Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: uršula83 IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Mene je tudi zmotilo, pa raje nisem nič napisala. Nikoli miksala, koščke pa je jedel že zelo zgodaj. Zadnjičmi j eena mamica 13 mesečnika rekla, da si ne upa dat otroku kos kruha, bobi palčke, grisina, ker se bo davil , potem pa mu je vseeno dala in je tako lepo jedel. Se mi včasih zdi, da so velikokrat starši tisti, ki bremzajo otroke, zaradi pretiranega strahu. Pa ne govorim za ta primer, ko otrok, še ne je pri 7 mesecih koščov. Bo že, ima še čas, ampak po 1 letu, bi pa že lahko jedel Lej Hope2, zdle se bom probala mal zadržat, ker mi je mal dvignl pokrov ob takih neumesnih. Naš je star skor 11 mescu, pa mu niti slučajno ne upam dat kos kruha. To je res izjemen primer, res da otroci že tam pri 8 mesecih lahko sami grizejo kruh in piškote, ampak ne vsi. Eni mamo res ogromne probleme s koščki ipd. Naš gre 23.11. v vrtec in kaj so mi rekli, navadte ga da bo sam jedu in to vse in nič spasirano. Rekla je (vzg.), da mu lahko mal pretlačjo če je res nujn. Dokler se men ni otrok začel davit, nisem imela nobenga strahu, ko pa se ti to zgodi pa bi rada vidla mamo, ki je ne bo pretirano strah. Nekateri otroci so pač bolj dovzetni za koščke drugi manj. Ja in naš dejansko še nima nobenga zoba čist vn, zdej je dobil 3 in ima čist majčkene. Normalno da ne more grizt bobi palčke. In to da pri 7 mesecih še ne je koščkov pomoje ni nč posebnega, naš jih še pr 11 komajda kazga z veliko muke. Mu ne pasiram več, ampak imava pa borbe s hrano.Prej je pojedu obrok spasiran v max. 15min, sedaj rabiva kar celo uro. Počasi gre, ampak res počasi. Tiste ki nimate problemov s tem, sploh ne veste kuk je to fajn da jih nimate. Malo si bolj pozorno preberi, pa prišparaj živce in ne dviguj pokrova po nepotrebnem . Kaj sem napisala, da po 1 letu je že čas, da poskusi košček, in celo povdarila da ima pri 7 mesecih še čas, da se navadi. Maš povdarjen rdeči moj stavek, če ga ne najdeš. In 1 ,esec do 1 leta je še veliko, v tem je še velik razvoj in bom še vedno takrat tudi trdila, da je zardi pretiranega strahu staršev, ker ne upajo sploh poskusi. To da starši poskusijo in ne gre je eno, drugo o čem govorim je, da si ne upajo poskusit po enem letu,otrok pa je pripravljen Pa še to, za grizenje ne rabi zobov, otroci žvečijo in to z dlesnimi. In ja brez zob je žvečil piškot, kruh, grisine.... ker se mu stopijo v ustih ob žvečenju. Otrok se najprej nauči žvečit in premetavat hrano po ustih, šele nato se nauči grist.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 12.11.2009 11:35:45 >
|