|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Žalostna zaradi vrtca
20.11.2006 15:13:20   
jazz
Torej,res sem! Stvar je takšna,da me je vzgojiteljica danes predčasno klicala naj pridem po Matica,ker je celo dopoldne jokal,ni hotel jesti( odrival krožnik),ko je zaspal,je spal zelo malo in se v kriku zbudil in tulil,ter motil druge otročke. Ni se mu dalo nič dopovedati,baje je bil totalno histeričen. Me je spraševala če imamo doma kakšne težave,ali če smo bili včeraj kje,kjer še nismo bili.....pa sva na koncu ugotovili,da bo težava najbrž v moji tašči in tastu.
Že na začetku se nista strinjala da gre mali v vrtec,da je pri 20 mesecih še bogi,bogi,neutrjen in sploh tam grdo ravnajo z njimi. Midva sva vztrajala in do sedaj je rad šel,tudi ni bilo hujšega,ko je po skoraj mesečni odsotnosti prišel nazaj. Tast in tašča,namesto da bi nama stala ob strani,pri najini besedi in povedala malemu,kako lepo,da gre v vrtec,in če ima že kaj prijateljev,in sploh pozitivno govorila v tej smeri,mu non stop govorita,ja,bošček,zdaj greš pa služit in take. Ko malega kdo vpraša kako se ima v vrtcu,še preden mali skuži kaj ga je človek vprašal,odgovori tašča v njegovem imenu..."povej Matic,da zelo nerad govoriš o vrtcu"....mislim,adiiiijoooo!!!! Ne vem več kako jima naj dopovem,da s tem obnašanjem škodujeta Maticu! Zjutraj, ko ga peljeva v vrtec,se poslavljata od njega ko da se ne bojo več videli in bogi,sem,bogi tja in v kratkih rokavih in copatah skačeta okrog avta ob 7.30.zjutraj,pol mata pa oba nahod,kriva sem pa jaz,ko ga mali faše tudi!!!! Danes je celo tast nesel tamalga v avto in ga montiral na sedež in po moje mu je moral spet dat kakšno tako pripombo,da je malčka toliko zdelalo. Preden smo se odpeljali,pa spet za mojim hrbtom,joooj kako žalostno gleda in kakšne skrbi ima,bogi,bogi!
Čisto mi ga bosta z...! Drugače jih ima ful rad in jaz tudi. Živimo pač v isti hiši in na žalost drugače trenutno ne gre,kot da požiram to pretirano vmešavanje v vse!  Joj,saj vem da sem sitna s tem,sam nimam nikogar da bi se mu stožila
in odprla ventile. Moj dragi je na terenu,jaz pa imam še rojstni dan in sem čisto
nostalgična,ker grem proti trideset! Hvala punce,da ste brale jamranje! BO ŽE!!!

Lep pozdrav! K
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Žalostna zaradi vrtca
20.11.2006 15:26:29   
total
Najprej bi jim takoj povedala naj se ne vtikata v takšne zadeve in pika.Madona,kaj jim nič ne moreš rečt,sej je tvoj otrok??? Pa kaj res mate skoraj vsi takšne tašče in taste,sam težav z njimi???? Grozno...user posted image ,postavi se zase in povej kaj misliš,to sam škoduje tvojemu otroku.
Pa vse najboljše za rojstni dan user posted image .

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.11.2006 15:28:49   
Mojca P.
Vec kot ocitno je, da bos mogla bit odlocnejsa...saj gre za tvojega otroka.
Objasni jima tako, da jima bo kristalno jasno, da naj tega vec ne delata, ker to ni dobro za malega in ker ti tega enostavno ne dovolis vec.

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.11.2006 15:31:29   
fricka
Najprej čestitke za rojsni dan.

Boš videla, da bo minilo. Tudi moj tast se z mano ni pogovarjal, ker sem ta malo odpeljala v varstvo. Pa na začetku mu še povedat nisem hotla. Zdaj ga je pa minilo. Jo je šel dvakrat sam iskat in je ugotovil, da je tam prav srečna.

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.11.2006 16:22:42   
piščanc
jah, nek kompromis boste morali usekati. ali popustiš ti in malčka daš v varstvo k babici (tašči), ali sta toliko dojemljiva, da jima celotno situacijo razložiš in se nehata vtikat, ali pa naredite neko sredinsko - ponj gresta po kosilu in ga razvajata do konca. ali pa je en dan na teden pri babici, štiri dni pa v vrtcu.

pomisli, kaj je najbolje za otroka - da ga vlečete na dve strani ali da ti popustiš in ga še malo čuva babica.

nočem ti soliti pameti, ampak včasih je treba popustiti v dobro otroka. tudi jaz sem.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.11.2006 16:35:39   
mmijau
Če bi ga babica čuvala, pa naj ga. Ne misli, da otrok pri 20 mesecih sklepa življenska prijateljstva. Če gre babica dopoldan z njim v park in še vi popoldan v kakšno družbo, bo imel več kot dovolj druženja z otroki.
Nisem na njihovi strani, ampak......
Moja tašča mi je že v nosečnosti povedala, da ona otroka ne bo čuvala. Ko pa smo ga dali pri polnih treh letih v vrtec, pa je norela. Tako sta bila navezana, toliko ga je naučila, da sem ji samo hvaležna. Sva se pa dogovorili, kaj bodo čez dan počeli, da ne bi ona čistila in pospravljala, mali pa bi gledal televizijo. Nema ! Če bi imela še enega otroka, bi ga dala še kasneje v vrtec, če bi lahko. Res nič ne zamudijo. Vključiš pa ga lahko v razne aktivnosti, če se zmeniš (ples, taborniki, sankanje,,...) Mi smo se, pa še srečni so, ker tako plačaš. user posted image user posted image user posted image

ŽIVLJENJE JE LEPO, ČE GA ŽIVIŠ,.....

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2006 7:36:23   
darjatimci
Najprej čestitke za rojstni dan.Pa tudi sožalje za stanje,ki ga preživljate.Ne bom te tolažila,da bo bolje,ker enostavno ne bo,dokler boste pod isto streho.Takih staršev se ne da spremeniti,pa konec,tudi sami imamo podobne težave.Mi smo rešili vsaj to,da nas pri prihodu in odhodu od doma pustijo v miru,čeprav težko,žal je bilo treba z grda,ker ni šlo drugače,bili so dolgi nosovi,ampak drugače ne gre.Še enkrat ponavljam ne bo minilo,še stopnjevalo se bo,po možnosti s potuho in čisto nasprotno vzgojo,ki jo bosta imela vidva.Zato se čimprej organizirajta kakor se najbolje da,pa veliko sreče vama želim.

(odgovor članu mmijau)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.11.2006 7:37:23   
blue sky
Vse najboljše ob rojstnem dnevu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !
Najbrž sta tašča in tast ljubosumna, ker bi Matica sama rada čuvala in zato manipulirata z njim. Po mojem ga imata zelo rada in ju skrbi, kako bo z njim. Poskusi se pogovoriti z njima in jima vbiti v glavo, da rad hodi v vrtec in bo tam tudi ostal, pa če se postavita na glavo.

(odgovor članu mmijau)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.11.2006 8:20:15   
Gordana-3
tako, kot pravijo punce. če si se odločila, da bo mali v vrtcu, povej to jasno in glasno tašči in tasti, še tvoj mož ti naj pomaga. morda bosta vihala nosove in bila ljubosumna, toda bo ju že minilo. prijateljstev morda res ne bo sklepal, tako kvalditetno pa časa, kot ga preživi v vrtcu, doma ne bi preživel. tut moja tašča je hotela pazit ta večjo, ko je bila v bolniški celo leto in ko sem ji pojamraLA, da koliko stane vrtec, se je hitro ponudila, da bo jo ona pazila. toda oba z možem sva rekla NE in tako je tudi ostalo. ta večja je šla v vrtec s 17 meseci, mlajša bo šla  pri enem letu in če bi se še 1x morala tako odločit, bi se odločila enako. domov je prinesla ogromno pesmic, igric, delajo stvari, ki meni še na kraj pameti ne pridejo, pa čeprav sem tud pedagog. ti ga kar lepo daj nazaj v vrtec.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.11.2006 8:28:21   
Anonimen
no jaz sama nisem zagovornik vrtce za vsako ceno pri enem letu, ampak če sta se pač odločila da gre v vrtec pa tudi prav. jaz bi tašči na lep način verjetno hotla povedat naj se neha vtikat, ampak pred descom bi pa znorela do konca in ga polala dol naj se zmeni na lepo al pa grdo! če še njegovo urgiranje ne bi pomagalo bi pa js ven padla tut pred taščo me sploh ne briga!

(odgovor članu Gordana-3)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.11.2006 8:32:01   
žmož
Tudi jaz pravim NE PUSTI SE! Če si se odločla, da bo mali hodil u vrtec, jim to jasno in glasno povej, ker ti povem iz lastnih izkušenj, da čimprej boš razjasnila določene stvari, bolje bo. Nekaj časa bo zamera, pol bo pa vse pozabljeno-vsaj če imajo ta malga tako radi kot pravijo. Če jim boš v takšni situaciji popustila-pa naj velja to za starše ali taščo in tasta, jim boš mogla tudi v vseh nadalnjih in začaran krog manipuliranja se ne bo končal. Saj je vendar tvoj otrok, lahko odločaš in skrbiš zanj, nasveti pridejo prav, vendar vtikanje v takšne stvari pa ne. Če ga hočejo čuvat, naj izrazijo željo, pa se pogovorite-seveda pod pogojem, da je odločitev tvoja in ne da ti pristaneš na kakršno koli odločitev pod pritiskom!
Upam, da se boš odločla prav.

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.11.2006 8:58:17   
mojcapr
Vsedi se dol s taščo in tastom in jima povej, da otrok bo hodil v vrtec  v vsakem primeru in da naj ga spodbujata, ne pa da mu govorita,da je bogi. Ker bo tako lažje sprejel vrtec. če ne bo otrok trpel in mogoče pa bosta le razumela in popustila v njegovo dobro. Saj otroci v vrtecu res ful napredujejo.
Držim ti pesti in ne biti žalostna zaradi 30, je potem le vse še lepše, verjemi iz izkušenj.

(odgovor članu žmož)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.11.2006 12:41:48   
pinki3
Jaz mislim, da se mora moz pogovoriti s svojimi starsi. Pove naj jima, da sta jima hvalezna za vso pomoc in da razumeta, da se ne strinjata z vrtcem. Vendar sta se vidva tako odlocila in ju prosita, da to odlocitev sprejmeta. Predvsem pa ne mesata otroka, ki ne more razumete, da se odrasli s katerimi zivi, ne strinjajo o zanj tako pomembni stvari. Da bosta onadva vedno njegova dedek in babica, vendar naj mu pustita, da se naveze tudi na vzgojiteljice in druge otroke. Jasno naj jima pove, da otrok trpi. In ce mislita, da bos ti zaradi njiju popustila, je to cisto navadno izsiljevanje, ki ga izvajata na racun otroka! Vem pa, da se je v druzinah vcasih skoraj nemogoce pogovoriti. Pa vse najboljse!

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.11.2006 13:49:41   
Pajaca
Pri nas je Pajacka rada hodila v vrtec, potem je šla tašča v penzijo in kar naenkrat se je poslavljala in ja v pižami... in še dojenčka smo dobil in katastrofa. Pajacka itak ni hotla it od doma. Tko da smo Pajacka poslali v šolo za dojenčke. Tašče se pa ni dal ustavt. No pol pa je prišlo poletje in sta bila oba doma, jeseni pa spet v vrtec. Pajacka jok in stok, pa jo moj pelje v vrtec in sliši kako se odpirajo dol vrata in se je sam zadru a zdej boš pa še ti težila, da ja nau hotla v vrtec. No pol ko je pršou nazaj je šel in ji razložil da pač naj jo raj pozdravla ko pride iz vrtca in od takrat je pršla ven ene 2x, oz če se slučajno srečamo. Pa ni več problemov.

Je pa sigurno to problem in je bolje da ju ustavita. Ker otrok bo mel skoz probleme z vrtcem in šolo če se mu bo tko govoril.

Pa ja varianta da grejo babice ob 14 po otroke v vrtcu in ga imajo 1 uro mi je všeč, pol maš popoldan mir in ne težijo.

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.11.2006 14:28:56   
kalbo
Ena je rekla kompromis....ma kakšen kompromis. Otrok je tvoj in stara dva mata da delata tako kot ti rečeš. Nema skakanja okol avta zjutraj pa gotovo. Raznorazne pripombe pa tud pri priči prepovej. Ko se gre za dobro otroka ni kompromisov s tastarimi.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.11.2006 8:50:28   
diva 4
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ena je rekla kompromis....ma kakšen kompromis. Otrok je tvoj in stara dva mata da delata tako kot ti rečeš. Nema skakanja okol avta zjutraj pa gotovo. Raznorazne pripombe pa tud pri priči prepovej. Ko se gre za dobro otroka ni kompromisov s tastarimi.

user posted image user posted image user posted image    Se strinjam z napisanim.Mi živimo v zgornjem nadstropju , moji starši pa spodaj.In je moja mama tudi velikokrat izrazila željo , da bi pazila malčico do tretjega leta.Pa sem vztrajala pri svojem in jo dala z enajstimi meseci v jasli.Sva se pa tudi pogovorile in me podpira pri vzgoji , če se pa ne strinja pa mi to pove na samem in ne pred otroci.Je pa moja mama tudi kasneje odkrito priznala , da ne bi otrok vsak dan preživel tako aktivno v varstvu doma, kot ga preživi v vrtcu.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?