|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Že tretji dan rdeča rit
2.10.2008 14:17:44   
temboli1
Pozdrav,

mene pa zanima, a se tudi vam dogaja, da ko vzamete otroka iz vrtca - jasli, pa jih doma previjate, vidite da ima rdečo ritko ?

Moja punca, dokler je bila doma, ni nikoli imela rdeče riti, pa tudi plenic smo več sprobali, tako da mislim, da niso krive druge plenice v vrtcu.
Včeraj je imela tudi po luli rdeče pike.

Ne vem, sej vem da imajo za enkrat 11 otrok za porihtat, samo če bo pa rita skoz rdeča pa ne bo v redu.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Že tretji dan rdeča rit
2.10.2008 14:24:09   
Anonimen
Se je zgodilo tudi nam. Zato sem jo takoj ko je prišla domov slekla, umila, popudrala oz. namazala in dala novo plenico.

Se je potem redkodkaj zgodilo, da bi par dni zaporedoma imela probleme.

Moraš vedeti, da se otroci morajo navaditi na novo hrano, mogoče tudi pijačo v vrtcu. Pri nas smo točno vedeli koliko plenic so preoblekli otroku, ker smo imeli svoje podpisane plenice in sem takoj videla koliko jih manjka (v ponedeljek sem napolnila npr. predal z 5 x 4 plenice in potem sem videla koliko jih je v petek še bilo).

Kasneje pa se več ne sekiraš toliko zaradi takih stvari, če se pojavljajo občasno. V kolikor bi pa to bilo konstantno bi pa pač opozorila vzgojiteljico. Pri nas so vedno mazale s hladilno kremo, ki jo je financiral vrtec.

< Sporočilo je popravil ***Želva*** -- 2.10.2008 14:26:11 >

(odgovor članu temboli1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.10.2008 14:25:42   
Naja30
Pri nas se to dogaja. Ima pa tamala zelo občutljivo kožo tam dol in če je dalj časa neprevita in pokakana, ima takoj vse rdeče. Poleg tega je alegična na pamperske in lumpi plenice, ampak to smo razrešili. Najhuje je pa to, da ko jo doma previjem vidim, da ni dobro očiščeno. Kar vnetje samo pospeši. Povedala sem v bistvu za plenice in da ima občutljivo kožo. Če se bo tole ponavljalo, bom pa rekla tudi, da naj jo malo bolj umijejo.

(odgovor članu temboli1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
2.10.2008 15:20:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
3.10.2008 13:03:15   
tabi
tudi pri nas tavečji ko je šel v vrtec je imel rdečo rito prej pa nikoli,pač ko je prišel domov sem ga umila posušila in namazala s praško.To se je dogajalo mesec pol pa ne več in tudi po dveh letih v vrtcu ni imel nikoli več rdeče riteuser posted image po moje je sprememba hrane malo pa tudi brzina vzgojiteljic sploh pri tolkih otrocihuser posted image pač povej vzgojiteljici svoje mnenje sej se da vse zmenit.

< Sporočilo je popravil tabi -- 3.10.2008 13:05:32 >

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.10.2008 15:13:20   
tojeto1
Tud naš ima pogosto rdečo ritkouser posted image . Mislim, no skoraj zihr sem, da je to zato, ker se pokaka in ga takoj ne previjejouser posted image . Pol se mu pa vse vname. Doma ga takoj pogledam, operem z mlačno vodo in vato, ga posušim in dam gor cinkovo kremo user posted image (takšna bela krema za ritko) in je pol čez noč bolje. Saj klinc, ko je pa naslednji dan spet isto. No, čez vikend se čisto pozdraviuser posted image , pol pa spet ista zgodba. To se nam je dogajalo en mesec, sedaj pa je malce bolje: ali ga večkrat previjejo ali pa se je ritka že navadila na vse hudouser posted image .
Upam, da bo čim prej minilo.

(odgovor članu tabi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.10.2008 21:17:20   
thaiss
Naš je tudi parx prišel iz vrtca z rdečo rito, pa smo rešli tako, da mu pri vsakem previjanju mažejo ritko s hladilnim mazilom. Od takrat se ni več ponovilouser posted image

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.10.2008 20:29:25   
wii
Pri nas je bila ista pesma, pa sem jo takoj previla, namazala, če pa je bilo fejst rdeče, pa smo uporabljali praško pasto, pri nas je delala čudeže čez noč. Pri prvih pikicah okrog spolovila, ki so lahko že znak glivic, pa sem jih 1 - 2 x namazalo Daktarin in se je pozdravilo.
Sploh  če  so bolj občutljivi je to problem v vrtcu, ker jih glih ne previjajo tako kot bi morali - pogosto.Sem se tolažila, da bo boljše, ko bomo brez plenic in smo dočakali tudi to. Ima pa naša pupa res zelo občutljivo kožo.
lp 

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.10.2008 20:48:59   
Lantea
Zanima me, kolikokrat pri vas previjajo v vrtcu? In kako pogosto jih previjate doma? Ker v skupini kjer jaz delam, previjamo 3x. Torej po zajtrku (pribl. ob 8.30 - 9.00), pred kosilom (10.30-11.00) in po počitku (med 13.30 in 14.00). Pa absolutno še vmes, če je kdo pokakan, ali je res tako polulan - kar se navadno ne dogaja. Men se zdi to čist dovolj pogosto, ker se še pri teh menjavah velikokrat zgodi, da so plenice napol suhe.

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.10.2008 11:45:57   
tojeto1
Lantea
Mislim, da jih čist pravilno in dovolj previjete.
Problem nastane takrat, ko ga previjete in se slučajno kmalu za tem pokaka in potem je pokakan do naslednjega previjanja - takrat se ritka vname. Moj tamali skoraj vedno kaka, ko kaj poje. In če se po kosilu pokaka, gre spat in pol je vse vnetouser posted image

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.10.2008 15:12:41   
PinkaPolonka
Samo sprašujem, ampak ali je bila slučajno pred kratkim slučajno bolana in je jedala antibiotike? Mogoče so glivice, ki jih povzročajo antibiotiki!

(odgovor članu temboli1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.10.2008 21:47:41   
Lantea
tojeto1
od kod vam informacija, da ostajajo pokakani do naslednjega previjanja? user posted image veste to zagotovo? so vam povedale same vzgojiteljice, da tako delajo?
meni na kraj pameti ne pride, da bi ga pustila takšnega, saj niti ne more otrok normalno ali se igrati ali spati, če je pokakan. pa če smo iskreni...igralnica bi tudi neznosno smrdela, če bi jih pustili pokakane. ravno danes sem imela vsaj 3 primere, ko sva jih ravno previli, in ker je najlepše kakati v svežo plenicouser posted image , so se kmalu zatem pokakali. pa sva jih takoj še enkrat previli. ni mi škoda ne časa, ne plenice!!!

(odgovor članu PinkaPolonka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.10.2008 9:21:58   
lilka
Mi nismo imeli nobenih težav, pa je naša še kar občutljiva, pa ni imela nikoli redeče rite, razen seveda ko je jedla antibiotik. Pri nas je blo edino to, da so ji preveč zategnili trakove na plenički in je imela potem živo rdeče črte, ker je pač občutljiva in sem to povedala in zdej nima več.

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.10.2008 14:17:54   
Nina00
Pri nas tudi nimamo teh težav, pa ima zelo občutljivo kožo. Jih pa previjajo tako, kot je napisala Lantea in še dodatno, če so pokakani. Ko so pokakani jim tudi ritko očistijo s plenico in vodo in namažejo s hladilnim mazilom. Se mi zdi, da je vse kot mora bit.
Če ima večkrat rdečo ritko, prosi, če jo umijejo in namažejo pri vsakem previjanju. Nam je rekla, da bodo tako naredile, če vidijo rdečo ritko, sicer pa mažejo le po kakanju.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.10.2008 17:30:41   
Naja30
Tudi če jih dovolj pogosto previjajo, je vse skupaj kot nič, če ostanejo koščki drekca na koži, kot se je dogajalo pri nas. user posted image  Pa tudi ko jo vzamem iz vrtca, ne bi rada takoj letela domov, da jo bom umila in previla, ampak pričakujem, da so že one dobro poskrbele za njo. Sem tudi sama delala v vrtcu in vem, da je to ena velika šlamparija, tako delat. Zato jim je treba rečt.

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.10.2008 22:03:01   
3jesončki
Vedno samo pritožbe kako vzgojiteljice premalo, preslabo, ... previjajo otroke.
Kaj pa starši, ki pripeljejo otroka v vrtec še z nočno pleničko, pokakane, z vneto ritko (čez dan se izboljša, naslednje jutro spet rdeče), ...?
samo v razmislek ... doma imate enega otroka, v vrtcu 14. Medtem ko so v sobi se na vonj po kakanju nekako navadijo (zavohajo šele, ko malček pride mimo - v bližino), ...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.10.2008 12:26:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lantea

tojeto1
od kod vam informacija, da ostajajo pokakani do naslednjega previjanja? user posted image veste to zagotovo? so vam povedale same vzgojiteljice, da tako delajo?
meni na kraj pameti ne pride, da bi ga pustila takšnega, saj niti ne more otrok normalno ali se igrati ali spati, če je pokakan. pa če smo iskreni...igralnica bi tudi neznosno smrdela, če bi jih pustili pokakane. ravno danes sem imela vsaj 3 primere, ko sva jih ravno previli, in ker je najlepše kakati v svežo plenicouser posted image , so se kmalu zatem pokakali. pa sva jih takoj še enkrat previli. ni mi škoda ne časa, ne plenice!!!

jst sem jih "zalotila" na sprehodu ob 10ihuser posted image smo se slučajno srečali in je tamala tako nagnala, da sem jo morala domov vzet s sabo in je bila pokakana, pa v isti plenici, kot sem jo zjutraj(ob 5:30!!!) povilauser posted image
smo malo ropotali takrat, zdej sta drugi dve vzgojiteljici, se mi zdita tudi okoli teh stvari super, se še ni zgodilo kaj takega.

(odgovor članu Lantea)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
24.10.2008 14:29:29   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: 3jesončki

Vedno samo pritožbe kako vzgojiteljice premalo, preslabo, ... previjajo otroke.
Kaj pa starši, ki pripeljejo otroka v vrtec še z nočno pleničko, pokakane, z vneto ritko (čez dan se izboljša, naslednje jutro spet rdeče), ...?
samo v razmislek ... doma imate enega otroka, v vrtcu 14. Medtem ko so v sobi se na vonj po kakanju nekako navadijo (zavohajo šele, ko malček pride mimo - v bližino), ...

Taki straši, ki pripeljejo otroka v vrtec z nočno plenico, mene ne zanimajo. Mi skrbimo za higieno in ji dam vedno svežo za v vrtec. Vem tudi, da je 14 otrok veliko za dve osebi, ampak kot pravim, sem sama delala v vrtcu in vem, kako to gre. Ne gre se samo za svežo plenico, ampak kako je umita - koščki drekca so na koži. user posted image  Kadar jo dobim pokakano, ne kompliciram, ker se je lahko pač pokakala minuto preden sem prišla, ampak neumita ritka me pa razjezi. To je šlamparija, oprosti in ne rabim nobenega razmisleka.

(odgovor članu 3jesončki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.10.2008 12:34:52   
Branka Teržan

oj. najprej naj povem da sem nova in da imam tudi jaz obe punci v vrtcuuser posted image .
tudi meni se je zgodilo da je bilo prej vse vredu, ko pa je šla enkrat v vrtec pa je prišla drugi dan z rdečo ritkouser posted image . moram povedati da sem najprej bila prilično slabe voljeuser posted image potem pa sem se odlošila da ji dam naslednji dan zraven kremico, in potem je bilo vse dobro. pač sem povedala kako in kaj in sedaj nimamo več teh težav.

user posted image moraš se oglasit in potem so bolj pozorni. tak ti je touser posted image .

papa

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.10.2008 10:21:53   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Branka Teržan

user posted image moraš se oglasit in potem so bolj pozorni. tak ti je touser posted image .

papa

Točno tako. Tudi pri nas je stanje boljše, odkar smo se pogovorili.

(odgovor članu Branka Teržan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.10.2008 16:37:03   
dalara
Ko sem prebirala vsa ta vaša mnenja o previjanju v vrtcu, si nisem mogla pomagati, da se ne bi tudi jaz oglasila.
Delam v vrtcu- v najmlajši skupini otrok- stari so leto in pol ter manj. Pri svojem delu uživam in tudi delam s srcem.
user posted image  
Mi dojenčke previjamo trikrat na dan in seveda tudi PO POTREBI! Na misel mi ne pride da pokakanega otroka ne bi previla( pa naj bo to zjutraj, med igro ali pa po kosilu). Otroke , ki pridejo ob pol šestih zjutraj, previjemo že pred zajtrkom, ostale pa po zajtrku, potem jih previjemo pred kosilom( letos se dva otroka vedno pokakata po kosilu, zato jih previjamo šele takrat), nazadnje jih previjemo še potem, ko vstanejo, to je okrog 13.30 ure.
Vse otroke po potrebi mažemo z hladilnim mazilom ali be panthenom.
user posted image
Pri previjanju UŽIVAM!, zato ker se takrat z otrokom poigram, ga požgečkam, skratka se lahko posvetim samo njemu! Mislim, da mi ni treba poudarjati, da pri tem uživajo tudi otroci, čeprav se je marsikdo doma nerad previjal, s tem nisem imela nikoli težav.
user posted image
Na srce vam pa polagam:Če vas v vrtcu karkoli moti, jezi ali vam ne odgovarja POGOVORITE SE Z OTROKOVO VZGOJITELJICO!
VI STE OTROKOVA MAMA, VI OTROKA POZNATE BOLJE KOT KDORKOLI DRUG-POVEJTE KAJ VAS MOTI! SEVEDA NA LEP IN OBZIREN NAČIN!Vzgojiteljica vam vaših misli ne more prebrati iz oči! TUDI MI SMO SAMO LJUDJE. Smo pa tam zato , da skrbimo za vaše največje zaklade- za vaše SONČKE, KI KMALU POSTANEJO TUDI NAŠI ZAKLADIuser posted image , NAŠI SONČKI!user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?