Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
še vedno bi se samo dojil 5.3.2006 14:16:49
|
|
|
|
tina104
|
Naš je star 6 mesecev in pol. Pred enim mesecem smo začeli z uvajanjem goste hrane. Kak dan se je že zgodilo, da je pojedel 100 - 200 ml, večino dni poje eno žličko. Vsak dan mu 2x ponudim gosto hrano - ponavadi 1x sadje in 1x zelenjavo. En dan je npr. pojedel že 2dcl jabolka, drugi dan nič! Ko zagleda, da gre žlica proti njegovim ustom, začne migat z glavo - ima prave hitrostne dirke z glavo, pa usta skupaj tišči, potem sledi kričanje ali jok. Pomaga, da ga dam na zizo. Poskusila sem že tudi tako, da smo mu kako hrano dali v roka, da bi sam jedel, pa ni nesel v usta niti pod razno. Vse drugo, kar ni hrana, pa takoj da v usta (še posebej dober je papir) Kaj naj storim? Naj vsak dan znova ponujam gosto hrano in če noče pač noče? Naj ga silim s hrano? Naj popolnoma prekinem za nekaj časa uvajanje? Aja, mleka imam dovolj in napreduje zelo dobro, še preveč se redi. Hvala za nasvete.
|
|
RE: še vedno bi se samo dojil 5.3.2006 14:23:21
|
|
|
|
Jančika_
|
To je čisto običajno. Mali se tudi šele uči in navaja, da hrana pride še od kod drugje kot iz zize . Pri nas je bilo podobno. Po moje je najboljše mu pač ponujati, pa če noče, pač noče - enkrat si bo že premislil. Ponavadi jih prepričajo kakšna skupna družinska kosila, ko zraven gleda druge, kako jejo. Jaz sem nekaj časa kar kupovala pripravljene Hippove kašice (jaaa, slaba mati ), ker je mali pojedel vsakič samo žličko tistega, kar sem prej pol ure ali več skrbno pripravljala.
|
|
|
|
RE: še vedno bi se samo dojil 5.3.2006 15:56:12
|
|
|
|
anek
|
No, tud pr nas miganje z glavco in zapiranje ustk. Gosto hrano uvajama 14 dni, pa še nič ne kaže na boljše. No, danes sicer je bil majhen napredek pri zajtrku, ko smo vsi trije sedeli za mizo, je potem tud ona malo popapala, ampak zares čisto malo, glih tulk da proba.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 5.3.2006 17:01:01
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: še vedno bi se samo dojil 5.3.2006 17:45:31
|
|
|
|
Magi*
|
joj, poznam. sem zaradi tega bila skoraj ob živce. naša je šele po 12 mesecu začela dobro jesti gosto hrano, prej bi se pa samo dojila. začeli sva po dopolnjenem 6. mesecu, najprej sadje, potem zelenjavo... pa kašice smo poskusili, pa vse živo in nič ni hotela jesti.če je že odprla usta, je naredila 2-3 žličke in konec. pa so mi vsi pametovali, da naj jo manj dojim (meni je bilo to malo mim, da jo še kaznujem), da naj jo silim... danes je vse in to zelo rada, pa jo še vedno tudi dojim. jaz sem ji dala tudi njen krožnik in žličko, da je kao sama jedla in potem je tu in tam odprla usta tudi meni. najboljše je, da mu neobremenjeno ponudiš hrano (saj vem, da je težko. jaz sem dostikrat planila v jok), najboljše kar ob družinskem obroku in mu daj njegov krožniček in žličko. ko bo pripravljen, bo začel jesti. najprej malo, potem vse več. sam silit ga ne, ker bo hrano povezal z negativno izkušnjo. pa dober tek.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?