|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Že spet žitna kašica
14.4.2006 22:31:03   
Anonimen
Pri nas smo stari malo več kot 3 mesece in zadnje 14 dni se user posted image zbuja do 4x na noč za hranjenje (prej pa 1-2x). Zdi se mi, da ji je moje mleko premalo (čeprav ga imam, zahvaljujoč Tametilu, dosti). Torej, zanima me:

1. Ali ji lahko že pri tej starosti zvečer dam v mleko malo žitne kašice? Bi bilo lahko kaj narobe?
2. Kdaj ste ve začele z uvajanjem goste hrane? V katerem obroku (zjutraj,zvečer, popoldne)?
3. S katero hrano ste začele? Sadni sokci? Prekuhano sadje, kašice....?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Že spet žitna kašica
14.4.2006 23:56:32   
alfa
Jaz ne bi, sploh glede na to, da dete nima niti 4m.  Meni so svetovali sledeče, da naj bi se dojenim otrokom začelo uvajati gosto hrano šele pri 6m pri otrocih, ki so na adaptiranem mleku pa pri 4m. In jaz prej ne bi začela. Imamo malčka starega 6,5m in smo začeli z uvajanjem pred 14 dnevi. Prvo smo uvedli dopoldansko malico, dobil pa je bučko.
Na tvojem mestu bi spremljaja njegovo težo in če lepo pridobiva bi ga pač večkrat pristavljala, v nasprotnem primeru pa bi namesto kašic dodala adaptirano mleko. Za kašice bo še dosti časa.
LP!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.4.2006 7:10:39   
lelaval
Se podpišem pod Alfo.

Mislim, da je to pač obdobje (vsaj pri nas je bilo), ko se zbuja. Jaz sem pač večkrat dojila. In tudi mine.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu alfa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.4.2006 8:01:50   
kati*
živjo

probaj malo več prebrati na to temo (iskalnik), saj je vaša "težava" pogosta pri 4m - otrok pravzaprav ni lačen, ampak rabi malo več tebe in tolažbe. Probajta se ne dojiti, potolaži ga na drug način (dudika če jo ima, božkanje, crklanje). To je obdobje, ko se naši malčki začno zavedati okolice in zato bolj nemirno ninajo. Če mu boš dala jesti vsakič, ko se bo ponoči zbudil, bosta prišla na 6-8x na noč (vsaj tako je bilo pri nas, dokler nisem dojela, da to pravzaprav ni lakota).

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.4.2006 8:06:50   
kati*
aja - tud mi smo probali s kašico in ni nič pomagalo. Pomaga pa sedaj pri 6m, da zdrži dlje, a po tem, ko smo premagali omenjeno težavo. user posted image

Imej v mislih, da otrok ponoči vedno dlje zdrži brez hrane in pri 6-8 m (če se otrok normalno razvija) naj bi zdržal brez nočnega obroka. Dojiti se pa želi zaradi tolažbe (dojenje otroku predstavlja edinstveno tolažbo) in ne zaradi lakote.

lp, K

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.4.2006 14:39:22   
tina104
1. Poskusi počakat do dopolnjenega 4. meseca (vsaj).
2., 3. Jaz sem začela dopoldne s korenčkom (kuhano, zmiksano). Začela sem pri 5.5 mesecih in še zdaj nima enega celotnega gostega obroka, tako da ne vem, če sem ravno prava oseba, ki ti svetuje.
Ko boš začela, če bi ji zvečer kaj dala, potem je verjetno res najbolje riževa kašica v mleko. Ampak to, da b to jedla še ne pomeni, da bo dalje spala. Naš recimo včasih zvečer poje kaki deci te kašice ali kaj drugega, pa ne spi nič dalje kot če je samo moje mleko. Po mojem se je pač navadil na zizo in se hoče malo pocartat vsake toliko časa ali kaj.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.4.2006 10:23:21   
via_2
živjo,
tudi mi smo podobne strosti - moja pupika bo čez nekaj dni stara 4 mesece. kakšnih 10 dni nazaj je zamnjela ritem spanja ponoči in se zbuja 2 do 3-krat na noč (do sedaj se je zbujala samo enkrat). verjetno je to samo ena od faz razvoja, vsaj tako sklepam, in bo minilo. za žitno kašico ti ne bi znala svetovati.
po nasvetu pediatrinje pa sem ji tudi že začela dajati kakšno žličko ali dve sadne (zaenkrat samo jabček in banana) kašice za pokušat, da se čimprej navadi na okus. začela pa bom tudi s korenčkovim sokom - vse seveda home made.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.4.2006 20:48:40   
simona2
Če že misliš, da je potrebno kaj dodati, si poskusi vmes izčrpati nekaj svojega mleka in mu dodati riževo sluz (kupi se v Dm od Alnature). To je najbolj naravna in verjetno najmanj škodljiva stvar. Mleko namreč samo zgosti in mu da malo več kalorij po mojem mnenju. Poskusi to res ne more škodovati. Z žitnimi kašicami pa ne pretiravaj (razen riževimi in od Milupe bio grisem brez glutena), ker vsebujejo gluten in zato svojo user posted image  potencialno izpostavljaš alergiji. LP in veliko sreče, po 4 ali 5 mesecu pa lahko tako ali tako začnete z gosto hrano.

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.4.2006 21:27:10   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: caffee

1. Ali ji lahko že pri tej starosti zvečer dam v mleko malo žitne kašice? Bi bilo lahko kaj narobe?
2. Kdaj ste ve začele z uvajanjem goste hrane? V katerem obroku (zjutraj,zvečer, popoldne)?
3. S katero hrano ste začele? Sadni sokci? Prekuhano sadje, kašice....?

1. Jaz še ne bi dala, raje probaj zvečer samo z adpaptiranim mlekom ali mešanico tvojega in adaptiranega, pa boš videla, če je kakšna sprememba.
2. Jaz sem začela z uvajanjem pri prvem otroku po dopolnjenjem 4. mesecu, vmes so se pravila spremenila, tako, da sem pri ta drugem začela nekje okrog 6. meseca, mogoče malo prej. Dala sem pa jima, najprej kakšno žličko, dve jabolčnega soka in drugih sokov, bolj za okus, ostalo je bilo še vedno mleko. Dajala sem pa bolj dopoldne.
3. Kot sem napisala, jabolčni sok, gosti sokovi, vendar le nekaj žličk par dni, nato po steklenički nekaj požirkov, po ca. 3 tednih sem začela z banano 2-3 žličke...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Ali ste dojenčku dajale kaplice proti krčem?
endrina

da, občasno po potrebi (44%)

da, redno ker je imel-a ful krčeke (18%)

ne, ni bilo potrebe po tem (29%)

ne, kljub krčekom sem uporabljala druge metode (8%)

Število vseh glasov: 272

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!