|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   še nekaj o preživnini
16.5.2008 15:05:03   
lory05
Prosim vas, če mi lahko kdo pove, ki ima izkušnje.
Prejšnji mesec sva se z možem tudi uradno ločila in je sodišče določilo 150€ preživnine. Nič pa ni bilo rečeno, če bodo bivšemu možu to trgali od plače ali mi bo moral sam dajat.
Danes je dobil plačo, jaz pa na svoj račun še nisem nič prejela, torej predvidevam, da mu ne bodo trgali od plače. Ker ne komunicirava, torej mi ne bo niti dal denarja, niti sam nakazal.
Kaj lahko naredim? oziroma, kaj bi morala narediti, da bi mu trgali preživnino od plače.
hvala vam za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: še nekaj o preživnini
16.5.2008 15:21:49   
soncek28
Poklicat in vprašat tam kjer rešujejo preživnine.Itak bi mogla že tam dat svoj žiro račun.Odvisno kaj si rekla na sodišču,al na roke al na tekoči račun.

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.5.2008 16:11:30   
taras76
ko sva midva to reševala je bil v sklepu določen datum do katerega mi
mora vsak mesec nakazovati preživnino na moj TRR. Če mi ne bi, bi
lahko na podlagi sklepa dala predlog za izvršbo in potem bi mu
avtomatsko trgali vsak mesec.

(odgovor članu soncek28)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.5.2008 16:29:45   
lory05
na sodišču nisem dajala mojega trrja, ker me ni nihče nič vprašal. Ampak glede na to, da je imela sodnica moje plačilne liste pred sabo in je na njih tudi moj trr, sem predvidevala, da je trr znan in da ne bo problemov.
Sodišče je določilo datum, da do 20. v mesecu mi mora nakazat, ampak jaz vem, da mi on ne bo nakazal, če mu ne vzamejo.
se pravi, da moram dat izvršbo, da mu trgajo.

hvala vam.

(odgovor članu soncek28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.5.2008 20:27:01   
tinatona
Hej!

Potem pa počakaj do 20.5. pa boš videla. Če ti ne bo nakazal, pojdi v DZS in kupi obrazecza izvršbo preživnine... Potem to izpolniš in oddaš na sodišču.

LP Tina

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.5.2008 23:08:36   
Anonimen
Potem pa počakaj do 20.5. pa boš videla. Če ti ne bo nakazal, pojdi v DZS in kupi obrazecza izvršbo preživnine... Potem to izpolniš in oddaš na sodišču.

Ja, tocno to narredi, takoj 21.

(odgovor članu tinatona)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
17.5.2008 17:49:59   
Anonimen
Tega ne more narediti prvi dan po zapadlosti prve preživnine. Izvršbo se lahko odda, kadar tisti, ki je preživnino dolžan plačevati, s plačilom zamuja najmanj dva obroka zaporedoma (in je že čas za plačilo tretjega - kakor leasing) ali najmanj dveh preživnin v enem letu ne plača pravočasno ali v določenem znesku. V nasprotnem primeru bi sodišče izvršbo zavrnilo kakor neupravičeno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
17.5.2008 18:30:38   
Anonimen
Izvršbo se lahko odda, kadar tisti, ki je preživnino dolžan plačevati, s plačilom zamuja najmanj dva obroka zaporedoma (in je že čas za plačilo tretjega - kakor leasing)

Aha.

Vmes naj pa otrok na hlape zivi...user posted image .

Kaksne moznosti pa imas te tri mesece?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
17.5.2008 18:38:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
Vmes naj pa otrok na hlape zivi...user posted image .

Ne. Vmes ga pa preživljaj sama, če si se že odločila zanj in če zahtevaš skrbništvo nad njim. Žal.

Kaksne moznosti pa imas te tri mesece?

Nikakršnih možnosti nimaš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.5.2008 18:39:50   
Anonimen
Nikakršnih možnosti nimaš.

Katastrofa.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
17.5.2008 18:40:56   
Anonimen
Temu se reče "zaščita matere in otroka" po slovensko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
17.5.2008 18:50:24   
Anonimen
Temu se reče "zaščita matere in otroka" po slovensko.

Ja, zascita...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
18.5.2008 1:55:26   
Anonimen
Seveda - "zaščita pred odvečno gotovino". user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
19.5.2008 11:16:49   
jagoda77
po moje najbolje, da ga 21. spomneš, če ne bo še preživnine... čist tko prijazen SMS... bo sigurno boljši efekt, kot da pa takoj letiš na sodišče, ker s tem se samo zaostrujejo zadeve, z mojega vidika...
mogoče je pa le pozabil... saj boš videla...

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.5.2008 11:31:34   
lory05
Ne jagoda, ni pozabil, ni imel niti namena plačat. Ker je  že na sodišču povedal sodnici, da on potem ne bo mogel živet, če mu da preživnino 200€ - toliko mu je hotela najprej določit, pol pa je določila 150€, ker je moj ubogi bivši mož tako "jokal", da nima denarja. Tako da sem kar sigurna, da tega denarja ne bom videla, zato sem upala, da mu bodo avtomatsko trgali od plače.
Ne razumem, zakaj to ne določi sodišče avtomatsko. Če bi se jaz lahko kdaj kaj normalno z njim zmenila, zdaj ne bi bila ločena. Zakaj pričakujejo, da se bodo ljudje po ločitvi normalno pogovarjali?!
saj vem, da nekateri se, ker so normalni, ma midva očitno nisva, ali pa vsaj eden od naju.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.5.2008 12:13:52   
jagoda77
IZVIRNO SPOROČILO: lory05

Ne jagoda, ni pozabil, ni imel niti namena plačat. Ker je  že na sodišču povedal sodnici, da on potem ne bo mogel živet, če mu da preživnino 200€ - toliko mu je hotela najprej določit, pol pa je določila 150€, ker je moj ubogi bivši mož tako "jokal", da nima denarja. Tako da sem kar sigurna, da tega denarja ne bom videla, zato sem upala, da mu bodo avtomatsko trgali od plače.
Ne razumem, zakaj to ne določi sodišče avtomatsko. Če bi se jaz lahko kdaj kaj normalno z njim zmenila, zdaj ne bi bila ločena. Zakaj pričakujejo, da se bodo ljudje po ločitvi normalno pogovarjali?!
saj vem, da nekateri se, ker so normalni, ma midva očitno nisva, ali pa vsaj eden od naju.

teh dejstev prej nismo vedeli, zato sem podala tudi takšen odgovor
potem pa vloži na sodišče za administrativno prepoved

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.5.2008 14:20:19   
pravozatelebane.com
IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007

Tega ne more narediti prvi dan po zapadlosti prve preživnine. Izvršbo se lahko odda, kadar tisti, ki je preživnino dolžan plačevati, s plačilom zamuja najmanj dva obroka zaporedoma (in je že čas za plačilo tretjega - kakor leasing) ali najmanj dveh preživnin v enem letu ne plača pravočasno ali v določenem znesku. V nasprotnem primeru bi sodišče izvršbo zavrnilo kakor neupravičeno.

Plemenita, tole pa ne bo držalo. Izvršba se lahko zahteva takoj, ko pride dolžnik v zamudo, to pa je naslednji dan po datumu, ko bi jo po odločbi sodišča moral plačati.

Pravozatelebane.com - brezplačni pravni nasveti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.5.2008 14:55:27   
Anonimen
Pravozatelebane.com - v zakonu piše tako, kakor sem jaz napisala. Počakaj, da se zbudim (sem pri "jutranji" kavi), pa ti prilepim link.

(odgovor članu pravozatelebane.com)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
20.5.2008 19:10:11   
Rivi
A mogoče veste, če obstaja kje kak "mušter" na internetu za zahtevek/vlogo za sporazumno določitev preživnine, ki se ga potem pošlje na okrožno sodišče?

Mia - 20.08.2007
Miino mesto

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.5.2008 19:11:45   
Anonimen
Izvršba se lahko zahteva takoj, ko pride dolžnik v zamudo, to pa je naslednji dan po datumu, ko bi jo po odločbi sodišča moral plačati.

Me veseli.

(odgovor članu pravozatelebane.com)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Imena za punčko?
Slavi 01

Ali vam so ušeč imena?

Patricija (14%)

Lavra (5%)

Riza (4%)

Sara (35%)

Zara (32%)

Ester (9%)

Število vseh glasov: 205

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!