|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šok
21.4.2005 13:43:43   
micki
tko je; g mi je včeraj rekel, da moram nehat kadit!!!! Tud enga na dan ne smem prižgat!!! Kolegici pa je pred 1 mesecem rekel naj samo zmanjša!!! Hallo, kje je tu logika???? danes še nisem nobenga skadila, ampak to ima tudi svoje posledice!!!! Tečna sm!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   šok
21.4.2005 13:46:31   
kofetek2010
a kr tko al si :nosecka: ?

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   šok
21.4.2005 13:46:47   
lan
Cisto prav ti je rekel ginekolog.Predvidevam,da si noseca,zato zate in za dobro tvoje male pikice ne kadi med nosecnostjo.Bodi toliko odgovorna!
Vso sreco

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   šok
21.4.2005 13:47:45   
Tiamo
Zakja bi mogla takoj nehat? A je kaj G obrazložil?
Kok si :nosecka:

LP Tia74

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   šok
21.4.2005 13:56:52   
lan
Jaz bom samo povedala svoje mnenje.Vem,da je tezko nehati kaditi se isti dan,ko izves,da v sebi nosis najvecji zaklad,ampak vseeno....Zdi se mi,ce nacrtujete otroka,bi morale ze pred zanositvijo nehat kaditi,ne pa,da se potem soocate s tem ali bi kadile ali ne,kar seveda,vsaj zame,ni nic za razmisljati.
V vecino primerih ni nic narobe z malckom,je pa definitivno vecja moznost,da pride do kaksnih razvojnih problemov.Zakaj?Zakaj bi postavljale svojega malcka v riziko?
Jaz ti zelim,da se pravilno odlocis,kar pa ves kaj je!

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   šok
21.4.2005 14:12:14   
teta beta
Poskusi nehat postopoma, če ne gre takoj. Jaz sem po :modri: prižgala še kakih 10 mogoče. Niti ne toliko, da ne bi mogla brez, ampak ker nisem hotela, da vsi takoj posumijo, da sem noseča. (Ko so 14 dni prej za novo leto vsi delali sklepe, da bodo nehali, sem jaz govorila, da še ne mislim, da bom potem, ko bom noseča :)-) Izogibaj se kofetkanju, ti bo mogoče lažje.

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   šok
21.4.2005 14:23:42   
Anonimen
In prav ti je povedal!

Seveda boš naredila tako kot boš sama hotela. Ampak naj ti povem, da če se boš sama odločila, da nehaš, v veri, da je tako edino pravilno, potem tudi to, da ne boš prižgala ne bo imelo nobenih posledic!

(odgovor članu micki)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   šok
21.4.2005 14:31:29   
Anhelo2
Dobro premisli če imaš pravico vsiljevati nekaj tako nezdravega nekomu, ki se sam ne more upreti in odločiti če to hoče ali ne.

Razmisli kako bi bilo tebi če bi te neprostovlno zapri v eno miceno sobico in ti cigaretni dim not pihali.

Zdaj sigurno mislite, da sem totalna antikadilka,ampak sem tudi jaz z užitkom kadila celih 10 let pa mi na pamet ne bi prišlo, da bi kadila v nosečnosti niti na začetku

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   šok
21.4.2005 14:54:09   
PIA 1
Moja izkušnja je sledeča...
Že takoj prvi mesec sem vedela,da sem zanosila.Sama po sebi sem to ugotovila,ker sem začutila spremembe(ženska tečnoba itn.).Kadim nekaj let po škatlico na dan.Med nosečnostjo se mi je apetit po cigaretu še povečal.Seveda sem nekoliko omejila cigarete,nisem pa jih opustila.Seveda bo vsak zdravnik svetoval oz. celo zahteval,da se med nosečnostjo in dojenjem ne kadi.Jaz sem se držala svojega pravila.Vsaka mati čuti svojega otroka še posebno takrat,ko raste v njenem trebuščku.V moji nosečnosti so zdravniki zelo komplicirali,ker sem bila zelo suhcena in trebuščka skorajda ni bilo do sredine sedmega meseca.Ker sem jim odkrito povedala,da kadim,so bili vsi pametni,češ da otročiček ne dobiva zadosti hrane prek pretokov.No,opravili smo test o pretokih in bilo je vse bp.Ker me še vedno niso hoteli odpustiti,sem sama podpisala odgovornost.S strahom?Niti najmanj!Rodila sem res točno v devetem mesecu z umetnimi popadki-gelom.Strah je ob porodu bil prisoten le zato,ker so mi vso nosečnost zatrjevali,da bo otrok zelo majhen in lahek.Bilo meje strah si videti otroka.Ko pa sem jo končno zagledala,sem jokala ob njeni lepoti.Imeli sva 2500kg in merili 48cm.
Ja kakšen pa naj bo otrok,če je tudi mamica bolj majhne rasti in drobna???KingKong?

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   šok
21.4.2005 15:25:10   
PiaM
2500 kg ?:zmeden2: To je pa skoraj king kong, bi jaz rekla...:)-:)-:)-
Brez zamere, saj vem da si se zmotila, PIA 1 :)
:rozica:

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   šok
21.4.2005 15:34:50   
mujcek
Ravno danes sem šla po mestu in vidim eno :nosecka: z lepim trebuščkom, potem pa pogledam višje in vidim, kako si prižiga cigareto-mene je kar zastavilo. Kako je lahko takšna do svoje :duda:. Tega res ne razumem, saj sem tudi jaz npr. nora na čokolado, če pa bi mi jo zaradi :duda: zdravja prepovedali pa je pač nebi jedla.

Sama gledam, da se nahajam čim manj v prostorih s kadilci, že zaradi svojega zdravja; grozno se mi zdi, da kadilci velikokrat nimajo toliko olike, da v nekaterih prostorih in določeni družbi ne bi prižgali...

Kajenje je grda navada, ki srečki :nosecka: ne pristoji

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   šok
21.4.2005 15:38:03   
muc muc
Pozdravljena!

Jaz ti bom pa takole povedala!

Ce si prej kadila nekaj let, potem ne smes takoj nehati kaditi, ker grejo potem vsi strupi na otroka, zato si moras se vedno prizgati kaksen cigaret na dan. Pa tudi, ce bos do konca nosecnosti kadila, ne pretiravat, kaksen na dan, ne bo nic narobe.

Tiste, ki ne kadijo so tega mnenja da mores takoj nehat kadit.

V materinski knjigi pise, ce ze ne morete nehati kaditi, vsaj zmanjsajte. Ce bi toliko skodilo (mogoce malo ze), bi tam sigurno pisalo TAKOJ NEHAJTE KADITI in to z rdeco.

Pa tudi vsi vemo, da so sladkarije in gazirane pijace zelo skodljive, pa jih vseeno jemo in pijemo. Pa ni se dobro zrediti skozi vso nosecnost vec kot 12-15 kg, pa se marsikatera zredi za 20, 30 ali celo 40kg.

Lep dan vsem.

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   šok
21.4.2005 16:42:09   
tanaja*
Še jaz:

Imam dva otroka: 4,5 let starega sina in 7 tednov staro hčerko. V obeh nosečnostih sem kadila; v prvi okoli 10 cigaret/dan, v drugi pa škatlo ali več. VEM,kaj sem počela, ne me obsojat!!!!

Porodna teža sina, rojenega v 36.tednu(porod je bil sprožen zaradi neznanskega glavobola, ki so po 2 mesecih po porodu ugotovili, da imam vnetje sinusov!!!!) je bila 3150g in 51 cm, porodna teža hčerke (rodila sem točno na rok s svojimi popadki) je bila 3320g in 53 cm.

lp, tanaja*

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   šok
21.4.2005 17:45:56   
mimica
Do nosečnosti sem kadila 1-2 škatlici na dan in to z užitkom. Kakor hitro sem zanosila sem se odločila, da neham. In sem. Sedaj sem v 32. tednu in v rokah že skoraj 7.mesecev nisem držala cigareta. Ne predstavljam si boljšega vzroka za prenehanje kot je otrok.
Tvoj otrok v tebi nima glasu in ne more povedati, da mu ne paše. To kar ene pravijo, da mamice že vejo kaj je najboljše za njenega otroka, ker to čutijo... Prosim vas lepo, ta stavek me je pa res pogrel. Dober izgovor za zakrivanje oči pred resnico !
Ne me zdaj imeti kot da sem najbolj strastna antikadilka ker to nisem in vem kako je, ko bi si ga rad prižgal, ampak ne prenesem pogleda na nosečnico s cigaretom v ustih.
Ja začela sem kaditi zavestno, nimam pa srca, da bi zavestno otroka zastrupljala, kar ga v tem primeru 100%. Ne vem jaz ne bi tvegala s tako grdo razvado zdravje svojega otroka, sploh pa ne na predpostavki, da je "soseda " celo nosečnost kadila, pa ima težkega otroka. Ker ni vsa finta v teži.

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   šok
21.4.2005 18:16:15   
Anonimen
Saj ni samo porodna teža in velikost tukaj problem. Same veste, da mame kadilke rodite od nikotina odvisnega otroka.

Res ne razumem, kaj je tukaj za premišljati.

(odgovor članu micki)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   šok
21.4.2005 19:00:56   
Anonimen
Meta :bravo::bravo::bravo::bravo:, se popolnoma strinjam s teboj.

(odgovor članu micki)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   šok
21.4.2005 19:32:30   
superfly
Ženske ve niste normalne - 1 do 2 škatli na dan!!!!!!!!
Se opravičujem, ampak tole me je pa šokiralo, četudi ne bi bile noseče je to haloooooooo velik. Tudi sama sem pred nosečnostjo kakega pokadila, ampak škatlo do 2 na dan????? Ne me hecat - to je samomor za vsakega zdravega človeka. Mogoče neumno vprašanje, ampak kdaj sploh imate čas pokadit tolk cigaret? Men je v službi ratalo pokadit 1 - 2 cigareta al pa še to ne, pa mogoče doma kdaj kakega, ampak 40 cigaret na dan?

se res opravičujem, nočem nikogar obsojat, sam me je tole ful šokiralo.

lp, superfly

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   šok
21.4.2005 20:33:39   
lan
Nekatere ste totalno neodgovorne.
Te govorice,da moras prenehati kaditi postopoma so zame neumne,...V glavnem,tako kot sem ze napisala,prenehati morate kaditi ze,ko otrocka nacrtujete pa bo vse lepo in prav.

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   šok
21.4.2005 20:49:46   
cmokec
Ojla, :rozica::rozica:
Jaz sem tudi redna kadilka. Ko sem bila :nosecka: s Saro, sem do cca. 10t pokadila 1 do 2 cigareti na dan, potem pa nehala. Med porodom so me obhajale prave travme, če bo vse v redu. In je bilo. Približno 2 meseca po končanem dojenju sem zopet začela kaditi. Sedaj sem noseča 14t in 12t ne kadim več. Mi je pa G. rekel, da je bolje 1 cigareto pokaditi, kot biti živčen, nesproščen. Tudi telo se raztruplja ob takem prenehanju kajenja bistveno hitreje in res je, da del tega pride tudi do otročka. Edina logična torej je, da nehaš kaditi vsaj 3 mesece pred zanositvijo, če bi seveda vedel, kdaj ti bo uspelo.

Mi je pa nasvet G. o 1 cigareti na dan logičen in zaradi raztrupljanja bistveno ne upliva na otročka. Jaz sem se odločila, da tudi tega "dovoljenega" cigareta ne pokadim, ker bi mi to predstavljalo potuho, ki bi se vlekla skozi celo nosečnost. Je pa težko, še sedaj me prime, da bi ga prižgala, a je bolje, od začetka bi jih jedla.

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   šok
21.4.2005 21:44:27   
cmokec
Bolj ko sem razmišljala, če že res tako dolgo ne kadim, sem ugotovila, da sem se fino zmotila. V 5t sem zvedla, da sem noseča, ne kadim pa od 7t. Tko bo bolj prav. :bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   šok
21.4.2005 22:23:29   
nogometas
Tudi jaz sem rada kakšnega pokadila, ponavadi 3-4, največ pa 10 na dan, če smo ga žurali tut skor celo škatlo. Ker nisem inhalirala, sem imela konstantno vneto grlo, ker pa rabim glas v svojem poklicu (učim), sem z začetkom lanskega šol. leta opustila cigarete (delno tudi zasluga mojega fanta). Okrog novega leta smo začeli delati :duda: in sedaj sem v 12. tednu. Počutim se super, prižgem pa samo, če sem zelo zaprta, ker mi to pomaga odpraviti te težave, zdaj pa še to ne, ker je spet moj ljubček poskrbel, da imam pri roki eno zadevo, ki se ji reče Importal in baje ne škodi :duda:. SKRATKA, SEM ZELO SREČNA, KER NE KADIM VEČ. Verjetno pripomore tudi to, da mi zdaj, ko sem noseča, zelo smrdi...
LP

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   šok
22.4.2005 8:47:48   
monči
:bravo: za vse , ki ste proti kajenju v nosečnosti.
Kajenje v nosečnosti nikakor ne vpliva dobro na otroka in bi se kadilke morale tega zavedati!!

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   šok
22.4.2005 11:48:08   
pika**
Pri prvem sem nehala kaditi takoj, ko sem zvedela za nosečnost ( cca 10. teden ) . Mi pa že prej ni več pasalo. Kot da bi mi nek notranji glas rekel, da moram nehat. In nisem prižgala, dokler nisem šla nazaj v službo.
Nato sem večkrat poskušala nehat, pa mi ni uspelo dlje kot kašne par tednov abstinirat.
Kar čez noč - konec kajenja. In glej ga9nebesa, čez dva meseca je test pokazal - NOSEČA.
Ali je telo spucalo vse tiste strupe ven ali ne v dveh mesecih - ne vem in se s tem sploh nisem ukvarjala.
Vem samo, da sem se super počutila, ker mi je končno uspelo, nimam več težav z ožiljem, pljuči, kožo, prehladi in moj bebi je živahna :muca:, ki je napolnila 35. teden v maminem bušiju.

:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   šok
22.4.2005 11:51:13   
Olivija
se strinjam z Meto, no sicer je pa otrok potem verjetno itak pasivni kadilec ali pa pridobi nikotin po materinem mleku.

Sem pa tudi preden sem zanosila s tamalo kadila (v službi, pa na kavi), pa ni bilo težko nehat. Sej ene 3 cigarete na teden se tudi meni ne bi zdelo tako grozno, ampak že sama slaba vest mi to ni dopustila.

Je pa res, da je verjetno bolje postopno nehat, da se telo navadi na novo situacijo.

LP

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   šok
22.4.2005 11:53:53   
Olivija
pa še nekaj, ko sem bila v porodnišnici je rojavala tudi ena strastna kadilka in mi je potem babca povedala kako grozno je zgledala njena placenta (vsa siva z nekimi pikcami). Najkasneje potem se pa zamisliš kam gredo vsi strupi.

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Porodna izkušnja
Porodne zgodbe

Kakšna je bila vaša porodna izkušnja?

Pozitivna. (63%)

Negativna. (12%)

Oboje. (26%)

Število vseh glasov: 3676

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!