|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šivalni stroj
31.3.2009 15:47:15   
san
pozdravljene,

rabila bi en nasvet. rada bi si kupila en dober šivalni stroj, ki ima po možnosti čim več funkcij. se pa žal totalno nič ne spoznam na te zadeve. a je možno, da reže, robi in šiva? katere znamke naj gledam? elna, singer, kaj drugega? pa kje bi se ga dalo kupiti najugodneje. pa najbolj bi biilo, če je primeren za več vrst materialov. ogromno enih želja... no, pa da je enostaven za uporabo.

hvala že vnaprej za kakršnokoli pomoč, predlog!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: šivalni stroj
1.4.2009 18:08:26   
Eca
Kot prvo mi ni jasno, zakaj želiš toliko stvari na stroju, če pa ne veš kako uporabituser posted image

Kot drugo, če res ne boš ful šivala (danes se to ne splača, ker so cunje v trgovinah zelo poceni) za robljenje in popravljanje pa ne rabiš nekega ful stroja.

Stroj, ki robi in reže hkrati je "entlarca". LE ta pa po mojih informacijah nima vsega ostalega, kar si ti naštela. Torej potrebuješ entlarco + šivalni stroj.

JAz imam eno Elno (zdaj bo imela že 6 let) pa zelo dobro služi namenu. Pri nakupu Elninega stroja dobiš še polovico tečaja plačanega, tako da se naučiš nekih osnov uporabe. Ne bom delala reklame za Elno, ker bi raje imela Singer ali Brother stroj, samo glede na mojo uporabo se stroji z visoko ceno ne izplačajo.

Mogoče edino to....moj stroj ima avtomatsko gumbnico, kar pomeni da jo sam zašije, ko mu nastaviš v "avtomat" gumb za katerega želiš imati gumbnico. Če drugega ne, potrebuješ gumbnico pri šivanju posteljnine.

Dober nakup!

Lp, Eca

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.4.2009 20:54:13   
Anonimen
Ja se mi zdi da takega stroja ki bi bil navadna mašina in entlarca ob enem ni. In ja res je blazno fino to imeti doma pri roki, sploh če si tak tip, da rad ustvarjaš, samo ni pa nujno, da ima miljon funkcij ... ok, da sam naredi gumbnico je res ful zaželjeno. Moja mami ima že vrsto let Singer entlarico in pa šivalni stroj od Hosqvarne in sta obadva super ... pri entlarci je morala do sedaj samo 2x dat nože nabrusit, ker pač rada spregleda kako bucko in ji le-ta zaide pod nože user posted image .

(odgovor članu Eca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.4.2009 8:48:40   
majate
Jaz sem kupila en levi stroj v Šparu - E&R. Uporabljam ene pet vrst šivov, drugih funkcij sploh ne raziskujem, ker to rabim samo da zašijem kako luknjo ali počen šiv. Če nisi vsaj malo šivilje, kakega dragega stroja ne rabiš kupit. Najbolje je da se pozanimaš v kaki trgovini, ki je specializirana za prodajo šivalnih strojev. Tam ti povejo funkcije, kakšna je kakovost stroja, cena, primerjajo različne znamke in cene. Jaz sem v šparu hotela zvedet kaj o tem stroju in niti mislit si nisem mogla, da nihče ničesar ne ve. Ko sem ga prvič "pokvarila" ga je mož peljal na servis in tam dobil kar nekaj uporabnih nasvetov in priporočil. Tako, da bi sedaj ubrala drugo pot pred nakupom novega stroja. Če pa nisi še nikoli šivala, pa tečaj zelo priporočam. Jaz sem imela en stroj 20 let star od moje mami in sem kar veliko šivala, ampak ti novi so ful natančni in se takoj kaka nastavitev premakne ( šivala sem preveč slojev ) in ne dela. Sicer sem z njim za mojo uporabo zadovoljna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.4.2009 9:05:59   
Hanuši
Vse te funkcije v 1 stroju ne boš dobila. Navadni stroj sicer robi, vendar je to cik-cak šiv. Pravi ometični šiv, to je pravo robljenje ti dela overlock oz. stroj za ometični šiv. Navadni stroji imajo ponavadi nekaj različic šivov plus izdelavo gumbnic. Overlock pa ti plasti samo sestavlja, kar pomeni, da še vedno potrebuješ navadni stroj. Jaz imam oba, ker je overlock šiv čisto nekaj drugega kot cik-cak z navadnega stroja. Firmo za overlock ti najbolj priporočam brother, za navadni stroj je pa popolnoma vseeno. Seveda je Singer super firma, vendar ni gospodinjski stroj nič boljši, ne vem jaz sem ga kupila preko Quelle-ja.
Če si iz Ljubljane ali okolice, ti priporočam, da se oglasiš v Črnučah, v servisu Šiv. Tam imajo vse možne in nemožne šivalne stroje od gospodinjskih pa do industrijskih, pa tut rabljene se da ugodno dobit, saj so jih oni servisirali. Skratka tam boš izvedela vse.
Upam, da sem ti pomagala in da te nisem preveč zasula s podatki.

(odgovor članu majate)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.4.2009 13:02:42   
san
Ooo, hvala vsem štirim za vse informacije in obrazložitev! Se bom pa res zapeljala do trgovine Šiv.
Še enkrat hvala,
s.

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.4.2009 13:07:18   
mala maja
poglej še v trgovini Jerše Sašo za modrim Levom na Zaloški.

Drugalče pa kot so ti rekle, če hočeš samo sem pa tja kaj zarobit ne rabiš ne vem kakšnega stroja in je vseeno če kupiš strij v kakšni vele trgovini ko bo v akciji. Če bi rada kaj več ustvarjala pa le daj malo več denarja in kupi malo bolj zmogljivega,. Vsekakor se strinjam da glej da gube šiva. Mi imamo sicer doma industrijske, amapk se včasi vseeno rada vsedem za navadni šivalni stroj ter se igram s cik-cak šivom.user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.4.2009 16:11:06   
n€na
Stroj, ki robi in reže hkrati je "entlarca". LE ta pa po mojih informacijah nima vsega ostalega, kar si ti naštela. Torej potrebuješ entlarco + šivalni stroj.

Ja obstaja tudi tak šivalni stroj Singer, jaz ga imam in je full uredu...kupila sem ga pa v merkurju...

samo meni se je nekaj polomio in sedaj iščem serviserja...in kolikor sem zasledila do sedaj je edini serviser za Singer v Ljubljani, če se motim me popraviteuser posted image user posted image

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.4.2009 22:12:57   
barika
Jaz imam en običen stroj iz quelleta in je super. šiva, robi, gumbnice dela ...ni da ni, samo rabi še nekoga zraven, da mu pomaga vse to delat, če boš pa res fuuul šivala, boš pa rabila zraven še entlarco.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?