patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: enea sama delam v šolski kuhinji, ne na moji matični šoli ampak na šoli za katero moja šola kuha. V glavnem na obeh šolah so diete, vege, diabetes in celiakija,... in na obeh šolah dobijo otroci 3 dietne obroke,.. malico, kosilo in popoldansko malico,.. Če ima otrok zdravstveno dokazano da potrebuje dieto, ti mora šola to omogoči, prineseš zdravniško potrdilo, jaz če bi bila na tvojem mestu bi se magari skregala in tudi dosegla svoje,.. morajo ti to omogoči, saj konec koncev boš ti to tudi plačala,... aja pa še to, ne vem od kod prihajaš, ampak jaz vem da so z "mojih" obeh šol kuharice in učitelji učencev (bolnih) šli na neko predavanje (zdravniško) v LJ, ravno zaradi teh otročkov, ki potrebujejo posebno dieto in več pozornosti,.. vstrajaj,.. in boš dosegla svoje,.. ne popusti,.. Meni se tudi tako zdi. Na naši šoli imajo zaposleno posebno kuharico, ki pripravlja prav diete, ki jih je kar nekaj. Tu se govori o dietah , ki so zdravstveno podprte in dokazane z zdravniškimi potrdili in ne le modne in drugačne muhe staršev in otrok. Ne vem, kaj predpisuje zakonodaja- ne da se mi brskat- se mi pa kljub temu zdi, da je to kršenje otrokovih pravic, če mu je kljub zdravstvenim težavam, onemogočeno jesti tisto, kar je zanj primerno oz. ustrezno. Otroke z dietami zaradi zdravstvenih težav se čisto lahko šteje v isti rang kot so otroci , ki so tako ali drugače invalidni in jim naj bi šola omogočila dostop do učilnic. Z dietami se ne gre igrati, saj vsak laik ve, da se pri tistih ta resnih lahko neupoštevanje le te, hitro tragično razplete. Ne zdi se mi primerno govoriti, da naj pač starš poskrbi, da bo otrok dobil primerno prehrano za čas ko je v šoli, saj je to marsikdaj staršem čisto neizvedljivo oz. neprimerno tudi iz strani otroka. Šola, ki se naredi takole brezbrižno do otrok z resnimi zdravstvenimi težavami in , ki ne bi želeli priti naproti takim otrokom in staršem temveč, bi se izgovarjala, da jim tega ni treba početi, definitivno ni šola, kamor bi bili vpisani moji otroci. OŠ je obvezna in temu primerno naj bi bila prilagodljiva in fleksibilna- predvsem pa človeška, saj je ustanovljena zaradi otrok.