mala Zala
|
Neva, se strinjam z vami:bravo::bravo:. Je pa problem, če gre za družino z bolj malo prostora, npr v stanovanju (ne mislim za konkreten primer), je pa kar malo zoprno, če mladi ljubki mešanček kar naenkrat postane prava mrcina. Zaradi tega pa tudi prihaja do tega, da potem boge kužke puščajo vsepovsod:((. Smo imeli primer v bloku, kjer živijo moji starši, ko so se sosedje kar naenkrat začeli sprehajati z Blekijem okrog voglov. Pa smo bili vsi navdušeni (mimogrede, tudi jaz sem lastnica ene največjih ljubezni v svojem življenju - kokeršpanjelke brez rodovnika - Astre:kuza:, ki pa je ostala pri mojih starših, ki so doma čisto blizu nas, tako da jo vsak dan pocrkljam:bravo:). Aja, Bleki... Pa je prišla huda zima... In se je bogi Bleki (bil je in upam, da je še mešanec z labradorcem, lep, črn pes), ki je postal že precej velik fant, kar naenkrat začel pojavljati sam zunaj:zmeden::zmeden:. Pa je bilo tako prvi dan, pa zvečer, potem smo ga začeli videvati samega, prezeblega, pa smo ga hranili, ga dajali v vhod na toplo,...Seveda smo si vsi ljubitelji mrcinc in mrcin na vse pretege prizadevali, da bi nekje našli koga od njegovih, pa kar ni bilo nikoli nikogar doma (štiričlanska družina z dvema takrat najstnikoma). NAKAR IZVEMO, DA JE ODŠLA GOSPODA NA SMUČANJE!!!!! IN DA SO REVEŽA SREDI ZIME PUSTILI PREPUŠČENEGA SAMEGA SEBI!!! Seveda smo potem, ko so se vsi zagoreli vrnili z dopusta in je pes skoraj znorel od veselja, ko je zagledal "svoje drage domače", urgirali in jim povedali, da to pač ne gre tako. Pa so se zgovarjali...:grrr::grrr: V glavnem mali Bleki je postal nepričakovano velik Bleki in je zanj v dvosobnem stanovanju očitno zmanjkalo prostora:(:zmeden:. Hvalabogu so bili potem vsaj toliko, da so ga oddali nekam na eno kmetijo in upam, da še zdaj preganja mucke in uživa, čeprav mora imeti že kar siv gobček:). Bog ve, kaj bi se z revežem zgodilo, če ne bi sosedje pritisnili na družino. No, ja, sem malo zašla... Hotela sem samo predstaviti primer (ki je seveda skrajen in upam, da se tega ne dogaja veliko, čeprav bi bila verjetno razočarana, če bi vedela resnico), kako lahko mali mešanček naenkrat postane prevelik. Zato smo se tudi mi odločili za kokeršpanjelko, sicer brez rodovnika. Če pa bi imela hišo in vrt, pa bi gotovo tudi jaz odšla v zavetišče in rešila kakega ubogega revčka. Pa najbrž ne samo enega! Lep pozdravček, zdaj bo treba pa še kaj spat!
|