|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   škrlatnika
20.10.2006 11:41:32   
amadeusa
Evo zdaj me kliče mož od zdravnika, kamor sta šla z malo ker nam že tri dni kašlja teče iz nosa ima vročino 37,5 in jima rečejo da je škrlatinka. Tiste ki so jo vaši otroci preboleli mi povejte kaj več o njej.hvala za vnaprej
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: škrlatnika
20.10.2006 12:07:15   
Anonimen
Nimam izkušenj,sem pa po knjigi poiskala.
Izpuščaji pri škrltinki:ustni del ostane neprizadet,na telesu so posebej prizadeti predeli od pazduh in dimljah.
Tako vi pomagate otroku:
_Poskrbite,da otrok jemlje antibiotik natančno po navodilih zdravnika.
-En do dva dni po zaužitju antibiotika otrok že niveč kužen
vendar še ni zdrav.Otrok naj bo
doma vsaj en teden,mirovanje v postelji pa ni nujno.
-Vročino skušajte znižati z obkladki ali sredstvi proti
vročini,ki vam jih je predpisal zdravnik.
-Če ima otrok težave pri požiranju,se morate prve dni bolečin
izogibati trdne hrane.Če lahko naj otrok
pijerahlo sladkane pijače in mesne juhe.
-če otrok v kratkem času ponovno zboli za škrlatinko,pomislite na to,da
tudi zdravi lahko prenašajo povzročitelja.
Vsem osebam s katerimi je vaš otrok prišel v stik,naj zdravnik
naredi bris žrela,da izsledi možni vir okužbe.
Škrlatinko povzroča streptokok.

Pa še nekaj dodatnih info.

http://www.mama.si/?menu=C005

< Sporočilo je popravil neva6 -- 20.10.2006 12:10:58 >

(odgovor članu amadeusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2006 13:03:06   
amadeusa
Neva hvala za pojasnilo. Bolj ko študiram kje bi jo staknila mi je sumljiva ena deklica ki je bila prejšni teden pri nas, ker je mala imela rojstni dan. Ta punčka je nenormalno kašljala, tako da je skoraj od sile bruhala zraven, samo ne vem če je to značilno tudi za škrlatinko. Zdaj je dobila dva sirupa ospena v petek imamo kontrolo in v torek če nima vročine lahko gre malo na sprehod. Groza.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.10.2006 15:23:08   
Anonimen
Moja nečakinja jo je imela ene parkrat, tako da sem vsaj takrat obvladala znake. Zdaj sem že malo pozabila.
Spomnim se, da je znacilno bruhanje par dni pred izbruhom vročine in izpuščajev, ki so v obliki bolj hrapave, rdečkaste kože. Značilni so po zunanjem delu lic, v dimljah in podpazduho. Pa jezik je malinast.
V bistvu je pa škrlatinka angina s pikami, nič hudega. Le pri naporih je treba pazit, naprezat se pa otrok takrat ne sme. Npr. s kolesom vozit ali kaj takega, kar bi mu močno dvignilo pult. Posledice lahko v takem priemru nastanejo na srco ali na ledvicah.
Ni pa to kakšna huda bolezen, vsaj pri nas in pri punčki moje sodelavke, ki je škrlatinko tudi prebolela parkrat, ni bila.

(odgovor članu amadeusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2006 15:23:50   
Anonimen
Aja, je pa zelo nalezljica, ker otroka, ki ga pripelješ k pediatru s sumom na škrlatinko, dajo v izolirnico.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2006 15:27:09   
lelaval
Moja hčera jo je parkrat prebolela. Sama škrlatinka ni tako nevarna (v času, ko otrok zboleva), lahko pa pušča posledice na srčku, zato bo tudi tvoja hčera šla 3 tedne potem, ko bo že zdrava še na EKG. Moja hčerka jo je imela v zelo kratkem času celo 2x, tako, da je potem še pol leta jemala preventivno antibiotike.
Znake pa so že predhodnice navedle.
Pa čimprej se pozdravite.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2006 15:33:26   
amadeusa
Zanimivo. Naša mala nima nobenega znaka ne bruha, nima visoke temperature, nima flekov edino jezik je obložen inškrlaten kot malina. No sicer jaz je nisem vidla ker sem še v službi samo tašča pravi da je zaenkrat brez flekov. Bom vidla ko preidem domov. Me je kar groza če bom mogla v bolniško ker pol bo zopet brušenje jezikov.user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.10.2006 15:34:31   
amadeusa
Splišni praviš da je nalezljiva pa je naša bila v čakalnici z drugimi otroci brez da bi jo dali v osamo.A lahko jaz tudi to dobim?user posted image

(odgovor članu amadeusa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2006 16:12:45   
Anonimen
Ja, saj malinast jezik je kar zanesljiv znak, saj ni nujno, da ima vse. Tudi izpuščaji niso tako izraziti, je bolj kot nekakšna hrapava koža ob straneh lic, lahko tudi v dimljah in pod pazduho. A slabo ji ni bilo pa nič?

(odgovor članu amadeusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
20.10.2006 16:13:12   
Anonimen
Aja, ne, ti je ne moreš dobiti, to je otroška bolezen.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.10.2006 16:52:06   
Sofi
Moj Filip se je danes zbudil z vročino 39 °C in ves posipan z rdečimi izpuščaji. Pediater je postavil diagnozo škrlatinka in dobil je antibiotik sirup Ospen (jemal ga bo 10 dni) in Calpol za zbijanje vročine. Bolezen naj bi trajala nekje dva tedna, baje. Najbolj se bojim vročine in sprašujem tiste, ke ste to z otročki že prebolele, kako dolgo traja vročina pri škrlatinki?!
Sicer se pa bolezen zaključi z luščenjem kože predvsem na dlaneh, okrog nohtkov in na podplatih tam nekje v drugem tednu.
So pa baje 4 vrste škrlatinke in otrok lahko dobi vse štiri user posted image .

Naj bodo naši bolančki čimprej spet zdravčki.

lp

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu amadeusa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.10.2006 17:08:52   
Anonimen
NAŠA TAVEČJA JO JE MELA LETOS. ZADEVA SE JE ZAČELA Z VROČINo in nekimi čudnimi izpuščaji po celem telesu. šle sva k dohtarju in niso mel pojma kaj bi to blo. dohtarca ki je nadomeščala najino je dala antibiotik ker je sumila neko vnetje mogoče uho, ker je bilo tut mal rdeče ko da sva dobile hiconcil in šle domov. izpuščaj je bil sumljiv in smo tut dal bris gla ampak je bil negativen na škrlatinko. tamala ni nič bruhala al pa kašlala. je pa re da je škrlatinka ene mutirana verzija angine! ampak mal bl nevarna. v glavnem je tamal zvečer zakuhala skor na 40 vročine, s svečkam in mrzlimi obkladki po celem telesu smo jo spravl dol mal zutri pa nazaj k dohtarju. izpuščajev je blo ful več zato sva tut šli nazaj...no in pol je drug dohta povedov da je pa vseen škrlatinka, in da ni mus da na test pokaže??!! dobila je ospen in stanje se je v enem dnevu drastično izboljšalo. rekl pa so da je nevarna da pusti kake posledie na srčku tko a sva kljub lepemu vremenu in takrat kolektivu lepo en teden bl doma ble. no zadeva se je res zaključla z luščenjem dlani in podplatov

merkite se tut po pbolezni še neki čaka nič fiičnih naporov pa tak

(odgovor članu Sofi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?