Anonimen
|
Pozdravljeni, sem študentka, PDP 5.10.2006. Zanima me kako bo z dohodki. Imam Zoisovo štipendijo (osnova ne vem koliko znaša), urejeno preživnino s starši (14.000SIT), prejemam še otroški dodatek in dodatek za nego otroka s posebnimi potrebami (sem namreč sladkorna bolnica), v lanskem letu pa sem zaslužila preko študentskega servisa cca. 916.000SIT. Letos več ne bom delala, ker sem namreč v rizični nosečnosti. Torej zanima me kako bo z dohodki. Bom samohranilka, oče je namreč uvidel, da on ne bi bil očka. Torej, vem da bom še naprej prejemala štipendijo, pravico bom imela do starševskega dodatka, ki je nekje 40.000SIT, moj otroški dodatek odpade, bom pa prejemala otroški dodatek za otroka in moj dodatek za nego otroka, kaj pa socialna pomoč? Kako se izračuna višina? V glavnem bi bilo zelo lepo, če mi lahko podate približen izračun. Je zelo pomembno, saj si moram urediti kako in kje bom živela, sedaj namreč odštejem za stanovanje 60.oooSit na mesec in to ni malo in ob tem izpadejo moji dohodki dokaj nizki, kljub temu, da drugače niso. In seveda do sedaj sem delala noč in dan, sedaj bo pa to nekoliko težje.... Res vas lepo prosim za natančen odgovor..... Hvala in LP Alja Odgovor: Pozdravljeni, pri določanju denarne socilane pomoči se upoštevajo vsi dohodki, prejeti 3 mesece pred vložitvijo vloge. Med te dohodke v vašem primeru sodijo starševski dodatek in dihodki preko štud. servisa (prejeto 3 mesece pred vložitvijo vloge), štipendija, preživnina in otroški dodatek se ne upoštevata. Ne vem če sem iz vašega vprašanja razumel pravilno, ampak sklepa da gre v vašem primeu za enosterševsko družino z enim otrokom. cenzus za dodelitev pomoči je 76.899 SIT, od katerega pa se odštevajo dohodki, našteti zgoraj.Upam, da to kaj pomaga..... Torej štipendija se pri soc. pomoči ne upošteva....
|