|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šesta bolezen...ali je možno?
6.5.2007 16:43:14   
kimi
No moja pikica je pa od včeraj vsa pikasta...ima namreč pikice kot mozoljčkeuser posted image . Samo ni pa imela nič vročine niti sedaj niti prejuser posted image . Na forumu sem prebirala debate na to temo in vse opozarjajo na vročino pred pikicami. Danes sem klicala v zdravstevni dom in so mi rekli da gre verjetno za šesto bolezen..samo vročine pa ni imelauser posted image . In me zanima ali je možno da bi bilo kaj drugega kot šesta bolezen...ker pupa je dokaj uredu malenkost bolj tečna kot ponavadi drugače pa je čisto ok. In brala sem da nekateri pišejo da je nalezljivo drugi pa da ni...ali jo naj jutri pošljem v vrtec ali ne...me jes trah da bi nalezla kakšnega drugega otročka. Hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: šesta bolezen...ali je možno?
6.5.2007 16:57:00   
noely
Mi smo pred kratkim ravno preboleli šesto bolezen.
Začelo se je s fleki na ličkih, nato z mozoljčki in nadaljevalo s fleki po celem telesu. Vročine ni imela. Kljub temu, da sem tudi sama najprej samo klicala v ZD in, da so mi rekli, da verjetno gre za to bolezen, sva se vseeno šli pokazat k zdravniku. Ta je diagnozo potrdil, v vrtec ni smela, saj je ta bolezen nalezljiva. Prav tako priporočajo, da otrok pije veliko tekočine, se izogiba soncu in večjim fizičnim naporom. Trajalo je pri nas nekje 10 dni.
Čeprav so mi pa vzgojiteljice v vrtcu povedale, da nekateri starši kljub nalezljivosti, otroke pripeljejo v vrtec, je naša ostala lepo doma. Sta pa ravno v času obiska zdravnika bila pred nami starša z dojenčkom in ju je sestra kar "nagnala" iz ordinacije, da se user posted image ne bi nalezel.
Tako, da jaz ti priporočam, če imaš možnost, da jo imaš doma.

Pozdravček, pa čimprej se pozdravite

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.5.2007 17:03:02   
kimi
hvala noely...potem je verjetno to to..k zdravniku greva pa jutri. Bom se pa potrudila da bo ostala doma...saj nebi rada da bi se še kakšen otroček nalezel. Pa verjetno ji bo doma najboljše..glede fizičnih naporov...doma imam pa še enega triletnika...ali se lahko tudi on naleze?

(odgovor članu noely)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.5.2007 17:10:49   
noely
Glede nalezljivosti bi jaz rekla takole:verjetnost, da se bo tvoj drugi otročiček nalezel obstaja,ampak po moje ni nujno.
Mi živimo skupaj s partnerjevo sestro, ki ima hčerko, pa sta v času
bolezni bili z našo vsak dan skupaj, pa njena ni dobila nič proč.
Upam, da se ne bo nalezel user posted image

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.5.2007 17:19:22   
kimi
o super...hvala za dogovoruser posted image

(odgovor članu noely)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.5.2007 17:28:27   
noely
Me veseli, da sem lahko pomagala user posted image

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.5.2007 18:30:35   
jakaracman
Tak otrok ne sodi v vrtec, pri nas bi ga vzgojiteljice vrnile.

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.5.2007 20:45:15   
mika
doma imam pa še enega triletnika...ali se lahko tudi on naleze?

pediatrinja mi je rekla, da  zbolijo le otroci do tretjega leta. mogoče je starejši otrok, že dovolj odporen in se ne bo nalezel.

zanima me, če otrok  preboli 6. bolezen  enkrat ali se lahko ponovi?

< Sporočilo je popravil mika -- 6.5.2007 20:46:12 >

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.5.2007 20:58:18   
natalia
mislim, da ima lahko samo enkrat.

papa

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.5.2007 21:11:30   
Peli
Moj mali je imel 6. bolezen pred kakšnim mesecem, je mel 3 dni visoko vročino, potem pa 3 dni izpuščaj, zdravnica je rekla da je nalezljivo dokler so fleki, da pa gre lahko ven če nima vročine.
Tisti starši ki pa takega otroka pošlejo v vrtec so pa tudmal nesramni, a mislijo samo nase, kaj pa drugi otroci?user posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.5.2007 21:23:14   
NRMM
Kimi to kar ti opisuješ,smo imeli mi pred 14 dnevi in je bila diagnoza 5 bolezen. Nič vročine ozr 37,4,potem pa so se pojavili izpuščaji. Ko se izpuščaji pojavijo otrok ni več kužen in lahko gre v vrtec.Sem vprašala pediatra in mi je tako razložil.Dobila boš potrdilo od pediatra in je to to.
Pri 6 bolezni pa navadno je vedno prej 3 dni visoka vročina,šele potem izpuščaji po celem telesu.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.5.2007 7:23:51   
asso
Ja tako je, najbrž gre za 5 otroško.

Moji dve sta obe preboleli 6 otroško in je res specifika. 3 dni vročina, en dan brez vročine in nato še tri dni pikice. vendar nikoli kot mozoljčki user posted image

Otrok, ko dobi pikice ni več bolezen nalezljiva. Lahko gre tudi ven, vendar je bolj švoh. Se mu prav vidi, da je bolan.

6. in tudi 5. otroško preboli samo 1x. Čeprav nam so parkrat rekli, da je to 6. otroška in ko sem rekla, da jo je že prebolela pol je bila pač viroza in pikice reakcija po vročini user posted image user posted image

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.5.2007 8:54:49   
Anonimen
Tudi meni se bolj zdi,da gre za 5.ne za šesto,za katero je značilna vidoka temperatura,medtem,pa kot ti opisuješ temeprature ni,so pa izpuščaji.
Naj vam povem,da so pediatri glede tega včasih zelo zmedeni,tudi našemu sem jaz postavila diagnozo za 6. bolezen,ko sem šla po internetu brskat in glede na znake,zdravniki so jo potem le potrdili.
Tole je pa o peti:
Je virusno obolenje, ki se prenaša s kapljično infekcijo, preko dihal. Obolevajo majhni otroci, šolarji, pa tudi posamezni odrasli. Virus prizadene celice rdečega kostnega mozga, zato se lahko v fazi prebolevanja bolezni pojavi blaga do zmerna slabokrvnost.
Za bolezen je značilno, da nastopi izbruh izpuščaja nenadoma, brez poprejšnjih prehladnih znakov, prav tako ni povišane telesne temperature.
Inkubacija traja od 6 - 14, včasih tudi 21 dni.

Najbolj karakterističen znak bolezni je značilni izpuščaj, ki nastaja v treh fazah:
1. Bolezen se začne z živordečim izpuščajem na licih, ki spominja na metuljeva krila. Koža v predelu izpuščaja je topla, nekoliko otekla, meja proti zdravi koži je ostra.
2. Dva do tri dni zatem se pojavlja rdeč lisast izpuščaj na udih in obeh ritnicah, šele nato pa na trupu. Na notranji strani udov je izpuščaj močneje izražen, na trupu pa bolj na prsih in na ledjih.
3. V tej fazi izpuščaj menjuje svojo intenzivnost, občasno zbledi, lahko tudi izgine, a se ponovno pojavi, če se tuširamo s toplo vodo ali zdrgnemo kožo. Izpuščaj lahko traja od 2 - 30 dni, včasih tudi srbi in izgine brez posledic.

(odgovor članu asso)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
7.5.2007 11:46:30   
CAPA
Pozdravljena!

Naj ti povem kako je ta bolezen zgledala pri nas...

Moj prvi je imel tri dni visoko tel. temperaturo in potem tri dni pike - konec.

Druga pa je imela en dan malo več kot 37 vročine (skoraj nič) potem še ene dva dni drisko pol pa tri dni pike...

vsak po svoje...user posted image

A da bi imela pa norice - vodene koze pa ni možno?

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.5.2007 12:01:06   
ada2
6. bolezen: najprej vročina, drugi, tretji ali četrti dan pikice, najprej po trebuhu, potem se razširi na noge, roke, vrat in lahko tudi na obraz, ni pa nujno. vročina je lahko zelo visoka, lahko pa glih toliko, da je.
in, ja, 6. bolezen se lahko ponovi.

5. bolezen: najprej izpuščaj (ponavadi najprej na licu kot kak metuljček), potem se drugi dan razširi po telesu, in šele potem nastopi vročina.

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu CAPA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Otroke prezgodaj ločimo od mam
Več časa porabimo za treninge, jezike, tečaje in lekcije kot za objeme in poljube.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?