|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ščitnica/depresija
18.2.2008 9:10:26   
Majabo
jaz še kar ne neham z raziskovanjem in vprašanji

a)zanima me ali je vzrok moje nespečnosti, nemira, potenja,.. lahko tudi moteno delovanje ščitnice?
mi lahko katera razloži kaj pravzaprav pomeni moteno delovanje tega organa in  v čem se kaže?

b)v zgodovini foruma je zelo malo napisano o depresijah, ker jih ni ali ker je o tem morda neprijetno govorit?
jaz bom vseeno vprašala, morda mi katera odgovori
z depresijami se nisem nikdar srečevala, vendar težave ki me pestijo v zadnjem času (27t nosečnosti) lahko kažejo tudi na to
d. Pušenjak pravi, da je relativno malo nosečnic nespečnih??? res? in da je to lahko znak za začetek depresije, nekje omenja tudi psihološko testiranje na nagnjenost k depresiji. Je morda katera že slišala za to reč?

Lahko se sicer tolažim ali zavajam, da vsa nervoza in nespečnost pri meni izhaja iz kronično zaprtega nosu, vendar, zopet -Pušenjak pravi, da depresije lahko izhajajo tudi iz kroničnih obolenj....
vsekakor moje nespanje vpliva na počutje in na odnos z mojimi bližnjimi in zadevo je potrebno rešit

če mi katera lahko svetuje in pomaga bom vesela

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ščitnica/depresija
18.2.2008 9:22:54   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: Majabo
a)zanima me ali je vzrok moje nespečnosti, nemira, potenja,.. lahko tudi moteno delovanje ščitnice?
mi lahko katera razloži kaj pravzaprav pomeni moteno delovanje tega organa in  v čem se kaže?

Mož je imel težave s ščitnico zaradi zrušenega imunskega sistema. Bil je nemiren, pulz je šel v višave že pri najmanjših naporih (npr. hoja po stopnicah), bitje srca je bilo neenakomerno, bil je nemiren, nervozen, pjavile so se mu tresoče roke, potenje, srbenje kože in rdečina na področju "dekolteja".

Babici pa se je pojavila golšavost in je bila na ščitnici operirana. Spomnim se, ko mi je pravila, v kakšne depresije je padala, dokler je niso začeli zdraviti. Razmišljala je že celo o samomoru. Ko se je šla tuširat jo je kar prešinilo, da bi si prerezala žile oz. bi si v kad nalila vode in se utopila user posted image . Te težave so z zdravljenjem izginile. Taka huda oblika se menda pojavi ljudem v letih.

Sama zelo resnih težav s ščitnico nisem imela, se mi je pa pred leti ravno zaradi motenega delovanja ščitnice zrušil M ciklus. V treh mes. se iz 28 dni prišla pod 20 dni, shujšala sem 8 kg in pojavilo se mi je neenakomerno močno bitje srca. Sčasoma se je stvar normalizirala.

Svetujem ti, da greš do osebnega zdravnika in prosil za napotnico za laboratorij.

Srečno.

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.2.2008 10:29:36   
M1987
Ščitnica ti je nepravilno uravnavanje hormona. Znaki so različni - potenje, drhtenje, utrujenost, razdražljivost, občutljivost - čustveno, hujšanje ali debeljenje, izguba ali dobitek apetita... Oglasi se pri osebni zdravici in ta te bo poslala v labolatorij, kjer ti bodo vzeli kri, ki bo šla v analizo. Ščitnica je pač žleza. Nekaterim ženskam se pojavi že v mladosti, nekaterim med nosečnostjo, enim po nosečnosti, nekaterim v menopavzi. Imaš več oblik in vrst obolenj ščitnice. Pojdi k zdravniku, ki bo ustrezno ukrepal. Tudi sama imam ščitnico. Meni so edino rekli, da mi bodo malo bolj nadzorovali nosečnost pa takrat bom morala večkrat na pregled krvi, ker je ščitnica v dobi nosečnosti zelo pomembna tako zame kot za user posted image  - zaradi razvoja možganov. Srečno

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.2.2008 10:31:17   
2suzika7
Pozdravljena!
Kot prvo ti svetujem, da globoko zajameš sapo in si malo oddahneš. Največ takšnih problemov spotenciramo sami!!! PSIHA!!! To je še zelo neraziskano področje. Od nespečnosti, nemira, pa telesnih obolenj... Vse kar si navedla, je v nosečnosti normalno. Le da se vsaka nosečnost kaže drugače. Ena bo imela vse simptome, druga le posamezne, tretja v enem obdobju, četrti se bodo  vlekli, peta pa jih sploh ne bo občutila.
Vsekakor ti priporočam daljši posvet pri tvojem G, povej mu kaj te muči, kaj ti hodi po glavi in kar naravnost vprašaj na kaj si pomislila. Točno bo vedel kam te poslat, če je potrebno - npr. v LAB.  Te bo videl in ti znal povedati od kje tvoje težave in kako se povezujejo. Z depresijo je tako, da se je ne da od danes do jutri prepoznat, ker je to bolj kompleksna bolezen. Vsekakor moraš o svojih skrbeh spregovoriti, ker ponavadi tisti, ki jo res imajo ne bodo rekli nič!!! Preventivno ti lahko pomaga veliko gibanja na svežem zraku, kar je že tako najboljše. Veliko družbe...
V vsakem primeru, jaz mislim, da ti ni kaj hudega ampak, ko  ima človek polno glavo enih skrbi, misli na to pa na uno... Takrat se pojavijo težave in težavice......              Srečno

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2008 10:45:11   
Anonimen
Če te skrbi zaradi ščitnice je najboljše da greš do osebnega zdravnika da te pregleda.
Je pa res da zaradi ščitnice lahko imaš probleme s "psiho".
Več o simptomih si pa lahko prebereš na netu, je ogromno o tem napisanega.
Ali pa malo preglej ta forum:
http://metuljcica.mojforum.si/

(odgovor članu 2suzika7)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.2.2008 11:18:16   
Zofy

jaz še kar ne neham z raziskovanjem in vprašanji

Ščitnica obravnava hormonsko ravnovesje in če dela preveč/premalo imaš lahkokopico različnih simptomov. Moja mama je nespečna, razdražljiva, oblival joje tudi pot itd. Za to obstajajo testi, zato bo resnično najbolje, da greš do osebne zdravnice, ki ti bo dala napotnico. Slabo delovanje ščitnice se namreč lahko kaže tudi kot depresija.

b)v zgodovini foruma je zelo malo napisano o depresijah, ker jih ni ali ker je o tem morda neprijetno govorit?
jaz bom vseeno vprašala, morda mi katera odgovori
z depresijami se nisem nikdar srečevala, vendar težave ki me pestijo v zadnjem času (27t nosečnosti) lahko kažejo tudi na to
d. Pušenjak pravi, da je relativno malo nosečnic nespečnih??? res? in da je to lahko znak za začetek depresije, nekje omenja tudi psihološko testiranje na nagnjenost k depresiji. Je morda katera že slišala za to reč?
Nisem še slišala za psihološko testiranje, vendar vem, da je znak depresije tudi nespečnost. Pobrskaj še kje drugje po netu, ne samo na tem forumu. Vendar se moraš zavedati, da tudi če si depresivna, je zdravljenje v nosečnosti zelo težko, ker ne smeš jemati antipsihotikov.

Lahko se sicer tolažim ali zavajam, da vsa nervoza in nespečnost pri meni izhaja iz kronično zaprtega nosu, vendar, zopet -Pušenjak pravi, da depresije lahko izhajajo tudi iz kroničnih obolenj....
vsekakor moje nespanje vpliva na počutje in na odnos z mojimi bližnjimi in zadevo je potrebno rešit

če mi katera lahko svetuje in pomaga bom vesela

lp

Žal ti nisem mogla preveč pomagati...user posted image Želim pa ti, da se bo stanje samo od sebe hitro umirilo in znormaliziralo user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.2.2008 11:25:02   
natasarobi
majabo - delno ti lahko odgovorim pod točko b - sama sem po dveh umetnih prekinitvah odšla do psihologinje v porodnišnico Ljubljana (nahaja se v 4.nadstropju - nekaj na V ali kako se piše - mislim, da imam nekje njen telefon). Pri njej sem izpolnjevala neke teste in na osnovih tistih mi je povedala koliko sem depresivna. Mogoče je to touser posted image

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.2.2008 11:36:15   
digi
Moteno delovanje ščitnice- jaz imam težave s tem, ker mi ščitnica ne deluje dovolj, posledica tega je bila utrujenost... če deluje preveč pa si tudi hiperaktiven- to sem bila po porodu, ko sem imela prevliko dozo tablet za  ščitnico.
Hm, sicer pa jaz tudi nisem mogla spati v nosečnosti, bila sem občutljiva na vsak zvok, moj namreč ni smel niti dihat, sem hodla kar v dnevno spat, kjer sem pa slišala mačka kako smrči.....
Zadelan nos- imela sem ga celo nosečnost, sem od sile kar uporabljala otroški operil, čeprav ga naj ne bi (ampak me je spravljal zaprt nos v paniko, no še me sedaj, ko je zaštopfan)....
Sedaj ne vem kakšni so še drugi znaki zaradi katerih sklepaš na depresijo.... Za ščitnico pa preprosto reci pri dohtartu naj ti to preverijo (vzamejo pa itak samo kri)....

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.2.2008 11:38:32   
digi
No moje stanje ni samo moteno, je popolnoma mimo- moteno pa je mislim, da samo lahko tudi začasno....

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.2.2008 17:03:01   
Majabo
danes bila pri ginekologinji
moje vprašanje o ščitnici se ji ni zdelo omembe vredno
jutri se grem testirati na neke jetrne teste?!
nos je se vedno zaprt, zvecer vedno huje kot dopovdan
operil so mi prepovedali
dobila pa apaurin
kaksna bo danasnja noč torej ne vem
upam da mirna
ko vsaj nebi bilo treba na alergologa cakati 100 let....ker mi ostane samo še to

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.2.2008 17:41:24   
Pia77
operil so mi prepovedali
dobila pa apaurin

Tole je genialno... res. 
A si slučajno že vprašala za drugo mnenje na forumu dr.Pušenjaka?

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.2.2008 17:45:41   
N _ B

danes bila pri ginekologinji
moje vprašanje o ščitnici se ji ni zdelo omembe vredno
jutri se grem testirati na neke jetrne teste?!
nos je se vedno zaprt, zvecer vedno huje kot dopovdan
operil so mi prepovedali
dobila pa apaurin
kaksna bo danasnja noč torej ne vem
upam da mirna
ko vsaj nebi bilo treba na alergologa cakati 100 let....ker mi ostane samo še to

user posted image  Tole men ni bi bilo všeč.

Pojdi še k splošnemu zdravniku in naj ti on da napotnico za laboratorij za ščitnico.

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.2.2008 17:50:12   
Anonimen
Zakaj pa apourinuser posted image
A to se sme v nosečnosti al kakouser posted image

To da te je pa za ščitnico ignorirala pauser posted image .....dej pejd do osebnega zdravnika. No vsaj jst vem da bi šla.....miljonkrat hitrej k pa tist apourin pogoltlnauser posted image

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
18.2.2008 17:56:22   
Anonimen
operil so mi prepovedali
dobila pa apaurin

Tole je genialno... res. 

Ja...user posted image .

Pojdi se enkrat do osebnega zdravnika.

(odgovor članu Pia77)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
18.2.2008 18:45:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
19.2.2008 11:49:14   
Majabo
ščitnica se v mojem primeru nobenemu zdravniku ne zdi verjetna

se strinjam da gre po vsej verjetnosti "samo" za psihološke probleme, poleg tega ubogega zaprtega nosu, ki je do vsega tega pripeljal seveda
vendar pa tudi v tem primeru potrebujem pomoč, vsaj če jo iščem, tako kot jaz

splošna zdravnica pravi da ni nič in mi prepiše nekaj za nos, česar pa do testirana na alergije bolje da ne uporabljam, test cez 14 dni
torej mi je res v veliko pomoč
moja ginekologinja pa mi predpiše apaurin, najmanj gramski ki obstaja, ta naj mi nebi skodoval, nisem ga še probala

dr.Pušenjaka nisem še kontaktirala, berem pa podobne primere, katerim je vsem po vrsti odgovoril, da gre verjetno za začetek depresije
šment
kaj lepšega

sedaj poskušam s homeopatijo, bolj točno z Bachovimi kapljicami, te naj bi bile naravne, narejene imam na kisu ne na alkoholu, vplivajo pa na čustva, v mojem primeru jemljem torej take ki pomirjajo,...gre sicer za dolgoročno "zdravljenje" ki mi ta trenutek ne olajšuje situacije, vendar čez dva meseca rodim in poskrbet moram, da takrat ne bom več v v tako povoženem stanju.

Hvala vsem za pomoč in odgovore.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.2.2008 12:51:03   
Katina
Tele odločitve tvojih zdravnikov so me pa res presenetile.user posted image

Če ti nočejo dat napotnice za pregled ščitnice greš lahko sama v Adrialab. Boš vsaj vedela na čem si. Mislim, da delajo samoplačniške preglede tudi na Nuklearni medicini na Polikliniki v LJ. (se moraš naročit).

Jaz sem bila operirana na ščitnici (vzeli so mi pol žleze) in ti lahko povem le to, da sama nisem uspela razvozlati očitnih znakov, ki sem jih imela, ker sem jih povezovala s stresom. Po operaciji sem rabila kar nekaj časa, da se mi je vzposlavil sistem. Vmes so bili tudi napadi panike. ne dvomim, da je lahko tudi depresivnost del "radosti" , ki jih ponuja ščitnica.

Verjamem, da je apaurin lahko v pomoč - ampak ne za user posted image ! Poskušaj se še enkrat analizirati, razmisli o tem kaj se ti dogaja - morda problemi v službi, doma, v žlahti..... Poskusi premisliti o tem, kaj je sedaj, ko čutiš, da si depresivna drugače kot takrat ko teh težav nisi imela oz. katere okoliščine so se spremenile. Mogoče boš odkrila kakšen vzrok.

Pregled ščitničnih hormonov ti pa toplo priporočam, kajti če odstopajo od normalnih vrednosti se da težave precej hitro odpraviti.

pa srečno!

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.2.2008 13:03:55   
Anonimen
Glede na to, da lahko tako počutje, kot je tvoje, res lahko pomeni začetek razvoja depresije in da sploh ni nujno,  da bo po porodu boljše, lahko se zgodi, da bo še slabše, ti predlagam, da se oglasiš pri klinični psihologinji Vislavi Velikonji v ljubljanski porodnišnici, ki te bo po potrebi usmerila k psihiatru, ta pa ti lahko da ustrezna zdravila, če jih res potrebuješ. Srečno!

(odgovor članu Katina)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
19.2.2008 13:51:04   
mary1
Živjo, Majabo. Zdi se mi, da vendarle ni to začetek depresije. To pravim zato, ker sem imela prav podobne občutke in to zaradi zaprtega nosu. Meni sami se je zdelo noro, da bi to sploh komu povedala; da me duši, da me grabi panika ponoči, da ne morem spat, (spala sem po uro na noč), potem sem se zaradi nespanja vsa tresla, komaj sem stala na nogah, ko je prišla druga noč, ko se je začelo nabirat v nosu, se mi je že skoraj bledlo od muke. Pa sem mislila, da zdaj bom pa lahko vseeno spala, saj že ves teden nisem več kot uro, da tega organizem tako ne more vzdržati. Pa se je spet zgodilo isto. Nil spanja!!! Za nameček imam še rizično nosečnost, pa se ne smem gibati, cel dan ležanja v postelji, sprehodi minimalno, tako da sem res mislila, da me bo razneslo.

Pravim ti, da mi je bilo na začetku meni sami noro, da bi to sploh komu omenila. Zaprt nos!!!! Pa saj to ni neka huda bolezen, pa to bom pa že, pa saj so mnogo hujše zadeve... Potem pa sem videla, da ena stvar potegne drugo, nos povzroči nespečnost, nespečnost oslabitev celotnega imunskega sistema, pa še virozo sem staknila, pa slabo razpoloženje... Hočem ti reči, da mi je kanilo v glavo, da zadeva ni tako enostavna, da JE težko.

Ampak, prosim te, vztrajaj kolikor da v nekem miru. Prvo noč ko boš spala, boš vse pozabila. Verjemi. Namreč, jaz že dve noči spim. Nos se je odločil, da bo prehoden. Imam sicer tako suho sluznico, da me sam zrak peče, ko vdihnem, ampak ok, samo da ni tako kot prej. Jemala pa sem operil, pa fiziolosko, pa inhalacije.... pa mislim, da je na koncu enostavno čas bil tisti, ki je naredil svoje...

No, zato ti pravim, da najbrž ni depresija. Nič se bat!!! Sploh ne vnaprej. Jaz še nisem ok, ker je kup nekih drugih težav, ampak tako grozno kot je bilo, ni več. Odkar imam nos odprt, nimam več napadov dušenja, niti panike, telo se mi ne trese več... pa sta pretekli samo dve noči. Verjemi, da če ne bi dala tega skoz, ne bi nikoli verjela, da je lahko tako zoprno.

Za druge preglede pa le pojdi, če ti bo to prineslo več miru. Res ti želim, da se ti stanje izboljša čimprej. Boš videla, vse bo dobro, vse bo ok! Samo malo še....  (tudi jaz sem v 27 tednu). Aha, pa še to: če dobim kakšno zasebno sporočilo, kam moram pogledati. Ne se mi smejat... sem čisto nova na forumu, nimam pojma, kako se s tem dela.

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.2.2008 15:29:23   
Katina
mary1, za ZS pogledaš desno zgoraj, kjer piše : Moja ringaraja, tam se pri Zs pojavi oranžen znak. Odpreš Moja ringaraja  in izbereš zavihek Zasebna sporočila. Tam lahko prebereš sporočila, ki si jih prejela ali pa tudi odgovarjaš.

Sicer smo pa tukaj zato, da pomagamo.

Glede na to, da si v 27t, imaš rok maja. Lahko se nam pridružiš na temi "Čvekanje v pričakovanju", majčice 2008.

(odgovor članu mary1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.2.2008 15:35:57   
Anonimen
Pri obolenju ščitnice vedno vsi pišejo samo o fizičnih telesnih znakih ki naj bi nakazovali motnjo. Dejstvo pa je da če ni zdravljeno to tko k treba prinese še marsikaj s sabo. Napadi panike, tesnobo, zmedenost, pozabljivost.....
Tako da meni se nič smešno ne zdi da ti pregledajo hormone.

(odgovor članu Katina)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
19.2.2008 15:53:38   
mary1
Hvala, Katina, sem našla po tvojih navodilih.

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.2.2008 9:23:50   
malamalinca
Pa, saj vkolikor jaz razumem, ni nujno, da je kaj narobe s ščitnico.Gre lahko za predporodno depresijo, s katero se mimogrede, najbrž ubadam trenutno tudi jaz.
Ampak to ne pomeni, da ti ščitnica kaj narobe dela, ampak da ti norijo hormoni.
Pri meni je problem živčnih nog, nespečnosti ter nekje 5-10 X na dan se počutim za približno eno minuto tako, da bi lahko padla v krčevit jok.Pa sploh ne vem zakaj, ker mi je ful lepo sicer.
Takrat vedno pomislim na moje tri sončke, ki jih imam  in se spomnim kakšni biserčki so.Enostavno odženem žalostne in črne misli, ter se probam zamotit z nečim drugim.

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu mary1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
20.2.2008 11:41:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malamalinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
20.2.2008 11:52:29   
Majabo
zlate ste vse
vaši odgovori mi res veliko pomenijo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?