|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šesta bolezen
12.11.2004 22:11:11   
Metuljčica04
Jo prebolevamo že drugi dan danes,kriza.Nič ne spimo,jokanje,merjenje temperature,nošenje,cartanje...Je zelo boga,temp. povišana skoraj 40,2x danes bruhala,jok noč in dan,mami in ati sma kot mesečnika,ampak tudi to bomo prebrodli,uboga naša :duda:.Najbolj me je strah,da ne bi prišlo do vročinskega krča.,čeprav ukrepamo vse proti temu.


L.p.!:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   šesta bolezen
12.11.2004 22:22:59   
Pinja
Boga pupica :duda:! Pa ati pa mami tud! A temperatura pa noče dol :zmeden:? Daj jo v hladno vodo, ali pa jo zavijaj v hladno brisačo. Tako se spomnim, smo nečaku zbijali temp., pa je pomagalo. No ja, saj si verjetno že probala, da ne bom preveč pametna :ups:.

Upam, da boste spali in da se mala čimprej pozdravi :angel:

lp :nosecka: 34t :sloncek:

(odgovor članu Metuljčica04)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   šesta bolezen
12.11.2004 22:43:39   
Anonimen
Če svečka ne bo prijela in jo boste res morali dati v banjo, ji najprej dajte toplo vodo, potem pa počasi dodajajte hladno. Nazadnje naj bo mlačna, ne hladna.

(odgovor članu Metuljčica04)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   šesta bolezen
12.11.2004 23:09:36   
niki5
ja mi smo ravno prejšnji teden ko mojemu starejšemu fantku ni padla vročina s sirupom, natočili vodo v banjo, dovolj toplo, potem pa počasi hladili.. v bistvu se voda kar sama ohlaja, do mlačne. Tako, da se je kar vsaj 10 min kopal. Potem sem mu pa še noge (ko je bil v postelji) povijala z hladnimi brisačami. Imel pa je vročine 39.7 In nam je uspelo jo zbiti.

(odgovor članu Metuljčica04)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   šesta bolezen
12.11.2004 23:33:26   
beba76
To je pa en receptek naših babic, ki je pri nas bila edina stvar, ki je pomagala (s kopanjem žal ni šlo). Krompir narežeš na kolobarčke in ga otročku s povojem zvežeš na dlani in stopala. Ne bo mu prijetno, ker je krompir hladen, pomaga pa 100% - no vsaj pri nas je. Čez kake pol ure lahko te povojčke smaneš, krompir bo pa ful potemnel.

Probaj, upam, da bo pomagalo, pa še veliko lažje je od kopanja, pa mislim, da tudi manj neprijetno za malčka.

(odgovor članu Metuljčica04)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   šesta bolezen
13.11.2004 8:55:25   
Anonimen
Ciao Tia Zoia citiram iz zdravstvene knjige:Roseola infantum je zelo pogosta,močno nalezljiva virusna okužba,ki se pri večini otrok pojavi že v drugi polovici prvega leta življenja.Prenaša se s kapljično okužbo.Povzročitelj je iz družine herpesnih virusov.Po stiku z virusom preteče 7 do 17 dni,da se pojavijo prvi bolezenski znaki.Roseola infantum se začne z nenadnim povišanjem telesne temperature od 39 do 40s C,pri čemer je splošno počutje otroka samo malo poslabšano.Po teh do štirih dneh vročina izgine v nekaj urah.Hkrati se pokažejo v plasteh rdeči izpuščaji,podobni ošpicam ali rdečkam,ki prekrijejo celo telo in po približno dveh dneh sprt izginejo.Ko se pojavijo izpuščaji,ni več nevarnosti okužbe.Ko otrok preboli roseolo infantum,je doživljensko zaščiten pred ponovno okužbo.Zapleti: kot redki zapleti se lahko pojavijo vročinski krči.Vročino skušajte znižati z obklatki na meča ne celega otroka zavit,ker lahko pride do šoka.Obe meči zavite ločeno.Za vsako nogo potopite eno krpo(dojenček-moški robec) v skledo z vodo,ki ima sobno temperaturo(18 stopinj)ožmite in ovijte okrog meč.Preko zavijte frotirko in tople nogavice najbolje mamine.Ko otrok leži v postelji ga pokrijte samo od kolen navzgor,da se toplota lažje odvaja.Dve uri zamenjujte obkladke za meča vsakih 10 -15 minut.Če se telesna temperatura ne zniža,lahko po dveh urah premora spet začnete z obkladki za meča.Če otrok zaspi,ga ne smete buditi za menjanje obkladkov.Otrok naj veliko pije,ker je zaradi vročine povečana izguba tekočine in pri tem tudi soli skozi kožo.:rozica::rozica:No to najbrž že veš pa vseeno,še za druge v pomoč.Timi je to bolezen prebolel pri 4 mesecih,sta morala z Katjo kar v bolnišnico.Upam,da bo kmalu boljše.Neva:rozica::morje:

(odgovor članu Metuljčica04)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Kuhanje
Siana

Pustite svoje otroke, da z vami kuhajo?

Da (96%)

Ne (4%)


Število vseh glasov: 70

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!