Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Žale-čevapčiči, kostanj, itd. 2.11.2012 19:10:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Da se prodaja kostanj mi je še nekako logično oz. normalno ... samo čevapi in sladkorna pena
|
|
|
|
RE: Žale-čevapčiči, kostanj, itd. 2.11.2012 21:13:29
|
|
|
|
takotako
|
Jaz sem iz vasi in ko sem z mojim prvič šla za 1.november sem bila čist šokirana... Grozen!
|
|
|
|
RE: Žale-čevapčiči, kostanj, itd. 2.11.2012 22:21:39
|
|
|
|
mateyka
|
ja ne vem, mi mamo danmrtvih kot nekaj žalostnega in groznega, medtem pa v mehiki in drugje po svetu.. Tradicije povezana s praznikom vključuje izgradnjo zasebnega oltarje v čast pokojnega iz sladkorne lobanje, ognjiča in najljubše hrane in pijače umrlega in obisk grobov z njimi kot darilo (umrlemu). http://en.wikipedia.org/wiki/Day_of_the_Dead torej, veliko hrane in zabave - ni to nekaj žalostnega..
|
|
|
|
RE: Žale-čevapčiči, kostanj, itd. 3.11.2012 10:05:18
|
|
|
|
gsatalema
|
Saj 1. november ni pogreb teh naših ljubih - žal že umrlih,....., takrat se upam, da vsi spomnimo svojih pokojnih in nisem še srečala ta dan na pokopališče nekoga, ki bi bil zalo zalo žalosten, seveda če izvzamemo še "sveže" umrle in morda kakšne otročke. Ljudje se mi zdi vzamejo ta dan bolj za druženje, srečanje sorodnikov na pokopališčih, bližnjih gostiščih, ali doma, in v ta namen kaj dobrega spijejo in pojejo, nekateri tudi pred pokopališčem kjer to prodajajo,.. tako da se mi to ne zdi zelo čudno.... Ali pa sem jaz
|
|
|
|
RE: Žale-čevapčiči, kostanj, itd. 3.11.2012 10:20:52
|
|
|
|
Paštetka
|
Ljudje smo različnih ver, imamo različne navade, običaje. Pa saj ne daleč od nas (v Srbiji sem to doživela), ljudje na pokopališčih ob grobu pijejo kavo in se menijo kot mi ob kavici v kafiču. Glede na to, koliko Srbov živi med nam ioz. ljudi s temi običaji, se mi potemtakem ne zdi nič čudnega. Sem tudi že videla, da folk ima na pokopališču "piknik". Spet Srbija.
|
|
|
|
RE: Žale-čevapčiči, kostanj, itd. 3.11.2012 10:41:46
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Sem tudi že videla, da folk ima na pokopališču "piknik". Spet Srbija. sej to ma tud mehika men osebno se zdi morbidno na enmu grobu čepet in jest, samo ne mislimpa zdej da je to grozno. mislim, čist štekam da je enim to fajn. jaz tudi vidim spominjanje preminulih in prednikov kot nekaj kar budi prijetne spomine in združuje ljudi v lepih spominih (ob grobu). samo jaz ne bi datuma za to določila, bi raje spontano. sam nima veze - simpatičen praznik, če se familja dobi, kaj poje, kako reče in se ma fino, ne?
|
|
|
|
RE: Žale-čevapčiči, kostanj, itd. 3.11.2012 12:52:45
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 Baje je sicer to že stara tema pa vseeno sem jst prvič letos slišala, da na Žalah za 1. novemeber prodajajo na stojnicah kostanj, čevapčiče in sladkorno peno... A se sam men to ne zdi normalno al sem sam jst staromodna? Normalno.....ta praznik je bil od nekdaj povezan s hrano.......
|
|
|
|
RE: Žale-čevapčiči, kostanj, itd. 3.11.2012 12:59:24
|
|
|
|
Paštetka
|
Mateyka, v Mehiki nosijo samo hrano na grobove. Ne jejo je tam. Vsaj videla nisem, da bi jo jedli. Samo nosili so, kao darove, da bo imel umrli kaj za jest na drugem koncu.
|
|
|
|
RE: Žale-čevapčiči, kostanj, itd. 3.11.2012 14:45:49
|
|
|
|
mateyka
|
Paštetka, afaik oboje. sej traja še celo noč.
|
|
|
|
RE: Žale-čevapčiči, kostanj, itd. 3.11.2012 15:08:00
|
|
|
|
Stanislava_
|
Kostanj mi paše, da se pogreješ, pašemi tudi v ambient (Žale so vsaj deloma spomenik, če se motim - Plečnikov), čevapčiči mi smrdijo, itak , na Žalah ali kje drugje.
|
|
|
|
RE: Žale-čevapčiči, kostanj, itd. 3.11.2012 15:22:49
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka Paštetka, afaik oboje. sej traja še celo noč. No, ponoči pa res nisem hodila okrog. So že podnevi na vsakih 20 metrov stali vojaki z brzostrelkami.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?