Marogica
|
Na žalost si se poročila s človekom, ki je nezrel, ali pa vsaj ne zna nositi svoj del odgovornosti. Pa tudi ti si svojo odgovornost mogoče narobe razumela. Govorim za čas v porodniški. Tvoja naloga ni, da posrpavljaš, kuhaš, likaš, pereš....Tvoja naloga in trenutna "služba" je otrok in vse kar se njega tiče. Torej vsi moški, ki razumejo, da če je ženska doma z otrokom in lahko vse ostalo urediti ekscelentno, so zame bedaki. Še enkrat ponavljam, da je tvoja prva skrb otrok, vse ostale stvari so, vsaj zame, sekundarne. Če bi želela, da je moja hiša kot iz revije, bi morala zapostavljati otroka, ker vse to enostavno ne bi uspela narediti. Pa si tudi ne želim in tudi ne naredim. Seveda skuham, seveda operem, seveda posrpavim, vendar ko imam čas in ko se mi ljubi in nisem preveč utrujena. Pa mož mi seveda pomaga, pa še ne gnjavi, če nekaj ni postorjeno danes. Kajti to lahko opravim jutri, če pa bi že rad, da je danes gotovo, pa lahko tudi sam. Svetujem ti, da se nekajkrat na teden odpraviš ven (v gozd, na sprehod, v kafič, nakupovat) karkoli, samo idi iz hiše. Seveda sama. Bodi tisto uro ali pol ure samo zase in sama sebi dovolj. Mož, pa naj počuva otroka, ga previje, (mogoče celo kaj pospravi)..., in se z njim spoznava, kajti očitno mu to še ni uspelo ali pa nima interesa ali pa ga je strah, pa tega noče priznati. Praviš, da je vse po njegovem. In zakaj? ker si ti to dopustila, kakorkoli že-zaradi ljubega miru, iz strahu, ker ga imaš rada.....Zakaj bi torej on delal drugače, kot do sedaj, če pa na koncu obvelja tako ali tako njegova? Ne vem, kaj pričakuješ, če pa si ga doma navadila na "hotel". Zavedaj se, da človeka/partnerja ne moreš spremeniti (vsaj njegovega "bistva" ne). Lahko pa ga na diplomatski način "prilagodiš" svojim željam (določenim). Se pa vedno znova ćudim ljudem, ki zajadrajo v partnerske odnose iz katerih se razvije družina in se vsaj malo ne spoznajo oz. vsaj toliko, da vedo, kaj lahko od partnerja v bodoče pričakujejo. Pa to ne velja samo tebi, temveč marsikateri tukaj na RR. Pa brez zamere