|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Želim še enega otroka!
3.5.2007 14:21:04   
Anonimen
Prosim svetujte mi kaj naj storim. Z možem imava že tri otroke,jaz si pa zelo želim še enega. Pamet mi pravi,da je bolje tako kot je,sama pa umiram od želje po še enem,mož pa seveda ni najbolj za to,ker ga preveč skrbi.
Naj se odločim za otroka,seveda po dobrem pogovoru z možem,ali pa naj pustim,da bo to ostala samo ena neizpolnjena željauser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Želim še enega otroka!
3.5.2007 14:24:03   
mml
Če nimaš nobenega zelo konkretnega argumenta zakaj ga ne bi imela, potem sledi svojim sanjam  in željam, seveda če bo tudi mož za.
Odločitev je pa seveda povsem vajina.

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.5.2007 14:25:20   
Mbee
težko je o tem govorit pa razmišljat namesto nekoga drugega...če sama čutiš da je prav da imata še enega ga imejta....zase vem...da bi najprej preučila vse ostale faktorje...od denarja pa do prihodnosti, kariere...vse to....če si ga srčno želiš....če imaš možnosti tako finančne kot ostale, ki so potrebne...potem s polno paro naprej....še boljše pa bo če se bo mož strinjal in te podpiral a ne?veliko sreče

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.5.2007 14:26:47   
Nea
Če je želja res tako močna, potem pa zakaj ne!

Koliko sto stari ostali trije?
LP,
NEa

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.5.2007 14:27:34   
Maleal
Je to trenutna želja ali traja že dalj časa?
Zakaj si želiš še enega,si sigurna,da če bi imela še enega bi pri tem ostalo in nebi spet hrepenela še po enem?
Si sigurna,da se boš lahko vsem 4 enako posvetla?
Bodo vsi 4-je preskrbljeni in ne bodo imeli pomanjkanja?
Odločitev je vsekakor vajina,a meni se zdi v današnjem času to too much.Raje imam enega ali dva in jima vse nudim,kot pa 4 ,ki živijo v pomanjkanju(ljubezni in materialnih stvari).Pa brez zamere.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.5.2007 14:40:30   
Anonimen
Saj ravno to mojga tako zelo skrbi,kaj pa če bom potem še zmeraj hotela še enega? Tega ne vem.
Rodila sem malo več kot pred 6 meseci in  takrat sem začela razmišljat,da nočem da je to moj-najin zadnji otrok. Poskušam živeti v prepričanju,da ni zadnji,ker se bojim da bi lahko padla v depresijo.
Denar sploh ni problem,čeprav dela samo mož. Jaz sem doma,kar je pri treh otrokih kar fajn in mi ni potrebno dati nobenega v vrtec. No najstarejša je že v 2.r. Drugi je star skoraj tri leta,najmlajši pa skoraj 7 mesecev.
Vsem se posvečam kolikor se da enako,oziroma kolikor kateri rabi,ker dojenček potrebuje največ časa.
Ni pa nobene stvari,ki bi me zaustavljala pri odločitvi za še enga(razen mogoče mož),ampak se preprosto bojim dokončno odločiti,4 otroci res niso mačji kašelj.

(odgovor članu Maleal)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
3.5.2007 20:51:02   
laurago
Mi smo načrtovali 3 sedaj imamo 4sončke in nam je prav lepo.
Zate pa nevem, lepo se pogovori z možem. Mogoče moža skrbi tudi to da je najmlajši star 7mes. in da še za četrtega nebi imela časa, čeprav si ti doma ampak 3 otroke pod 5 let in enega v osnovni šoli res ni mačji kašelj. Samo ti si rekla da si doma tako da bi mogoče kar šlo.user posted image (pri nas oba delava in se nam vse lepo izteče, je pa malo drugače ker sta najmlajša dvojčka).

Najraje jih imam:
Laura- 26.6.2001
Gorazd- 13.8.2003
Gašper & Gaber- 6.1.2007
ter da seveda ne pozabim najboljšega ter najprijaznejšega moža Klemna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.5.2007 21:10:51   
eva1
Imarcel-zakaj pa misliš, da bi 4-je živeli v pomankanju, in da je to za današnje čase "to mač"? Pri nam doma je 6 otrok in se nikoli nisem počutila zapostavljenje, počutila sem se prav ljubljeno,ker me je obdajalo toliko ljudi, ki so/ me imajo radi...tudi materialno nam ni nič mankalo, prav fino smo živeli...
sicer pa 4-je otroc vrjetno res niso kr tako, ampak če vam znese in če oba mislita da bo ok, potem pa ni argumentov proti...jaz občudujem tiste, ki se odločijo za več kot 2 otroka..in pomoje bomo mi tudi še kakšenega imeli(sedaj imamo 2) čez čas...bog vedi, kaj bo čas prinesel...vama pa lahko želim le srečno, pa kakorkoli se odločita!

(odgovor članu laurago)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.5.2007 21:32:01   
stunfek
Živjo. Se pridružujem mnenju, da tudi v družinah z več kot tremi ali štirimi otroci ni treba bit nobenemu zapostavljen in manj ljubljen. Prav superca je lahko. Jaz sem bila ta četrta.
Odločiti se moraš sama. Kaj te vleče k temu, da bi imela še enega. Da ni slučajno to, da bi bil tvoj 7 mesečnik zadnji otrok in te to na nek način straši? Ker enkrat bo en zadnji. Malo se obrni vase od kje dilema. Če si ga želiš ga pač imej. Nč ne kompliciraj. :)Če pa nisi prepričana, si pa vzemi malo časa, da retuhtaš kaj si pravzaprav želiš. Saj mudi se ti ne. Kakšnih par mesecev lahko še premlevaš, potem boš pa itak točno vedla, kaj želiš.
Srečno! user posted image

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.5.2007 7:26:59   
puri
Jaz te čisto razumem, ker sem v podobni situaciji, kot ti. Imam tri otroke, najstarejši nima niti 5 let, najmlajši ima pa 16m in tudi jaz ne morem pomisliti na to, da je to moj zadnji otrok. Ko sem šla domov iz porodnišnice, sem jokala v avtu, ker mi je bilo tako hudo, ko sem pomislila, da je to moj zadnji otrok (ker sva vedno govorila, da bova imela3)in da teh prelepih trenutkov (nosečnost in vse ostalo), ne bom nikoli več doživela. S tem se kar nisem mogla sprijazniti, še posebej zato, ker sem še mlada(27let),....no, ampak k sreči mi moj mož stoji ob strani in tako sva se odločila, da bova imela še enega in sedaj je prvi mesec, ko delava na tem. Tudi jaz ne hodim v službo in jih imam doma. Da bi živeli v pomankanju, me nič ne skrbi, sploh ljubezni je lahko vedno dovolj, dolgčas jim pa tudi nikoli ni. Že sedaj se znajo včasih zelo lepo igrat skupaj, najstarejši, pa že skoraj pol leta zelo navija za še enega dojenčka.
Tudi jaz ne vem, kaj bo, ko bom rodila še četrtega,....ne vem, ali bom potem lahko rekla stop, ampak mislim, da če je le možno, je treba slediti srcu in če je želja po otroku tako velika, sigurno tudi otrok ne bo nič prikrajšan, ker bo veno obdan z ljubeznijo, ki je v velikih družinah sigurno ne manjka!
Nekatere nas res ne razumejo, kako imamo močno to željo po otrocih, ampak ljudje smo si različni in hvala bogu, da obstajamo tudi take, ki jim eden otrok ni dovolj, ker drugače bi hitro izumrli. Okolica bi nas morala podpirati in vzpodbujati, ne pa, da se kar "zgražajo", ko izvejo, da razmišljamo o še enem.

Želim vama, da bosta znala slediti srcu,....srečno!

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.5.2007 7:53:29   
Anonimen
Hvala vsem za te tople in vzpodbudne besede.

Puri,točno tako kot si opisala zase se počutim tudi jaz.Nekako se ne morem sprijaznit,da bi pri mojih 27 letih končala neko obdobje v svojem življenju. Da ne bom nikoli več pod svojim srcem nosila novega življenja,zelo me boli srce ko razmišljam o tem. Tudi midva sva si želela tri,a takoj po porodu je prišla želja po še enem. Jaz upam,da se bova z možem odločila pravilno. Sedaj bova kratek čas mirovala,da bo najlajši star vsa 1 leto,takrat pa se bova odločila. Če bo želja tako močna kot je si ne znam predstavljati,kako bi živela,če si je ne bi izpolnila. Po moje bi padla v depresijo. Sedaj me tolaži misel na to,da bova v bljižnji prihodnjosti imela še enega,da lažje prebrodim ta čas.
Vama pa iskrene čestitke za veliko poguma in da čimprej zagledata dve user posted image user posted image .user posted image user posted image

(odgovor članu puri)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
4.5.2007 8:28:57   
puri
Anonimna, potem pa res čutiva in razmišljava čisto enakouser posted image . Tudi mene je vse od poroda pa do sedaj tolažila misel, da to ni bilo zadnjič in da bom to srečo mogoče doživela še enkrat in to mi je zelo pomagalo!

Saj bo, boš vidlauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.5.2007 8:51:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: puri

Anonimna, potem pa res čutiva in razmišljava čisto enakouser posted image . Tudi mene je vse od poroda pa do sedaj tolažila misel, da to ni bilo zadnjič in da bom to srečo mogoče doživela še enkrat in to mi je zelo pomagalo!

Saj bo, boš vidlauser posted image

Ja,to pa še kako drži.Ko sem brala tvojo zgodbo se mi je zdelo da berem svojo. Jaz le upam,da se bova z možem pogovorila in odločila tako da bo obema všeč,torej še enega dojenčka.
Sam se pa bojim,kaj pa če bo po četrtem otroku,še zmeraj želja še po enem?? Namreč pred zadnjim porodom nisem nikoli razmišljala o več kot treh otrocih.
Saj bo,bom vidlauser posted image

(odgovor članu puri)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
4.5.2007 9:56:40   
puri
Tudi jaz se bojim, da bom po četrtem razmišljala še o petemuser posted image , ampak si vedno rečem, da bom o tem razmišljala in reševala takrat user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.5.2007 10:21:32   
Anonimen
Dobra si ti meniuser posted image , ko bi le imela malo tvojega poguma,kajti mene je pa strah se dokončno odločit ravno zarad tega,kaj pa če bom še petega hotela...jojmejoj

(odgovor članu puri)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
4.5.2007 10:22:49   
Anonimen
Btw,lep avtaruser posted image . To so verjetno tvoji,a ne?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
4.5.2007 12:16:33   
puri
Ja, to so moji trije fantkiuser posted image

Drugače je pa tudi mene sedaj kar malo strah. Pri prejšnjih treh, sem šla res 100% v to, sedaj me je pa kar nekaj strah,......saj želim si ga zelo, samo pritiski okolice mi zbijajo veselje in pričakovanje, ker imajo toliko za povedat in na vse to gledajo zelo negativno, mene pa to žalostiuser posted image
Ampak jaz si vsak dan znova dopovedujem, da sva pomembna samo midva in najini otroci in da so edino naše želje pomembne, da bomo srečni. Upam, da mi bo počasi ratalo vseeno kaj si mislijo drugi, da bom lahko tudi sedaj začela 100% uživat v pričakovanju četrtegauser posted image

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.5.2007 14:33:44   
Anonimen
Enako pri meni. Ko omenim,da bova verjetno še imela kakega otroka naletiš zgolj na zgražanje,pa opozarjanje naj bom pametna,posebej me prizadene,ko mi moja mami reče,da če bi bila še enkrat mlada ne bi imela otrok ali pa kvečjemu enega. Zakaj pa pol naj živim,a naj celo življenje potujem. Kaj imajo tisti več ko nimajo in nočejo otrokuser posted image
Jaz še zmeraj mislim,da imamo me z otroci več,veliko več,zelo dober razlog za življenje.  Zakaj sem le tukaj v virtualnem svetu dobila vsaj nekaj vzpodbudnih besed,v realnem pa nobenegauser posted image .
Sicer se skoraj nikoli ne oziram na to kar pravijo drugi,ker so me že pri tretjem otroku gledali kot da sem z lune padla,ampak prija pa vseeno če ti nekdo spregovori nekaj lepih besed. Odločila pa se bova za nas in našo srečo ne njihovo. Moram pa zbrat pogum,da storim zadnji korak-odstranim zaščito,seveda če bo tudi mož 100% za.

(odgovor članu puri)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
4.5.2007 16:37:46   
puri
Pri meni je čisto enako in res sem vesela, da še nekdo razmišlja enako, kot jaz.
Če bi se rada kdaj kaj pogovorila ali pa rabila še kakšno vzpodbudno besedo, mi lahko pišeš na privatuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.5.2007 16:28:25   
Anonimen
Puri,sem ti poslala zs.

(odgovor članu puri)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?