velikokrat dosti hujše za otroka, kot če bi jo dobil po riti. Relaksiram se, tempo se mi umirja, upam na najboljše! user posted image

_____________________________



(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Živalsko dretje
23.6.2009 7:57:31   
rija
enako je bilo pri nas v bloku, le, da ta ni bil nič kaj izoliran.

in ta moja soseda je končala na psihiatričniuser posted image  kar je bilo itak odrešenje za moža in otroke.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Živalsko dretje
23.6.2009 8:54:28   
bumerang
Mi ni čisto jasno (oz. mi je kristalno), če te moti to, da kriči na svoje otroke, ali to, da jo pri kričanju slišiš.

Kaj naredit? Čepke za ušesa si kupi. Njeni otroci bodo po parkratnem kričanju na kričanje imuni.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Živalsko dretje
23.6.2009 9:01:09   
TomTaylor
Hja, jz pa poznam dva ženska primerka, oz. tri take. Prva je bila vzgojiteljica v vrtcu - ma, ni bilo enega normalnega tona od nje. Samo dretje in dretje. Starši smo se pritoževali, otroci so se bali, ona pa je imela protekcijo pri ravnateljici, pa tudi njene sodelavke - vzgojiteljice so rekle, da ona tudi običajno (med njimi) tako govori. Da ne zna drugače.. user posted image Na srečo sem tamalo vpisala v drug vrtec.

Drug, isti, primer je moja bivša sošolka - samo dretje. Otroci so njeno dretje vzeli kot nekaj normalnega, saj se je cel dan drla nanju. Na koncu je morala s kuhalnico po loncu tolči, da sta ji za minutko prisluhnila.

Tretji primer je pa ena znanka, ki je še kot mala hodila v našo vas na počitnice, smo se skupaj igrali. Njeni tastari, brati in sestre se tut niso znali normalno pogovarjat. Tudi bratje in sestre so se drli en na drugega. Zdaj po 15-20 letih ima ta znanka 3 svoje otroke in se tut skoz dere nanje.

Pač očitno ne znajo drugače pritegniti otrokove pozornosti oz. poslušnosti. Otroci se na to privadijo in potem je treba jakost tona konstantno poviševat do te mere, da se ga sliši do pol bloka, vasi,...otroci so pa še vedno "gluhi" (ker so dretja navajeni).


Jz pa (glede na svoje izkušnje) pravim; bolje da se dere (če se že mora), kot da jih tepe, sosedom se pa kaže kot ljubeča in nežna mama.

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Živalsko dretje
23.6.2009 9:06:05   
Žaži
Ker iz posta sklepam, da te moti njeno dretje in posledica, da si vsak dan zbujena ob 6h, ti čisto resno predlagam Ohropax zamaške za ušesa, kupiš jih v lekarni in ni šanse, da te soseda še kdaj zbudiuser posted image . Lahko, da boš še lastno budilko prespalauser posted image .
Da se bo na otroke nahala dreti je pa verjetno bolj majhna šansauser posted image .

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Živalsko dretje
23.6.2009 9:39:02   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Njeni otroci bodo po parkratnem kričanju na kričanje imuni.



Verjetno smo ljudje razlicni pri dojemanju in sprejemanju psihicnega nasilja, ampak moja lastna izkusnja je, da postanes vse prej kot imun...tko lahko zgledas, vendar to se en pomeni, da imun dejansko tudi si.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Živalsko dretje
23.6.2009 9:53:38   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor


Jz pa (glede na svoje izkušnje) pravim; bolje da se dere (če se že mora), kot da jih tepe, sosedom se pa kaže kot ljubeča in nežna mama.


Torej, ce slisis nasilje, je bolje, kot ce ga ne slisis in se ti ga skriva? Nasilje je se vedno, eno fizicno, drugo psihicno, ampak oboje pusca posledice. In moja izkusnja je, da ceprav se to dogaja za zaprtimi vrati in ceprav se zensko slisi...nihce nic ne naredi. Se vec, ljudem, ki so toliko bogi, da morajo to huronsko dretje poslusat, se predpise zamaske za usesa. Ja, pa se plasnice na oci, da se le kaj ne bo videlo. Otrok, ki se ne more branit, naj pa se naprej vztraja v peklu, na katerega je obsojen.

Ce zenska ni zmozna nadzorovat sebe, kako bo otroke? In da vsak dan krici s takim glasom ces da so  otroci ze navajeni njenega kricanja in mora zdej glas se bolj povzdignit...user posted image  proba naj sepetat, bo vidla reakcijo. A ja, tega itak ni zmozna a ne?

Poglej Babykitty, zadnjic smo brali na RR kako se policijo klice, ker se s sosedo ne da zmenit, kje se bo pilo kavo in ker je ob sporu vrgla v hcerko tepih al kaj ze...zakaj se pa za taksno kricanje in motenje okolice, da nasilja nad otroki ne omenjam...zakaj se pa za to ne poklice policije?

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Živalsko dretje
23.6.2009 10:08:40   
Mija79
Vsekakor se strinjam,da kricanje nad otroci ni sprejemljivouser posted image ,ampak vcasih ti mali vragci stopijo na zivc do te mere ,da res odreagiras refleksno na taksen nacin.Je res ,da s tem lahko nekemu otroku povzrocis travmo,sploh ce je bolj mile narave....medtem ko se drugega otroka ta vzgojni ukrep ne bo niti dotaknil.....

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Živalsko dretje
23.6.2009 10:21:53   
HuAnita
Uh, da ti mene ne poslušaš?user posted image   No, pri nas se začne kakšno uro kasneje...
ta mali uščipne ta veliko, da jo zbudi, ta velika ga klofne nazaj, potem se zravsata, dereta kot telička - res lepo dobro jutro ponavadi
Ponavadi imam hitro vsega poln kufer, pa zavpijem na ves glas
Pa vem, da nista kriva onadva, ampak moji slabi živci, ampak PROOOOSIM dajmo se enkrat normalno zbuditi, ne takoj začeti bockati, tepsti, dreti - to je preveč zame
Sploh vikendi so user posted image user posted image user posted image   ko potem to poslušam ves dan

Tako da ja, čeprva ni lepo, tudi jaz kdaj prav živalsko zarjovem, včeraj celo med obiskom, ko smo zakurili peč, deca pa so se potiskala - če bi se kateri ob peč pritisnil, bi mu scvrlo kožo!!! - pozimi sta to vedela, zdaj pa res že 3 m ne kurimo - potem raje tako preprečim ...

(odgovor članu Mija79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Živalsko dretje
23.6.2009 10:55:46   
BabyKitty
No da se razumemo, mene moti bolj to, da se dere tako živalsko na svoje otroke, kot to da ne morem spati. Ampak da ne morem spati sem se že nekako navadila. Bolj me zaboli to, da se dere na tista dva revčka. Meni je jasno in nekako normalno, da se kdaj zadereš na svojega otroka, ko ti prekipi. Ampak to je bolj povzdigovanje glasu, tako kot se pa ona zadere, ko ves svoj zrak iz pljuč vrže vn, se mi pa ne zdi normalno in zdravo za otroke.
Poznam otroke po imenih čeprav še nisem nikoli spregovorila z njimi več kot kakšen stavek user posted image

Ampak vam povem nekaj primerov njenega dretja, kakor sem ga jaz razbrala: na stopnicah gre triletna tamala prepočasi za njo in se začne dreti dokler tamala ne pade v jok in obtiči na stopnicah, ob 6.00 zjutraj se dere  nato isto hčerko, da more pospraviti sobo-ne zadere se enkrat ampak se dere 10 minut, nekje vmes se zasliši še histerično jokanje tamale... ipd. grozno mi je naštevati, ker mi je hudo...

Nevem ali hčerki tepe ali ne, ampak za moje pojme je včasih boljše fizično po riti kot psihično mučit otroka, tako da je zaznamovan lahko za celo življenje.

Po mojih tudi osebnih izkušnjah policija ni najboljša rešitev, saj ne dosežeš nič pametnega. Samo dva moška še vmešaš v problem. Glede na to, da je ta mama na videz zelo prijazna in prijetna bo po moje tudi marsikoga ovila okrog prsta. Težko mi je zatiskati si oči pred problemom in nekako se ne vtikati v njihovo življenje, ker sem na svoji koži občutila podobno izkušnjo, ki je pripeljala do nekaj poskusov samomora in nekaj let psihiatričnega zdravljena in to do svojega 13. leta. Vendar so posledice večne...

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Živalsko dretje
23.6.2009 11:59:21   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty


Nevem ali hčerki tepe ali ne, ampak za moje pojme je včasih boljše fizično po riti kot psihično mučit otroka, tako da je zaznamovan lahko za celo življenje.



vidiš, kako smo različni. Jz bi pa rajš vidla, da bi se moja mami vsak dan drla name, kot pa tepla. No, itak bi pa megafon rabila zame user posted image user posted image


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Živalsko dretje
23.6.2009 16:51:10   
BabyKitty
heh... mene je oboje in lahko rečem, da kljub parim telesnim poškodbam, ki mi jih je povzročila, je bilo najhujše psihično nasilje. Ko ti nekdo konstantno govori, da si nesposoben, gnoj, bla bla... Vzame ti samozavest, do konca življenja, povzroči ti depresijo ob vsakem večjem neuspehu, ker slišiš tiste besede v glavi itd. 

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Živalsko dretje
23.6.2009 17:06:42   
CatJa
BabyKitty, kaj pa če bi ti eno jutro posnela to njeno huronsko dretje? Pa ji posnetek dostavila, pa bi se baba mogoče mal zamislila, kako se to sliši. Če bi se, no. Očitno gre za psihično razrvano osebo. Kaj pa njen mož? A sploh ve, kaj se dogaja?

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?