|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   še vedno miksamo hrano??
11.11.2009 21:45:15   
NINOLINA
moj sine je sar 7 mesecev, zelo je občutljiv na koščke in mal večje drobtinice hrane, sadje in zelenjavo še vedno miksam? Pa me zanima koko sve ve pri 7 mes hranile malčke. Drugače pa še zizava, zjutri opoldan in zvečer?

lp
nin@
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: še vedno miksamo hrano??
11.11.2009 21:57:33   
poli*
Ja, seveda se pri 7 mesecih še (vse) miksa. Naša je začela šele sedaj pri 1 letu jesti tudi manjše koščke.
Vse ob svojem času!

(odgovor članu NINOLINA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.11.2009 22:02:12   
zmajaz
Našima dvema ravno zaradi tega, ker vem, kake probleme imajo potem nekateri še vse do leta in dlje, ko otrok ne sme začutiti nobenega koščka v hrani, ko mora vse biti povsem gladko zmiksano, nisem hrane NIKOLI miksala. Ta drugemu sem že pri 4,5 meseca, ko je prvič dobil kuhan korenček, tega samo zmečkala z vilico. Itak se mora otrok sploh navadit na to drugačnost GH v primerjavi z mlekom, pa boljše, da se takoj navadi na bolj strukturirano hrano. Zdaj je star 6 mesecev in prav lepo je vse samo zmečkano z vilico in nima prav nobenih problemov glede tega.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.11.2009 22:07:57   
NINOLINA
tudi jaz nisem imela namena miksat, pa ni šlo drugače, se je tako davil da je bil čisto solzen in prov bal se je jest. Začela sem miksat in tako zdej to zgleda...no vsaj bolj gosto zmiksano je ker prej mu je ustrezalo pa bl redko zmiksano. Pa tud kak keks mu že dam v roko sam se bojim da bi se na koščku ki ga odgrizne zadavilllll. Drugače bi se on kr najraj dojil, sam nisem imala dovolj za našega požeruheca in sem začela s sadjem+zelenjavo. Imava pa tudi problem ker nima dudice n se potolaži le na dojki!!!!

lp
nin@

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.11.2009 22:15:45   
Najaa
Prvi nisem nikoli nič miksala, drugi pa miksam. Ampak ne vse. Tisto, kar ji gre težje v rito. user posted image

(odgovor članu NINOLINA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.11.2009 22:21:29   
kaya2007
mi smo celo večnost miksali, pa saj je star šele 7mesecev? kdaj ste pa že začeli uvajat GH?

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.11.2009 22:26:54   
poli*
Moja punčka se je začela tudi daviti, če je začutila koščke v ustih (6m), kasneje pa je koščke kar spljuvala ven (9m).
In sploh ni nič narobe, če mu pasiraš hrano. Še vsi so se navadili običajne hrane.
Ne vem, zakaj bi nekaj prehitevali in jih silili, da jedo kot odrasli?
Ok, če pri tem ni problemov je logično, da mu ne boš več pasiral, če se pa davi, je pa normalno, da mu spasiraš.

Poslušaj otroka, kaj ti pravi.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.11.2009 22:31:30   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: NINOLINA
tudi jaz nisem imela namena miksat, pa ni šlo drugače, se je tako davil da je bil čisto solzen in prov bal se je jest. Začela sem miksat in tako zdej to zgleda...

Ja v takem primeru pa res nimaš kaj drugo, kot da miksaš. Boš pač miksala, dokler ne bo otrok sam pripravljen sprejeti gostejše hrane - to pa lahko še traja nekaj mesecev. Bo že, ko bo - glavno, da ti je,  user posted image  ker eni sploh zlepa ne sprejmejo nobene goste hrane, tisto je šele problem.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 11.11.2009 22:32:18 >

(odgovor članu NINOLINA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.11.2009 22:51:22   
NINOLINA
s sadjem sva začela pri 4,5 mesecih požličkah, drugače najraje jej rižolino, keksoliko, karamelino......., polenta ga prov bide, res je smešn

lp
nin@

je rad tk da nimam problemov star je 7 mesecev in ima že 9 kg

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.11.2009 23:30:23   
Anonimen
Uvajat sem začela pri dobrih 4ih mesecih ... miksala ji nikoli nič nisem, sem samo pretlačila z vilico (na začetku fino, potem pa zmeraj manj) ... koške je lepo sprejela in pri 7ih mesecih komot pomikastila naprimer na koščke nacufano cvetačo in to ... je pa res, da ji pa nikoli niso teknili koščki v naprimer jogurtu in če dam roko na srce, jih tut jaz ne maram, tako da ji tega ne zamerim user posted image . Sedaj pri skoraj letu bp je koščke kruha, mesa, zelenjave ... v bistvu veliko raje je stvari, ki jih ji dajem z vilico , kot pa z žlico.
Mani se pretirano miksanje ne zdi ok ... dela pa itak vsak po svoje.

< Sporočilo je popravil Otika -- 11.11.2009 23:32:06 >

(odgovor članu NINOLINA)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
12.11.2009 8:48:50   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Ja, seveda se pri 7 mesecih še (vse) miksa.

Saj me ne bi nič zmotilo če ne bi bilo napisano "ja, seveda".

Nikoli nismo miksali, je jedla pretlačeno hrano s koščki.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.11.2009 8:55:31   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78**

user posted image  To je tudi mene zmotilo - ker izpade, kot da vsak, ki tega ne dela, ni normalen.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.11.2009 9:35:51   
Mrka
Pri prvem sem miksala vse do 1. leta, saj drugače ni ničesar jedel. Ves čas je bil na meji bruhanja. In, ker je jedel vse (ni bil izbirčen), sem mu pač miksala. Danes, pri 8-ih letih še vedno ni jedec, je pa vse po vrsti.
Pri drugem (star 10 mesecev) pa miksanje ni potrebno, saj ga koščki (več) ne motijo.
Tako da je pač odvisno od vsakega otročka. Zanje delamo pač tako, da je najboljše!

(odgovor članu NINOLINA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.11.2009 9:37:04   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78**

user posted image  To je tudi mene zmotilo - ker izpade, kot da vsak, ki tega ne dela, ni normalen.

Mene je tudi zmotilo, pa raje nisem nič napisala. Nikoli miksala, koščke pa je jedel že zelo zgodaj. Zadnjičmi j eena mamica 13 mesečnika rekla, da si ne upa dat otroku kos kruha, bobi palčke, grisina, ker se bo daviluser posted image , potem pa mu je vseeno dala in je tako lepo jedel. Se mi včasih zdi, da so velikokrat starši tisti, ki bremzajo otroke, zaradi pretiranega strahu. Pa ne govorim za ta primer, ko otrok, še ne je pri 7 mesecih koščov. Bo že, ima še čas, ampak po 1 letu, bi pa že lahko jedel

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 12.11.2009 9:39:54 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.11.2009 10:06:14   
uršula83
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Mene je tudi zmotilo, pa raje nisem nič napisala. Nikoli miksala, koščke pa je jedel že zelo zgodaj. Zadnjičmi j eena mamica 13 mesečnika rekla, da si ne upa dat otroku kos kruha, bobi palčke, grisina, ker se bo daviluser posted image , potem pa mu je vseeno dala in je tako lepo jedel. Se mi včasih zdi, da so velikokrat starši tisti, ki bremzajo otroke, zaradi pretiranega strahu. Pa ne govorim za ta primer, ko otrok, še ne je pri 7 mesecih koščov. Bo že, ima še čas, ampak po 1 letu, bi pa že lahko jedel

Lej Hope2, zdle se bom probala mal zadržat, ker mi je mal dvignl pokrov ob takih neumesnih. Naš je star skor 11 mescu, pa mu niti slučajno ne upam dat kos kruha. To je res izjemen primer, res da otroci že tam pri 8 mesecih lahko sami grizejo kruh in piškote, ampak ne vsi. Eni mamo res ogromne probleme s koščki ipd. Naš gre 23.11. v vrtec in kaj so mi rekli, navadte ga da bo sam jedu in to vse in nič spasirano. Rekla je (vzg.), da mu lahko mal pretlačjo če je res nujn.
Dokler se men ni otrok začel davit, nisem imela nobenga strahu, ko pa se ti to zgodi pa bi rada vidla mamo, ki je ne bo pretirano strah. Nekateri otroci so pač bolj dovzetni za koščke drugi manj. Ja in naš dejansko še nima nobenga zoba čist vn, zdej je dobil 3 in ima čist majčkene. Normalno da ne more grizt bobi palčke.
In to da pri 7 mesecih še ne je koščkov pomoje ni nč posebnega, naš jih še pr 11 komajda kazga z veliko muke. Mu ne pasiram več, ampak  imava pa borbe s hrano.Prej je pojedu obrok spasiran v max. 15min, sedaj rabiva kar celo uro.
Počasi gre, ampak res počasi.
Tiste ki nimate problemov s tem, sploh ne veste kuk je to fajn da jih nimate.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.11.2009 10:13:23   
Hanuši
No, kot je očitno, vsak otrok je zgodba zase.

Jaz prvi nisem mixala, ker mi je P rekla, da s tem razbijem molekularno struktuto in posledično uničim vse vitamine.

Tudi sedaj pri drugem samo z vilicami zmečkam.

Samo, če bi se pa davil, bi pa verjetno mixala

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.11.2009 10:17:45   
koala
Jaz sem mojemu pri 6 mesecih ponudila prvo GH, kuhan korenček ki sem ga pretlačila z vilico, tako da že od začetka ni jedel miksanega, niti ni maral miksanega,

Glej pri sedmih mesecih ima še vedno čas da se navadi tudi koščkov.
Moja prijateljica ima punčko,ki je do vstopa v jasli jedla izključno miksano hrano, dva dni pa vstopu v jaslipa je začela jesti vse samo da je bilonarezano na majhne koščke.
Daj otroku čas.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.11.2009 10:21:03   
Urska09
Jao, kaj ste napadle ubogo Poli! Saj je (najbrž) sam hotela povedat, da večina dojenčkov starih 7 mesecev je še pasirano hrano. Ker večina mamic na začetku pasira, da je hrana popolnoma gladka in redka. S tem dojenčkom olajšajo prehod s tekočega mleka na GH. No, vsaj jaz sem tko delala. Pri 5,5 mesecih pasirala in redčila z mojim mlekom, počasi nehala dodajat mleko, da je bila kašica vse bolj gosta. Pri 8 mesecih še vedno miksala, zraven pa ponujala bolj grobo hrano. Npr. kruh, pretlačeno banano, hruško, grobo zmiksane žitarice (pira, riž, proso, ajda...). Ampak res počasi, ker se je tudi davila. Zdaj pri 9 mesecih pa brez problema je npr. grobo zmiksane polnozrnate špagete z bolognese omako, polnozrnate otroške piškote, koščke kuhanega korenja, krompirja,....

Seveda pa ni nič narobe, če niste nikoli miksale. Slej ko prej bodo vsi jedli "normalno" hrano. No, vsaj jaz ne poznam nobenega odraslega, ki mu je potrebno hrano miksat user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.11.2009 11:30:40   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: uršula83

Lej Hope2, zdle se bom probala mal zadržat, ker mi je mal dvignl pokrov ob takih neumesnih. Naš je star skor 11 mescu, pa mu niti slučajno ne upam dat kos kruha. To je res izjemen primer, res da otroci že tam pri 8 mesecih lahko sami grizejo kruh in piškote, ampak ne vsi. Eni mamo res ogromne probleme s koščki ipd. Naš gre 23.11. v vrtec in kaj so mi rekli, navadte ga da bo sam jedu in to vse in nič spasirano. Rekla je (vzg.), da mu lahko mal pretlačjo če je res nujn.
Dokler se men ni otrok začel davit, nisem imela nobenga strahu, ko pa se ti to zgodi pa bi rada vidla mamo, ki je ne bo pretirano strah. Nekateri otroci so pač bolj dovzetni za koščke drugi manj. Ja in naš dejansko še nima nobenga zoba čist vn, zdej je dobil 3 in ima čist majčkene. Normalno da ne more grizt bobi palčke.
In to da pri 7 mesecih še ne je koščkov pomoje ni nč posebnega, naš jih še pr 11 komajda kazga z veliko muke. Mu ne pasiram več, ampak  imava pa borbe s hrano.Prej je pojedu obrok spasiran v max. 15min, sedaj rabiva kar celo uro.

Malo si bolj pozorno preberi, pa prišparaj živce in ne dviguj pokrova po nepotrebnemuser posted image . Kaj sem napisala, da po 1 letu je že čas, da poskusi košček, in celo povdarila da ima pri 7 mesecih še čas, da se navadi. Maš povdarjen rdeči moj stavek, če ga ne najdeš. In 1 ,esec do 1 leta je še veliko, v tem je še velik razvoj in bom še vedno takrat tudi trdila, da je zardi pretiranega strahu staršev, ker ne upajo sploh poskusi. To da starši poskusijo in ne gre je eno, drugo o čem govorim je, da si ne upajo poskusit po enem letu,otrok pa je pripravljen

Pa še to, za grizenje ne rabi zobov, otroci žvečijo in to z dlesnimi. In ja brez zob je žvečil piškot, kruh, grisine.... ker se mu stopijo v ustih ob žvečenju. Otrok se najprej nauči žvečit in premetavat hrano po ustih, šele nato se nauči grist.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 12.11.2009 11:35:45 >

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.11.2009 11:38:56   
uršula83
No če je pa 1 mesec do 1 leta še veliko časa in velik razvoj ti bom pa čez en mesec povedala, če že jemo tko kot treba.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.11.2009 11:44:58   
kristinaj
nikoli miksala, vse z vilico pretlačila.... je žalost če ni koščkov noter, ker ustka nimajo kaj mleti... moj je pri 7m jedel joto, ješprenko, fižolovko.... smo malo pretlačli, zelje zrezali in je bilo.....lih gromozanskih kosov mu nisem dajala, majhe pa itak....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu NINOLINA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.11.2009 11:45:28   
ledenaa
Ah,kar izpusti te neumne  komentarje drugih ;)
naš je začel koščke jesti pri 14 mesecih
verjemi da to ni nič takega ;)

vprašaj zdravnike na pediatrični če je to "neumnost" ali samo potuha  ,pa ti bodo rekli da eni pač kasneje eni prej in da s enimaš za kaj sekirat

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.11.2009 11:48:05   
kristinaj
hobe2 bravo....

pa še to ..... ne zadavijo se tako hitro..... pazite le pri jabolku in siru... narežte na tanke fetine in dejte otrokom jesti...... tudi škorja kruha je dobra za zobe... jo toliko časa vlači po ustih da je že vsa mehka in ni panike, le na koncu ko ostane mali kos je treba mu ga odvzeti....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 23
12.11.2009 11:52:46   
ledenaa
kristinaj pa še to :  moj otrok se je hotel zadaviti tudi s skorjo kruha in z vsem drugim,tako da ne pametujte.
Ali je po tvojem najboljše otroku dat in potem vse ven zbruha -očitno po napisanem sodeč

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 24
12.11.2009 11:52:48   
lilip
IZVIRNO SPOROČILO: uršula83

uršula83, pa daj se umiri! Napisala je, da se ji zdi, da velikokrat starši bremzajo otroke zaradio strahu, nikjer pa ne trdi, da je vedno tako! In res velikokrat starši česa ne "upamo" pustiti otroku, ker nas je strah. Še posebej, če imaš kakšno negativno izkušnjo.

Sama tudi nisem nikoli miksala, pasirala, ampak samo pretlačla z vilico. Mislim, da je treba otroka postopno navajat na bolj "grobo" hrano, čisto po malem in predvsem ne obupat. Seveda ga pa ne silit do bruhanja.

Lp

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?