ronja
|
A ima kdo kakšne ideje za božična darila za ženske? V skrajni sili se lahko vedno h kakim kremam, dišečim solem in podobnemu zatečeš. Čeprav se tega rajši ne poslužujem, če ni "personificirano" - torej da naredim nekaj nekomu, za katerega vem, da bo to z veseljem uporabljal. Recimo moji mami sem za rd naredila eno tako darilno košarico z masažnimi olji, masažnimi trdnimi kosi (ne vem, kako se o v slo. reče - v ang. je bar), pa s penečo kopeljo in oljem za kopel in še nekaj drugimi stvarmi. Vse v njej ljubih vonjih in dekoraciji. Ampak niso vsi za razvajanje v bani (ona pač je ). Tašči sem lani sestavila darilno košarico na temo vrt, ker pač rada vrtnari: v večjo pleteno košaro za pobiranje pridelka sem dala motiko, rahljalko, lopatko, škarje za vrt, vrtne rokavice, nekaj vrečk semen, pa kar je še tega. Še torto sem naredila v obliki cvetličnega lončka in okoli dala sadje in zelenjavo, ki sem ga zmodelirala iz marcipana. Uspelo:) Najboljše je za vsako posebej razmislit, v čem uživa - če jih pač toliko poznaš. Sicer pa še vedno lahko napečeš kake božanske piškote in jih lepo zapakiraš . Pa ko sem ravno pri darilih.. kaj pa ponavadi kupujete svojim možem, fantom...? Uh, zanj imam še za nekaj življenj idej:) Vedno dobi knjigo. Ker ima rad knjige in ker je kot otrok ni nikoli dobil, si jo je pa vedno želel. Potem drugo darilo je pa odvisno kaj rabi ali kaj si želi: fotoaparat ali pripomočki zanj, doma narejen flis z dovolj dolgimi rokavi in pulijem, da ga ne zebe, ko kolesari ,... Moje prvo darilo zanj je bilo pa tudi kolesarsko: držalo za bidon in lučke za na kolo (sp. in zadnja). To dobi vsake par let, ker jih non stop zgublja . Vedno mu tudi kaj naredim, razen če sem res kaj bolana, da ne morem - do zdaj mislim, da je bilo to samo 1x. Lani mislim, da sem mu za novo leto dala kakih 6 ali 7 zabojčkov, da si je lahko lepo pospravil orodje, ker so mu bili všeč, pa vedno škoda denarja za to. No, jih je dobil in v vsakem not eno stvar: v enem je bila puščica za svedre, v večini pa doma narejene boxarce (sicer je zelo nezahteven kar se tiče oblačil, ampak boxarce ima pa rad samo ene in ker teh tu ne delajo, sem po njih naredila kroj, da jih zdaj lahko sama naredim:). Ma, naredila sem mu že svašta "bedarij", enkrat ko sva ravno naredila tečaj za jamarja recimo kombinezon za v jame, pa nahrbtnik in beležko s privezanim pisalom (da ga ne iščeš v jami, kjer ni ravno svetlobe),...
|